Şiir, rubai ve sözler köşeme hoşgeldiniz.🙂 Bu gece sizler için bir incelik yapmak ruhlarınıza hitap etmek istedim umarım seçtiğim hazineleri beğenirsiniz.🙂
Güncellemeler
+1 yıl
...
Profilinize göre sizden aldığım aura eşliğinde hediye edeceğim şiir, rubai ve sözler için soruma misafir olur musunuz?
Ne dersin bu akşam, sen garip kişi, sen biçare, Ya sen kalbim, sen ki vaktiyle çiğnendin ey kalbim, Ne dersin en güzel, en iyi, en sevgili yâre, İlahi bakışıyla nasıl şenlendin ey kalbim?
Çok hoş 🙂 bir tane de Can Yücel gelsin o zaman. Yahu kadın! Ben seni darmadağın seviyorum. Nedir bu derlitoplu olacağım derdi? Saçın dağınıkmış, Üstün başın berbatmış, Yüzün gözlerin yorgunmuş.. Bunlardan bana ne? Geceler boyu yüzüme gözüme bulaşan başkası sanki! Ben seni benim dağınıklığıma karışasın diye sevdim. Hangi ağacın bir diğerine karışmış kökleri düzgün ki? Hangi dağ bir öbürünün hizasında? Hangi göl kıvrım kıvrım değil? Hangi bulut öyle, onlar kadar dağınık? Onlar kadar güzelsin diyorum. Uzayan gölgem ol, Karanlığınla bile dokun, yeter diyorum.. Dinletemiyorum.
Aşk aşk diyerek aşk dilendin ne oldu.. Sana koca bir yalnızlık layık görüldü.. Sevdin de ne oldu.. Kırık bir kalp hediyen oldu.. Hala ne diye umut edip bekliyorsun.. Birisi seni sevecek diye neden bekliyorsun Olmayacak dua ya amin denmez bilmiyor musun?
Kadın sen bana bir şey söyleme, Otur şöyle bir. Konuşmasan da olur. Arada gözlerini kaçırıp, işaret parmağınla kulaklarına düşen saçları topla, kıvır, Parmağına dola. Bir ince ucuna, bir ojeli tarafına bakayım parmaklarının. Avuçlarına al fincanı, kahvenin dumanına üfle, bir yudum al, üst dudağını göreyim. Fincandan ayırıp gözlerini, alttan alttan baktın mı bir de. Ah! Kadın sen bana bir şey söyleme, Bırak ben sana şiir olayım. Şiir gibi konuşayım.
Arada es veririm olur ya Parmağına, dudağına, fincanın kıvrımından bana bakan gözlerine denk gelmişimdir. Arada es veririm sanarsın ya. Ah! Sen ben de deprem, Bir sıcak rüzgar içimden esen. Üstüne bastığım ateş olursun o an. Gel de söyle. Gel de anlat bunu. Adamız ya, sertiz güya. Mahçubiyetimden asıl. ... Anlatamam. Bir fincan kahvede sen kasırga olursun bana. Bense sadece konuşur konuşurum ama sen de bir alevlik kibrit dahi olamam. Kadın sen en iyisi mi bana bir şey söyleme, Bir de söylersen, o incecik, güzelim sesinle. Ah işte. O zaman Ah!
Yahu kadın! Ben seni darmadağın seviyorum. Nedir bu derlitoplu olacağım derdi? Saçın dağınıkmış Üstün başın berbatmış Yüzün gözlerin yorgunmuş Bunlardan bana ne? Geceler boyu yüzüme gözüme bulaşan başkası sanki! Ben seni benim dağınıklığıma karışasın diye sevdim. Hangi ağacın bir diğerine karışmış kökleri düzgün ki? Hangi dağ bir öbürünün hizasında? Hangi göl kıvrım kırım değil? Hangi bulut öyle, onlar kadar dağınık? Onlar kadar güzelsin diyorum. Uzayan gölgem ol, Karanlığınla bile dokun, yeter diyorum... Dinletemiyorum.
Tüm göklerin en güzel yıldızlarından ikisi, yalvarıyorlar onun gözlerine işleri olduğundan: biz dönünceye dek siz parıldayın diye. gözleri gökte olsaydı, yıldızlar da onun yüzünde; utandırdı yıldızları yanaklarının parlaklığı. gün ışığının kandili utandırdığı gibi tıpkı. öyle parlak bir ışık çağlayanı olurdu ki gözleri gökte gece bitti sanarak kuşlar cıvıldaşırdı.’
Asaletim sadece aşkının tapınağına girdiğimde olacak içimde. Bir gün yıkılırsa bedenin başka ülkelerin çamurlu evlerinde: Bil ki bütün denizleri ayaklarına dökeceğim.
Yürek kaleme sığmaz, kan damlar beyaz kağıda, Aşk ancak bu denli düşer sükuta... Hamuş olsa da dil, ele ne? göz göğe aksa da, sele ne? yürekte kesilmez Sur üflenir, dağdan esen yele ne?
