Küfür ederek cevap vermekten bahsediyorum!
Küfür etmek cahillik değilsede yine de çok çirkin bişey. Ama Küfür ederek cevap vermek tamamen öyle. Benim fikrim bu.!
İlber Ortaylı var, tepesi atınca lafını esirgemiyor:
www.ozgurbasturk.com/.../...880daf5000bae28fa6.jpg
Şaka bir yana, millet tozuttu. Sokakta yürürken bile bin tane küfür duyuyorsun, 16 yaşındaki ergenlerden 50 yaşındaki minibüs şoförlerine kadar hepsinin ağzı bozuk. İnsanların bunu artık normal karşılaması da işin daha feci tarafı.
Yani bir adam, karısı ve kızıyla sokakta yürürken, hemen yanlarındaki iki hıyarın en sert küfürleri dillendirmesine tepki koymuyor artık.
Küfür eden insanın kelime hazinesi dardır. Ve kendini dolayısıyla tepkisini kısa yoldan dile getirmek ister, küfür ederek. Bu tür insanlarla olabildiğince mesafeli durup çok fazla polemiğe girmemek gerekir.
Evet.
insan E. i. g yapar be o kadar entel konuştuk a. q
hahah adamsın :D
biz böyle delikanlıyız abi :D :D
Evet sen hic kufur etmedigin icin cahil degilsin cici kiz.
Cahilligin cizgisi bilgi degil kufur etmek oldugunu anlayabilmen de senin ne kadar bilgili biri oldugunu gosteriyor.
Onyargilariniz ile insanlari siniflandirmaya devam edin bakalim. Simdi hepiniz iyisiniz ya. Allah oyle insanlarin merhametiyle sinamasin/muhtac etmesin sizi.
Kizlarin hele kufur etmesi cok kotu duruyor. Ama ben evde yanlizken bagirarak cok kufur ettim ediyorumde. Kufur eden insanlar daha stressini atiyor cunku
Uyarmama rağmen sırf küfürlü konuştuğu için bir kızdan ayrılmıştım. Bayana yakışmıyor tiksinç.
Aynen yakismaz. Ama iste yanlizken de neolcaki:) rahatma amacli. Pis kufurlerde degil yani tatli tatli
Hmh bence erkeklerde de çok kötü ama tabiki herkes farklı düşünüyor
ve sana sporu öneririm stress için :)
Spor yapiyorumda bazen boyle sinir halinde yanlizken mirildaniyorum. Pis kufur de degil ama.
Cevap
71Cevap
Öyle. Cahil olmayan küfre gerek kalmadan sokar lafını.
kısmen haklısınız.. ama bazen ınsanların sabırları taşıpta ıstemdışı küfürde edebılıyor ınsan... kavga etmekten daha mantıklı ve ıyıdır, stress atarsın..(her vurulan darbede mılyonlarca hücre ölüyormuş)..!
Kitap okumadiklarindan yeterli düzeyde kelime bilmiyorlar. Kendilerini ifade ederken kelime bilmedikleri icin o boslugu küfür ile dolduruyorlar.
yess tamamen öyle
Hatta sen onun gibi düşünmezsen. Beyaz güzel degil bile desen sana küfür eden var. Cahillik demeyelimde garip bir sey ama
Fazla kelime bilmiyorlar o yüzden küfür ediyorlar fazla kelime bilmeyen özellikle kendi ana dilinde cahil bence
Bak simdi kufur deyince akan sular durur duran sular akar. Bende kufur ederim hatta gerektigi yerlerde cokta guzel cokta iyi soverim yani deme oyle.
tercih meselesi tabiki edenlere bişey diyemem
Küfür etmek ve bir soruya küfür ile cevap vermek aynı şey değil ama
Aksine küfür cahil insanlara edilir
Ancak o dilden anlarlar çünkü
Cahil insanlarla ugrasmazsin küfür senin kültürünü gösterir
emin misin? bir daha düşün derim :D
ahahahahahahahaah
Senin o taşıdığın beynini.. (anladın sen)
2 üniversite mezunuyum, 2 yabancı dilim var bir şirkette üst düzeyde çalışıyorum.
