Ben nutuk diyorum.
HİTLER -KAVGAM.
ATATÜRK - NUTUK -SÖYLEV.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu iki kitap kıyaslanabilecek kitaplar değil.
Ancak bu iki seçenek çok farklı yerlerde bulunan eserler.

Hitler de tarihte önemli bir kişilik, şahsen direk psikopat, ruh hastası deyip sümen altı edilebilecek bir insan değil, yaptıklarını -doğru olmasalar bile- yapabilecek fazla insan yok, belki de hiç yok. Kavgam da bu doğrultuda, bu derecede önemli bir eser.
Kavgam bir ideoloji aşılama aracıdır, mükemmel bir propaganda eseridir, Hitler'in vatana ihanetle yargılanmasına sebep olan darbe sonrası kaleme alarak, Nazi ideolojisini insanlara aşılamak için kullandığı mükemmel bir eserdir. Zira toplum üzerindeki etkisi dehşet yaratacak ölçüdedir. 30 küsür hafta best seller olarak zirvede kalmıştır nihayetinde.
Kavgam, bir nevi insanlara bir çağrıdır, doğru yol budur, gelin anlatayım deme şeklidir. Dedim ya, mükemmel bir propaganda silahıdır.
Yarattığı korku muhtemelen bugün dahi etkisini sürdürür. Defalarca yasaklanmış, toplatılmış bir kitaptır. şu an yasaklı mıdır bilmem, çocukluğumdan beridir durur kitaplıkta, umarım bir kitap yüzünden kriminal sayılmam. :)

Nutuk ise, kazanılmış haklı bir mücadeleyi, bir milletin en tabi hakkı olan bağımsızlığını nasıl kazandığını, bu uğurda nelerini feda ettiğini, neler kazandığını anlatır. Bunu, bu mücadeleye yön veren insanın ağzından dinlersin.
Özetle, çok farklı niteliklere sahip eserlerdir. Kıyaslanmaları çok uygun gelmedi bana, zira mantıklı bir kıyaslama yapamadım.
Bu tür bir kıyaslamaya neden ihtiyaç duydun ki?
Elma ile armut ne toplanır ne de karşılaştırılır biliyorsun.
Kaldı ki verdiğim örnekte iki tane meyve adı vererek ben de hata yaptım aslında.
Bir tarafa Atatürk ve eserlerini koyarken diğer tarafa bir şey koymak bu kadar kolay olmamalı.
Cevap
6Cevap
Bir ruh hastasının kitabıyla, milli bir kahramanın kitabını kıyaslamak adına soru sormak bile yanlış.
Kavgam Hitlerin görünmek istediği kişilik kendini öyle yansıtmış Nutuk güzel Ama Atatürk en iyi anlatan Bozkurt adlı kitaptır
Hitler'in kavgam kitabı tamamen bi siyasi görüş ve psikolojiyi anlatıyor muazzam bi eser
bu soruyu sorman bile hata bence.
nutuk
O nasıl soru öyle.
ikisi de güzel değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?