Ben dünyanın anlamamakta ayak dirediği ve yüreğine parmak sayısınca kişinin agâh olduğu Tebrizli Şems’i anlamış, yaşamış maşukum. Ey gözleri aşkın gözyaşlarında yıkananlar! Ağlamak gittikçe daha çok zorlaşırken, var mı benim için de birkaç damla gözyaşınız?
Ey aşk! Bu nasıl bir sır? İçine giren tufan oluyor. Bu nasıl bir hırka? Kim giyse aşk sarhoşu olup çıkıyor. Aşkın çilesini küçümsediğiniz an içinizdeki cehennem büyür. Aşkın çilesiymiş aşka dayanak olan. Yeter ki yan! Dumanın bulut olur. Yeter ki yak! Ummanlar kazan olur. Nerede ateş, orada su! Nerede su, orada ateş!
Bana özlediklerinden bahset İhanete uğrayan günlerinden Aşktan daha mühim bunlar
Yaralarımız aynı kabuğun altındadır belki Sararız, diner belki ağrılarımız Bana içinde büyüttüğün boynu bükük çocuklardan bahset Ve sokaklarında dolaşan devriyelerden Gecenin bir yarısı Kapını kırıp geçenlerden bahset Aşktan daha mühim bunlar
Bana ter içinde uyandığın kabuslarından bahset Ve olmayan düşlerinden Pusuda bekleyen korkularından bahset Kuytulara sakladığın isimlerden bahset Aşktan daha mühim bunlar
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Profilinize göre sizden aldığım aura eşliğinde hediye edeceğim şiir, rubai ve sözler için soruma misafir olur musunuz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
nasıl bir şey gelecek merak ettim
hediyemi merak ediyorum..
Ne dersin bu akşam, sen garip kişi, sen biçare,
Ya sen kalbim, sen ki vaktiyle çiğnendin ey kalbim,
Ne dersin en güzel, en iyi, en sevgili yâre,
İlahi bakışıyla nasıl şenlendin ey kalbim?
Ey özünün sırlarına akıl ermeyen;
Suçumuza, duamıza önem vermeyen;
Günahtan sarhoştum, ama dilekten ayık;
Umudumu rahmetine bağlamışım ben.
bende bir şeyler ekleyeyim karınca kararınca..
Çok hoş 🙂 bir tane de Can Yücel gelsin o zaman.
Yahu kadın!
Ben seni darmadağın seviyorum.
Nedir bu derlitoplu olacağım derdi?
Saçın dağınıkmış,
Üstün başın berbatmış,
Yüzün gözlerin yorgunmuş..
Bunlardan bana ne?
Geceler boyu yüzüme gözüme bulaşan başkası sanki!
Ben seni benim dağınıklığıma karışasın diye sevdim.
Hangi ağacın bir diğerine karışmış kökleri düzgün ki?
Hangi dağ bir öbürünün hizasında?
Hangi göl kıvrım kıvrım değil?
Hangi bulut öyle, onlar kadar dağınık?
Onlar kadar güzelsin diyorum.
Uzayan gölgem ol,
Karanlığınla bile dokun, yeter diyorum..
Dinletemiyorum.
Aşk aşk diyerek aşk dilendin ne oldu..
Sana koca bir yalnızlık layık görüldü..
Sevdin de ne oldu..
Kırık bir kalp hediyen oldu..
Hala ne diye umut edip bekliyorsun..
Birisi seni sevecek diye neden bekliyorsun
Olmayacak dua ya amin denmez bilmiyor musun?
buda benden olsun :)
Teşekkürler ☺️
rica ederim )
böyle sorular görmek güzel sitede.
🌿🙂
ahahah ne kadar güzel bir soru çok kibar ve eğlenceli ama benim profilim bomboş yine de bir şiirinizi almak isterim
Kadın sen bana bir şey söyleme,
Otur şöyle bir.
Konuşmasan da olur.
Arada gözlerini kaçırıp,
işaret parmağınla
kulaklarına düşen saçları topla, kıvır,
Parmağına dola.
Bir ince ucuna, bir ojeli tarafına bakayım parmaklarının.
Avuçlarına al fincanı,
kahvenin dumanına üfle,
bir yudum al,
üst dudağını göreyim.
Fincandan ayırıp gözlerini,
alttan alttan baktın mı bir de.
Ah! Kadın sen bana bir şey söyleme,
Bırak ben sana şiir olayım.
Şiir gibi konuşayım.
Arada es veririm olur ya
Parmağına,
dudağına,
fincanın kıvrımından bana bakan gözlerine
denk gelmişimdir.
Arada es veririm sanarsın ya.
Ah! Sen ben de deprem,
Bir sıcak rüzgar içimden esen.
Üstüne bastığım ateş olursun o an.
Gel de söyle.
Gel de anlat bunu.
Adamız ya, sertiz güya.
Mahçubiyetimden asıl.
...
Anlatamam. Bir fincan kahvede sen kasırga olursun bana.
Bense sadece konuşur konuşurum
ama sen de bir alevlik kibrit dahi olamam.
Kadın sen en iyisi mi bana bir şey söyleme,
Bir de söylersen,
o incecik, güzelim sesinle.