Hadi buda gol değil de önyargılı aptal insan.
Kışlık bozukluğu
Kişilik *
Anormal insanlar olarak sizin gibi sünepelerden olmadığımız için çok mutluyuz.
2 üniversite okumak senin ettiğin kufurleri medeni kılmaz.
Karşımda ki kişi; kişileri belirli kalıplara sokmadığı, ayrım yapmadığı sürece ve medeni olduğu sürece medeni kalırım arkadaş.
Okul işi çözmez ise gördüğüm ve göreceğim deneyimlerle zaten bahsettiği tezi çürütmüş olurum.
Kelimelere takılacağına, asıl ana konuya yönelmeni öneririm.
@seyfuzulyezen
Ben yildiz teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisi mezunuyum İstanbul teknik Üniversitesi enerji bölümünde yüksek lisans yaptım bu benim ettiğim kufurleri medeni kılmaz evet kufreden insan cahildir.
Boston university music production and sound engineering.
Berklee collage of music master
Yeditepe üniversitesi siyasal ve uluslar arası ilişkiler.
Bir insanın cahilliği ne okul ne de küfür ile özdeşleştirilebilir.
Görüşüne katılmıyorum, saygım sonsuz fakat sınıflandırma yapılıcak ise ben sınıflandırmayı yapan varlığın insanlığından şüphe ederim.
@seyfuzulyezen
Bir toplumu ve bir iktidarı ayakta tutan tek şey ahlaktır. Tabi burada ahlak konusunu her bildiğin ahlaksizliga göre yorumluyabilirsin. Cehalet acizligi doğurduğu gibi acizlikte kufru doğurur ben kimseyi siniflandirmam ayırmam saygı duyarim din dil ırk mezhep gibi ama kufreden bir iinsanın saygı duyulacak bir tarafı yoktur.
Ağır konulara girersek zaten konunun gidişatı değişir, sen bu soruyu 18/20 yaşlarında bir kadının veya erkeğin bakış açısı olarak değerlendirirsen daha doğru bir sonuç olur.
Nitekim en basit örneği okumuş adamsın, bu başımızda ki çarıklılara sövmüyorsan zaten bir problem var demektir.
@seyfuzulyezen. . . . . . . .
Gerek yok sovmeye onlara verilecek en güzel cevap emin ol medeniyetten geçer ben şahsım adına siyasi goruslerim ile bunu yaptığımı düşünüyorum Ve bunun en doğru yol olduğuna inanıyorum.
Özellikle o insanlara medeni hiç olamam, hatta bırak medeniyeti; insanlık dışı hareketleri de desteklerim @seyfuzulyezen
Onların yargilanmasini en az bende senin kadar isterim ama kendi kisiligimi onlar için bozmam gerek yok:)
Kimseyi dışına göre yargılamam tipten cahil olup olmadığını değerlendirmek en büyük cahilliktir.. Küfürü sevmem ama usta şairlerimiz var küfür kullanan cahil olduğu pek söylenemez..
Doğru aslında ama öyle dememek lazım belli bir kültür ve mizah anlayışları yok bence ve İnan bana tipten belli edebilir ama dış görünüş yanıltıcıdır her zaman gözler önemli gözler yalan söylemez😄
Ben kendime yakistiramiyorum kufur etmeyi etmem yanimda ettirmem
Küfürü yakın arkadaş ortamında kullan. Samimi bulduğun kişilere kullan ki rahatsızlık duyulmasın. Sosyal ağlarda kullanmak bildiğin klavye gösterisi. Haklısın👏
küfür dilin cilasıdır öyle deme :))
her küfreden cahilse... bilemiyorum artıkın :D
çok haklısın küfür edince egosunu bastıran insanlar harcadığı zahmeti başarı sayıyor bazen.
Cahillik küfürle anlaşılmaz. Zira yatakta sevişirken eşler birbirine söylüyor
İnan küfürlerimi duysan senden kültürlü olduğumu anlarsın
Daha sonra da engelleyip eziklikte level atlıyorlar
Evet genel olarak haklı olabilirsin ama göz göre göre penaltıyı çalmayan hakeme sayın hakem diye de başlanmıyor ki :))
ne alaka insannıı zorla sinirlendirennnn insanllarr çokkk zorlaa damarına basıyoyarrrr o yuzden kenidini tutamiyolarrr kufuru basıyolarrrrrr buun cahillle hiç alakasıı yokk bencee
Yaniliyorsun. Artik sınırları zorlayinca insanlar kufur edebiliyoruz bazen bunun cahillikle alakasi yok kesinlikle.
Haklısın ancak muyum ayrı yazılır. Sen de cahilsin. :/
Onun cahillikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum Türkiye'de Eğitim görmedim türkçe dersde almadım olabilir yani
ama teşekkür ederim yeni bişey öğrenmiş oldum
Valla olgun cevap verdin. Ben teşekkür ederim.
Kalbi bozuk olan insanın ağzida bozuk olur.
bunu sevdim
Hakka hak dememek hakka haksizliktir:)
Cahiller ve savunmasızlar. Argümana küfürle cevap veren insanı alttan alacaksın abi :)
Herkes anlamaz normal konuşmadan bazıları küfürden anlıyor cehaletle alakası yoktur
Soruya küfür ile cevap vermem ama günlük hayatta aksatmadan saati saatine ederim. :)
ben sinirlendiğimde küfrederim normal konuşmamda yok itü mezunuyum bu arada :D küfretmek rahatlamak benim için rahatlıyorum ya
Bence bir insan okudu diye cahil değil diye düşünmek yanlış
kıstasın ne ozaman KURAN I KERİM i hatim edenler mi
Kendilerini konuşarak ifade edemeyip küfür ile karşı tarafı bastırmaya çalışanlar hakkında doğru bir tespit :)
Evet kesinlikle
öyle bir an geliyorki zincirleme ediyosun onun için küfür hayatn değişmez parçası , bunun cahillikle , proflukla alaksı yok
evet küfür edenler cahildirler küçük küfürler hariç bunlar rahatlamak için
ama senin tipten bir insanın cahil olduğunu anlaman çok iyiymiş ya :)))))
evet aynen öyledir bir konuda gerekli bilgiye sahip değilse küfüre başvururlar direk tartışmada konuşmada vs
https://hizliresim.com/vEoDyA hmmmmmmmmmmmmmmm
Yerine göre küfür ediyorum ama pek cahil olduğumu düşünmüyorum en azından ne nedir ne değildir biliyorum. Yani öyle düşünüyorumm ((:
Yoo hepsi cahil degildir ben bazen soranin cahilligine kufrediyom
ilginç missin
Iyide bilip bilmedeb salak salak sory sorup sinir ediyolar ya orda ona kufur edicem ya da onun yuzunden siniri bska yersen xikarcam bende kufrediyom bazen
etmek ya da etmemek senin tercihin.
Ama insanlara nasıl bir izlenim bıraktığı da dusunmelisin. Tabiki umurundaysa
hakeden hakettigini alir onun disanda kufrlu yorum. yapmiyom zaten onlarda asiri abartili degil hatta ama gereken yerde yapilmali
Yaniliyorsun. Bende cok ederim. Ama sinirlenince. Bu da beni rahatlatir. Cahillikle alakasi yok yani.
Karşıdaki insanın sana kufretmesine de normal bakman gerekir ozaman bırak sana kufretsin ve rahatlasin!!!
Ben karsimdakine kufur ediyorum mu dedim. Ilber ortayli olsa cahil derdi sana.
Kendine etmedigine göre o küfür illaki birine gidiyordur veya gitmese bile küfür insanı rahatlatsaydi insanlar küfre düşüp cehennemlik olmazdı
Kufre dusup cehennemlige gitmek cumlendeki kufur bence agizla edilen kufur degil. Dinde kufurun acilimi baskadir. Yuzeysel olma. Kendimi desarj ediyorum kufurle. Fiziki tepkiler versem daha mi iyibolacak.
