Lise mezunu lisans mı/ ön lisans mezunu mu oluyor? Lisans ve ön lisans mezunu ne demek?
Cevabın nedir?
+1 yılLisans mezunu ne demek?
Lise mezunu, sadece lise mezunu demek. Lisans ve ön lisans mezunu üniversite ile alakalı. Kısaca söylemek gerekirse;
Ön lisans mezunu; Ön lisans, yüksek öğretimde ortaöğretime dayalı en az iki yıllık eğitim programıdır. Bir başka ifadeyle; lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturur ve ortaöğretimin yani lisenin devamı niteliğinde diyebiliriz.
ön lisans nedir Ön lisans eğitimi, “Meslek Yüksek Okulları” ve “yüksekokul” adı verilen binalarda verilir. Bu binalarda, belli bir mesleğe yönelik eğitim-öğretime ağırlık veren bölümler vardır. Bir fakülteye veya doğrudan rektörlüğe bağlı kurumlardır.
Ön lisans normalde 2 yıldır. Bazı ön lisans programlarında 1 yıl hazırlık oluyor. Hazırlık programı olunca toplam 3 yıl oluyor.Lisans nedir?
Lisans akademik bir derece. Ortaöğretime dayalı en az 8 yarıyıllık yükseköğretim programı. Dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi lisans olarak adlandırılır. Bu akademik derece, diploma ile belgelendirilir. Lisans alabilmek için bir üniversitenin fakültesinde veya bir bölümünde en az 4 yıllık eğitimi almak gerekir. Bu fakültelere üniversite sınavından yeterli puanı alarak girebilirsin.

Lisans nedir Lisans programları süresi, bölüme göre değişiyor. Mesela tıp bölümü için 6 yıl okumalısın. Okul bittikten sonra lisans belgesi alabilirsin. Lisans eğitimi almak için YKS sınavını kazanmalısın.
Lisans türleri de vardır bunlar;
- Örgün (normal) eğitim: Burada eğitimleri fakültede birebir almak zorundasın.
- Açık eğitim: Burada dersleri birebir almak zorunda değilsin. Radyo, televizyon veya dijital eğitim materyalleri ile verilen bir eğitim türü.
- İkinci öğretim: Bazı yükseköğretim kurumlarında açılan ön lisans ve lisans programıdır. Burada eğitim genellikle akşam veriliyor. Eğer bu eğitime katılım yaparsan yatay geçiş hakkın yoktur.
Başarılar :)30 Yorumla
+1 yıllise mezunu oluyor. Ön lisans mezunları 2 yıllık üniversite bitirenler (meslek yüksek okulları), lisans mezunları 4 yıllık fakülte bitirenler, yüksek lisans mezunları da master yapanlardan oluşuyor.
10 Yorumla
+1 yılLisans mezunu 4 yıllık üniversite mezunudur yani Lisans mezunudur. İki yıllık yüksek öğretim fakültesi mezunları da ön lisans mezunudur. Lise mezunu ise sadece Lise mezunudur. :
60 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkisi de olmuyor... Lise mezunu oluyor sadece.
Önlisans 2 yıllık üniversite.
Lisans 4 yıllıl üniversite.10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. İkiside olmuyor; ortaöğretim oluyor.
2 yıllık üniversite ön lisans
4 yıllık üniversite lisans oluyor.13 Yorumla- +1 yıl
5 yıl okuyanlar ne oluyor mesela veteriner hekimleri ya da eczacılar
- +1 yıl
@Geleceğinhekimi lisans oluyor.
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
22Cevap
ne saçma bir soru lise mezunu aynen lise mezunu oluyo lisan mezunu 4 yıllık üniversite bitirene denir önlisans 2 yıllık üniversite bitirene denir.
11 Yorumla- +1 yıl
Sacmalikta zirve:)
İkisi de olmaz..
Orta öğretim olur..
Ön lisans 2 yıl üni.
Lisans 4 yıl üni..00 Yorumla
+1 yılDiplomayı ucak mı yaptın cnm?
Lise, egitim sisteminin bug'ıdır :)00 Yorumlaikisi de olmuyor. önlisans 2 yıllık üniversite, lisans 4 yıllık üniversite mezunu oluyor.
00 Yorumla
+1 yılOrtaöğretim oluyor. Myo okuyanlar ön lisans, 4 yıllık okuyanlar lisans oluyor.
00 Yorumla7 senedır lısans mezunuyum böle lısans sorusu gormedım hahahha
00 YorumlaBen onlisansim sende ortaogretim oluyorsun.
10 Yorumla
+1 yılYükseklisans mezunu sayılıyor
00 Yorumla
+1 yılCok cahilsin ikisi de olmuyor. Lise mezunu oluyor.
00 Yorumlalise ön lisansın stajı gibi oluyor tatlım..
00 Yorumla2 yıllıklar ön lisans
4 yıllıklar lisans10 YorumlaLise mezinu yine lize mezunu oluyor ;)
00 Yorumla
+1 yılhigh school oluyor..:)
00 YorumlaKale arkası oluyor amk:)))
00 Yorumlaortaöğretim mezunu oluyor..
00 Yorumla
+1 yıldüz lise mezunu oluyorsun iste.
00 Yorumla
+1 yılortaöğretim mezunu oluyor
00 Yorumlaorta öğretim oluyor cınım
00 Yorumla
+1 yılkızlar cevap verme gereği duymamışlar :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılOrtaöğretim oluyor.
00 Yorumla
+1 yılOrtaogretim oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZeki Müren'de bizi görecek mi?
00 Yorumladr ogrencisi oluyor
00 Yorumla
+1 yıllise meszunu oluyo
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Önlisans mezunu ne demek? Lise mezunu Lisans mı/Ön lisans mezunu mu oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat