Merhaba, öncelikle nasılsınız? Kitap okumanın insanın gerek duygu, gerek bilgi ve gerek ise yeni bakış açıları öğrenmek yönünden ihtiyaç, boş vakitler üretip bize bir faydası olmayan bir alanla ilgilenmektense bir hobi olmasının gerektiğini düşünüyorum. Peki sizin düşünceniz nedir?
Hocam ben o dediğin adamı bulamadım beee. İnan binlerce sözde kitap sever gördüm. Belki üç beş satır muhabbet ederiz diye adama soruyorum. Diyorum ki sence neden dünya klasikleri hep rus yazarların kitapları olarak tanıtılıyor? Diyor ki ''Bilmeeeem''. Hayır yani adı üstünde dünya klasiği. Bütün dünyaca benimsenmiş ve klasikleşmiş eser anlamında. Ama ne Anlar Allahın afrikalısı tolstoydan. Ya da ne anlar Allahın Jameikalısı balzac tan. Benim şahsi fikrim o ki bu sadece boş bir reklam. Birileri dünya klasiği diye önümüze bir şeyler atıyor biz de sorgusuz suailsiz kabul ediyoruz. Olacak iş değil. Dünya klasikleri bir kere rusların tekelinde değil. Ayrıca çok okuduğum için iyi biliyorum bu Rusların sevinçleri kederleri şaşırmaları bizimkine hiç benzemiyor. Onların eserleri daha çok sadece Rusların anlayabileceği hadiselerle dolu. Dolayısıyla evrensel bir havaları yok. Daha çok yöresel eserler veriyorlar. Ama bu kadarını bile düşünemeyen velakin kitap kurdu geçinen adamlar var. Hem de milyonlarca. Ve daha okuduğu kitabın hakkını veren bir Allahın kuluna rastlamadım ben.
Hem hobidir hem de ihtiyaç insanlar kitap okumayı sevebilirler ki bu gayet normal birşey bir de bizim bilgiye ihtiyacımız var hayatımıza farklı bir açıdan bakmak için