Evet, kadına şiddetin çoğaldığı bir ülkede
Kültür sanat konuşmak bile mantıksız olabilir.

Aslında olaya kadın ya da erkek gözünden bakmayıp farklı bir şekilde bakıyorum ben. Kadın ya da erkekten herhangi bir cinsin olmayışı sanatın varlığını zedelerdi diye düşünmekteyim. Ortada aşk gibi bir duygu olmasaydı sanatın büyük bir çoğunluğunun eksileceğini düşünmekteyim.
O zaman bu şarkı sana gelsin 🌸
https://youtu.be/YTaknwQM_C8
Şiirler kadınlar üzerine yazılmış, şarkılar onlara bestelenmiş, resimler ise onları tasvir etmiş. Tek cins, kainatın yaratılışına terstir zaten en aşikâr halde.
Cevap
11Cevap
sanat kadın veya erkekle ilgili değil insanla ilgili o yüzden kadın veya erkek farketmez insan olduğu sürece sanat da olurdu
sanat : kadın ne alaka :D
kadın : sanat ne alaka :D
Olurdu tabii ki de sonuçta kadınlar yok diye duygusuzluk hali olmazdı, hüzün, perişanlık, ihtişam... Sanat için bir şeye bağlı kalmak gerekmiyor
sanat insan olmakla alakalı, sanatın ilişkilere dökülmesi cinsiyetle alakalı. yani cevabım kadınsız da sanat olurdu ama bu kadar güzel olmazdı
Van Gogh, Henry Mattise, Leonardo Da Vinci, Tristan Tzara, Salvador Dali vs vs. olmasaydı sanat olabilir miydi? Düşünüyorum da çok zor.
Bunu ne açıdan sordun anlamadım.
Dünyada sadece erkekler olsaydı
Bırak sanatı hayat olmazdı :)
erkekler erkeklere şiir yazardı, çıplak resimlerini çizerlerdi, filmlerde erkeke erkeğe öpüşürdü iğrenç
Kadınlar sanatın baş mimarıdır. 👌 Her güzel eserin içinde kendine yer bulurlar.
Olmama ihtimali daha yüksek
Olurdu, sanatı sanat yapan erkek veya kadın değildir, insandır. Erkek olmasaydı da sanat olurdu kadın olmasaydıda olurdu.
Bende burdaydim demek isteyen herkes ortaya sanat koyardi.
Yani bir tabloda cizilen kadin sadece bir nesnedir.
İnsanların yaşadığı tek duygu kadınlar, aşk üzerine değil. O nedenle olurdu. Ama daha az ve kısıtlı olurdu.
Bence ne saçma bi soru mantıktan uzak
Rica ederim bu ne güzel bi yanıttı böyle 🙂
Ahaha. Bunun adı iletişim işte. 👏
Nasıl yani @AkrepburcuErkegii07
Soruyu soran bile eksi vermeyip beğendiyse evet soruyu soran ne kadar mütevazı bi adamsın sen tebrik ederim seni ☺
Ve sanırım güncellemeyi bana ithaf etmişsin aşk olsun, ama sorun yine de mantıksız yani kabul et çoğu yorumcu da öyle yazmış 😂
Urrraaa ünlü oldum el sallayım bari boşa gitmesin 😘😄
Kadinla ne alakasi var?
Estetik alginin kadinlarla direkt bir ilgisi yok. Aşk ise sanatin ana konusu degil. Herhangi bir konudan biri. Yani sanat kadinlar icin ortaya cikmadi.
Bayagi gecmise dayandığı biliniyor. Sanat ortaya cikmadi aslinda yaziyi bulmak gibi bir sey degil bu. Insanin dogasinda var bu belli bir donem ortaya cikmis bir sey degil yani.
Kadınlar, erkek gibi olsaydı. Erkeklerde kadınların fiziksel özelliklerine sahip olsaydı yine aynı soruyu sorarmıydınız?
Olurdu elbettt
Cinsiyet değil ruh işi
Kadınlar amaç değil araçtır. Önemli olan güzel ve tarifiz duyguların uyanması.
Cinsiyetle alakalı değil bence olurdu
Kadın ruhu sanatı açığa çıkarır.
Heralde olmaz dı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar