Biraz evvel bir arkadaşın yazısında bir yorum gördüm, kafama takıldı. Ki zaten bu aralar bu emek, saygı meselelerine de takmış durumdayım.
İnsanların sürekli olarak bir şeyleri hızlı bir şekilde elde etmeye çalıştığını görüyorum. Yazı mı var? Çok uzun! Film mi var? Çok yavaş! Şarkı mı var? Çok sesli!
Ne sanıyorlar tam olarak bilmiyorum bu dünyayı ama sanırım küçük hapların iki yudum su ile içilerek herşeye deva olduğu bilim kurgu filmlerine saplanıp kalmışlar.
En çok da sonuçlarını merak ediyorum bu gidişatın. Bu kadar tembel bir nüfusun kalkıp da bir kitap okuyacağını, ona bir şeyler katabilecek bir filmi izleyeceğini, bir orkestranın bir saatlik performansını dinleyebileceğini düşünmüyorum. Yaratacağı boşluk da ürkütüyor biraz.
Sizce peki? Nereye varır bu işin sonu?Kıyas görseli değildir, zira bu yaratık oldukça sevimli ve sevilesidir.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel!
Sizce i̇nsanların her şeyi, bilgiyi dahi, kestirme şekillerde edinmek i̇stemesinin sonuçları ne olacak?
Yapmamız gerekenden daha azını yapmayı her seçtiğimizde, bu bizi olumsuz bir şekilde etkiler. (yüzeyde olumlu, akıllı, sinsi bir şey gibi görünse de), çünkü kolay yolu seçerek olabileceğimizden daha azına sahip oluruz.
Bu davranış zaman içinde tekrar tekrar tekrarlanırsa, psişemiz üzerinde yıkıcı bir etkisi olur, potansiyelimizin sadece bir gölgesi haline gelir ve olabileceğimizin en azına razı oluruz.
Bu aşağı sarmalın bir sonraki adımı kendini aldatmadır.
Hırs kaybını mazur göstermek için, insanlar kendilerine hâlâ üstün oldukları yalanını söylerler (burada aşırı güven faktörü devreye girer).
Kendilerini daha azını yapanlarla karşılaştırmaya başlarlar, yıllar ya da on yıllar önce olan kendi büyüklenme anlarını hatırlamaya başlarlar, hâlâ o anılar oluyormuş gibi konuşurlar ve sadece bir kez denedikleri şeylerde "uzman" olduklarını iddia ederler. Böyle insanlardan nefret ediyorum. Açıklama yapmaya bile değmez bunlara.
Teknoloji ilerledikçe insanoğlunun tembelliği de aynı sekilde ilerliyor daha fazlasını bekleyip dediğin gibi sanki kitabı kafasına vurunca tüm bilgiler beynine yerleşecek
Bir saattir görseli anlamaya çalışıyorum o nasıl duruş 😂😂benimde cok sevimli bulduğum bir hayvandır
Herşey o kadar basitleşti ki.. Her şeyin bir kolay yolu var... En kolayı taklitçilik.. Hayat artık kopyala yapıştır... Tembellik kolayı seçtirir.. Ama bunun zararı sana bana dan çok kişinin kendinedir.. Nihayetinde ot gelip ot gitmek gibi bir durum yaşanır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sitede; kolay yoldan, kısa zamanda, hızlıca ve çok fazla para kazanmayı hedefleyen insanların da soruları arıtyor. Herşey bu kadar basit görünmemeli, her şeyi bu kadar kısa yoldan elde etmeye çalıştıkça daha fazla zarar görüyor insanlar.
Zaman hızlı akıyorun ana nedeni hayatımızı endeksledik buna da o yüzden. Daha hızlı ve daha kısa sürede bir yere ulaşma, elde etme, anlama, üretim, ürün ortaya koyma hayatın her alanında bunun gayreti var. Teknoloji de bunun için var esasen. Eskiden oturup 3 saatin 40 dakikası reklam olan dizileri izlerdik mesela. Şimdi diziler 45-50 dakika mesela ya da günler sürecek bir ürünü çok daha kısa sürede ortaya çıkarabilme durumu. Zaman düşmanımız gibi ama bunda bir sorun yok. Hayatı daha pratik bir hale getirmek için var mühendisler. Asıl sorun bunun insan ilişkilerine de yansıması. Tehlikeli olan bu.
Bu durumu yabancı dil öğrenmek isteyen bazı kişilerde görüyorum. Hiç çaba harcamadan, çalışmadan, bir anda böyle kendiliğinden dil beyinlerine yüklensin isteyenler oluyor. Oysa hiçbir şey çalışmadan ve çaba sarf etmeden olmuyor.
TEmmbelleşecekler ve çalışanlarla çalışmayanlar arasındaki fark açılacak gün gelecek açlıklar daha da artacak emek verenler daha cok kazanacak. Ve çalışanlar hayatta kalacak
Eğitim dahi bu minvalde ilerlemeye başladı. Formül ve uygulanacağı yerler öğretiliyor. Formülün ne olduğu anlatılmıyor. Edebiyatçıların isimlerinin ilk harfleri ile ezber yaptırılıyor, çocuk edebiyatın e'sini öğrenemiyor. Yazık...