Küfre düşmek ne demektir? Küfür etmek isyan etmek insanlara veya inandığın o güce hakaret etmek ağzının iyiyi değilde kötüyü söylemesi demektir. Şayet rahatlamak istiyorsan hangi diné inaniyorsan aç illaki seni sakinlestirecek sözleri vardır emin ol.
Olabilir. Ama bu da benim kisisel dusunceletim ve davranis sekillerim. Gerektiginde inandiklarimdan gerektiginde kendi bildigim yoldan gidebilirim.
Allah herkese özgür yaşama iradesi vermiştir ben seni ne helak edebilirim nede Hidayet verebilirim sen dilediğin gibi yasa ve konuş onun cezasını vermek inandığın o güce kalmıştır. Ben sadece uyaririm yanlış yoldasin diye Selametle.
kesinlikle katılıyorum kendilerini çok aciz duruma düşürüyolar sadece yazık diyorum
Haklisin kendini anlatabilixek kelimeleri yoktur kufure başvururlar
küfür = cahilliktir ama bazilari bunu hakediyor asagilanmayi hakediyorlar soysuzlar
Kufur aslinda bilimsel aciklamalarda oldugu gibi rahatlaticidir
Haklısın, insan kendini ifade edemediği zaman sinirlenir, sinirlenince de doğal olarak...
tartışma veya görül papaylaşımında küfü eden cahil haklısın
Laf bulamayınca
Haklisin..
Dogru tespit küfür insanın ancak kendi acizligini simgeler
Icten pazarlikli olmaktnsa kufurbaz olmayi yeglerim de sukur ikiside deilim
* olur mu oyle sey ben cahil degilim * sik sik sik
Kelime dağarcığı yetersiz olan insanların basvurdugu yoldur
Küfür, kendini ifade edemeyen aciz insanların başvurduğu bir yoldur.
Haklisin cunku dagirciklari baska kelime üretemiyor.
Yapma ya ozaman hepimiz cahiliz bir sen akıllısın :D dd
Bana hadsiz tavranana teşekkür ederim bebeğim mi deyim ne deyim
daha fazla kelime öğren iki seçenek yok Türkçede
Aynen, ezik ve zayıf insanlar küfür eder
Kufur eden insanin kelime kapasitesi dusuktur
sinsilik küfürbaz olmaktan daha kötü bence.
Yani değişir o dediğiniz bence kişiden kişiye
Neden peki?
Yani evet küfür etmek yanlış fakat bir ortamda yeri geliyor herkes ediyor. Ben ederim şahsen ama dikkat etmek gerek ama küfür etmek cahillik göstergesi değil bence
Aslında ben daha çok küfür ederek cevap verenlere demek istedim. küfür etmek cahillik değil ama herzaman insanı alt kategori gösterir.
Benim fikrim tabiki bu
Evet konuyu çarpıtmışım. Evet haklısınız o konuda.. Peki buna ne diyeceksiniz Okan bayulgen nesela halka mal olmuş son derece zeki aydın görüşlü ama iki lafından biri küfür
Zeki başarılı olmuş olabilir ama cok karaktersiz buluyorum. Tanınmış bir yüz küfür edince bence gözden düşüyor çünkü onlar örnek insanlar maalesef gençlik onları örnek alıyor o yüzden hele de o " Sanatçı " insanlar daha iyi örnek olmak icin Kesinlikle etmemeli
Anladım evet haklısınız sanırım. Demek istediğinizi anladım. Etmemek gerek basitleştiriliyor bir bakıma.. Saygılarımla
aklı olmayan aciz insanların işidir küfür...
Her küfredene cahil demem
vay amua haklı l*n kız :D
Sorularda ok güncel hayatta dersen katılmam
Aynen oyle.. dogru tespit
Maç seyrederken çok ediyorum normalde etmem
Anlamamissin Küfür etmek değil, Küfür ederek cevap verenlerle ilgili
Yok cevap küfür etmem
Anana küfretse suscan galba sen
susmam karşılık veririm ancak küfursuz
Senin tercihin ama eğer yorumları okursan çoğunluk benim yanilmadimi düşünüyor o yüzden etmemeni tavsiye ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar