Turist Ömer karakteriyle izleyenlerin gönlünde yer edinen oyuncu, yönetmen, şair ve ressam Sadri Alışık, 96. yaş günü ile Google'da Doodle oldu. Yeşilçam’da canlandırdığı karakterle unutulmaz olan Sadri Alışık 1944 yılında Günahsızlar isimli filmle ilk kez kamera karşısına geçmişti. 5 Mart 1925 doğumlu ustanın bugün 96. yaş günü.Sadri AlışıkSizin en sevdiğiniz filmi hangisiydi?
Bugün Sadri Alışık'ın 96. yaş günü! En sevdiğiniz filmi hangisiydi?
İyi ki bu topraklarda doğmuşsun da seni izleme fırsatı bulmuşuz Sadri abi... Allah rahmet eylesin.
En sevdiğim ve vazgeçemediğim filmi; Turist Ömer Uzay Yolunda
zzzzt erenkööyy
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bugün bize bıraktığı en güzel miraslardan biri oğlu bence. Özellikle bir zamanlar çukurova dizisinde en sevdiğim karakterlerden birini oynayan kerem alışık bizlere her cümlesinde baba nasihati gibi öğütler veriyor. Belki senaryo olabilir ama o öyle mükemmel bi oyuncu ki sanki o nasihatleri başımızı okşayarak veriyor gibi.
Turist Ömer Uzay Yolunda filmi en iyisiydi. Eskiden defalarca kez sıkılmadan izlemişimdir. Genel olarak komik rollerde yer alıyordu. Seviyordum o yüzden...
Kirk haramiler filminde O köle kadin kurtariyor ya Mavi elbiseli bacaklari görunuyor felan Sadri alisik kizim diyor
Ben iliski yasayacak saniyordum Kizi gorup ogluna aldi gelini yapti Fesatmisim orda utandim Sadrinin oglu da mali goturdu :) Kirk harami filmi yani favorim