Ah işte.
O zaman Ah!
beğenmedim ama yine de teşekkür ederim böyle bir incelik de hiç yaşamamıştım asasdasd
Rica ederim.🙂
Genelde karanlık bir auram vardır. Merak ettim şimdi...
Bayılıyorum böyle işlere 🖐
Yahu kadın!
Ben seni darmadağın seviyorum.
Nedir bu derlitoplu olacağım derdi?
Saçın dağınıkmış
Üstün başın berbatmış
Yüzün gözlerin yorgunmuş
Bunlardan bana ne? Geceler boyu yüzüme gözüme bulaşan başkası sanki! Ben seni benim dağınıklığıma karışasın diye sevdim.
Hangi ağacın bir diğerine karışmış kökleri düzgün ki?
Hangi dağ bir öbürünün hizasında?
Hangi göl kıvrım kırım değil?
Hangi bulut öyle, onlar kadar dağınık? Onlar kadar güzelsin diyorum.
Uzayan gölgem ol,
Karanlığınla bile dokun, yeter diyorum... Dinletemiyorum.
Bunları birine yazsam yazardım. Tam bana göre. Can Yücel şiiriymiş. Çok beğendim, teşekkür ederim.
Rica ederim.🙂
Hoş bulduk. Nasıl olacak bu :)
Ben sizin profilinize bakacağım ve size bir hediyede bulunacağım.🙂
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git
Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler.
Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin
Merakla bekliyorum bakalım. :)
Teşekkürler beğendim bu hediyeyi anarşist :)
Rica ederim.
Gönder gelsin bakalım :)
Olurum.
ışılay
Sen vaktinden çok sonra gelen sevdalı bir yağmur gibisin,
Çisil çisil gözlerimde..
Sen çıldırmış şairlerin
Titreyen mısralarında bahsettiği birisin.
Et bakalım :)
dörtnala gelip uzak asya'dan
akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket bizim.
bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benziyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.
kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim...
yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...
Bu şiirin ırkçı tonunu sevmiyorum ama teşekkürler yine de 🥰
Rica ederim
Mani isterim
Dağlar sen ne dağlarsınGardan kemer bağlarsınBen derdime ağlarımSen ne der ağlarsın
Teşekkürler
Rica ederim
cok merak ettim simdi
Tüm göklerin en güzel yıldızlarından ikisi,
yalvarıyorlar onun gözlerine işleri olduğundan:
biz dönünceye dek siz parıldayın diye.
gözleri gökte olsaydı, yıldızlar da onun yüzünde;
utandırdı yıldızları yanaklarının parlaklığı.
gün ışığının kandili utandırdığı gibi tıpkı.
öyle parlak bir ışık çağlayanı olurdu ki gözleri gökte
gece bitti sanarak kuşlar cıvıldaşırdı.’
Ne guzell
Asaletim sadece aşkının tapınağına girdiğimde olacak içimde. Bir gün yıkılırsa bedenin başka ülkelerin çamurlu evlerinde: Bil ki bütün denizleri ayaklarına dökeceğim.
Çok hoş teşekkürler ❤
Rica ederim ☺️
ya evet
Yürek kaleme sığmaz, kan damlar beyaz kağıda, Aşk ancak bu denli düşer sükuta... Hamuş olsa da dil, ele ne? göz göğe aksa da, sele ne? yürekte kesilmez Sur üflenir, dağdan esen yele ne?
😥ağlıycam
Niye?
evett
Ben dünyanın anlamamakta ayak dirediği ve yüreğine parmak sayısınca kişinin agâh olduğu
Tebrizli Şems’i anlamış, yaşamış maşukum. Ey gözleri aşkın gözyaşlarında yıkananlar! Ağlamak gittikçe daha çok zorlaşırken, var mı benim için de birkaç damla gözyaşınız?
olalım bakalım.
Ey aşk! Bu nasıl bir sır? İçine giren tufan oluyor.
Bu nasıl bir hırka? Kim giyse aşk sarhoşu olup çıkıyor. Aşkın çilesini küçümsediğiniz an içinizdeki cehennem büyür. Aşkın çilesiymiş aşka dayanak olan. Yeter ki yan! Dumanın bulut olur.
Yeter ki yak! Ummanlar kazan olur. Nerede ateş, orada su! Nerede su, orada ateş!
Ben de isterim..
Bana özlediklerinden bahset
İhanete uğrayan günlerinden
Aşktan daha mühim bunlar
Yaralarımız aynı kabuğun altındadır belki
Sararız, diner belki ağrılarımız
Bana içinde büyüttüğün boynu bükük çocuklardan bahset
Ve sokaklarında dolaşan devriyelerden
Gecenin bir yarısı
Kapını kırıp geçenlerden bahset
Aşktan daha mühim bunlar
Bana ter içinde uyandığın kabuslarından bahset
Ve olmayan düşlerinden
Pusuda bekleyen korkularından bahset
Kuytulara sakladığın isimlerden bahset
Aşktan daha mühim bunlar
... Teşekkür ederim. Ruh halime iyi geldi.
Rica ederim