Sen ya da toplum, kitabı eğitim, kültür, refah, mutluluk vs. gibi hissiyatlar için okumak zorunda mıdır yoksa hobiden fazlası değil midir?

Kitap almak ve kitap okumak iki farklı hobi olsa gerek.
Sen ya da toplum, kitabı eğitim, kültür, refah, mutluluk vs. gibi hissiyatlar için okumak zorunda mıdır yoksa hobiden fazlası değil midir?

Kitap almak ve kitap okumak iki farklı hobi olsa gerek.
Üstadım ihtiyaçtır, zorunluluk da değil hobi de değil bana sorarsan. Hayatı öğrenmek, insanları tanımak, hatta ve hatta konuşma dilini geliştirip üstün diyalog kurmak, aa ben bunu bu kitapta okumuştum diyerek verilecek tepkilerinizi dahi ölçmeniz için olmazsa olmazdır.
Zorunluluktan ötürü kitap okunmuyor, bedava dahi olsa kitaba para vermez çoğu kişi, kitabı geçtim gazete okuyanların sayısı dahi az, bana göre kitap okumak hobidir, kardeşim zorunlu olmasına rağmen kitap okumazdı okuldayken, ödevi olmasına rağmen, bana okutturup özetlerini de bana çıkartırdı, kitap okumak zorunlu olsa bile kitap okuma aşkı yoksa insanlar bundan sıvışmanın bir yolunu buluyorlar, bir çok şey zorunluluk olduğu için yapılıyor lakin kitap okumak öyle değil. Sigara gibi sağlıksız bir nesneye para veriliyor, ruha iyi gelen kitaplara para vermekten kaçınılıyor, neticede sigara bitiyor lakin kitapların son kullanma tarihi yok, buna rağmen kitaba para vermekten kaçınıyor, sıvışıyor kitap aşkıyla dolu olmayanlar
Zorunlu olacak iş değildir ama hobi dersem kitaba hakaret etmiş sayarım kendimi. İçeriği ne olursa olsun kitaba saygım sonsuzdur. Yerde görsem yüksekçe bir yere koyarım.
Ah Nuri Pakdil Allah rahmet etsin.
"Kitap okumadan, meydan okuyamazsınız"
Zorunluluk değil bence içten gelmeli. İnsan okudukça farklı alemlere geçiş yaparken neden kendini bundan alıkoyar ki onu anlamam.
Teşekkür ederim ✨️😊
Rica ederim 🌿
Cevap
11Cevap
Kitap okumak benim için hobidir.. zaten insan bir şeyi zorunda gördüğü için yapmamalı.. keyif aldığı ve kendini geliştirdiği için yapmalı
Bana kalırsa kitap okumak bir zorunluluk değil. Hobidir ama bu hobiye sahip insanları da diğer insanlardan bir adım öteye götürür.
Belki de okumayanlar geri gidiyor..
Ben kitap okumayı hiç sevmiyorum ne yalan söyliyim ama okumak kesinlikle bir gereklilik. Çünkü bazen öyle bir ortama giriyorsun ki bunun eksikliğini hissediyorsun
Keşke sevebilseniz ve okusanız.. Umarım..
Okumaya okuyorum ama severek okumuyorum 😅
Öyle olmaz, sevmeden yapılan işten hayır gelmez. Duygusuz yapılmaz ki.
Sevmesem de eksik hissetmiyorum bir ortamda. Bu yüzden faydası oluyor😊
Ne güzel.
Zorunluluk değil ama gereklilik. Okumayı sevenler için de hobi oluyor belki hobiden de fazlası.
En gerekli hobim.😍
Evet biliyorum 🥰
Kişiden kişiye değişiyor. Kendim açımdan hobidir. Lakin okumayı sevmeyen biri açısından zorunluluk olabilir. Özellikle Eski sahafçıları gezip az basılı müthiş kitpalara denk gelmek de bir hobi olabilir. O anki verdiği koku ve mutluluk
Eğer kendine değer katmak istiyorsan zorunluluk değil ama hobi haline getirirsen kendine fazlasıyla değer katmış olursun
Yemek yemek gibi, nefes almak gibi, uyumak gibi bir ihtiyaç. Bedenin beslenmesi gibi zihnin ve ruhun ihtiyaçlarından biri de okumaktır.
Bence insanın içinden gelmesi lazım mesela benim canımı istediği zaman çok güzel okurum ama istemediği zaman kapağını açmam
Kesinlikle bir hobidir. Herkesin edinmesi gereken bir hobidir. Zihin için de bir besin olarak görüyorum. 🫡
Gerçekten alıken ayrı okurken ayrı bir heves ve heycan oluyor insanda. Dünyanın en keyifli şeyi bence adı her neyse.
Zorunluluk demek de doğru değil ama kişisel gelişim, kendine yatırım için olması gereken diyorum..
Böyle bir zorunluluk yok. Tamamen istekle alakalı.
Film
Kitap
Oyun
Müzik
Bunlar hobi işi dır.
Hobi bana göre bazen aylarda okumuyorum bazen de elimden düşmediği oluyor
Benim için bir dost ile yapılan en keyifli sohbet ancak toplum için zorunlu olmalı bence.
Zorunlu hissetmiyorum, severek ve heyecanla okuyorum
Zorunluluk olarak gördüğün hiçbir şeyden keyif almazsın ki
Kitap okumak bir ihtiyaçtır, insanın beynini besler.
Zorla güzellik olmayacağı gibi zorunluluk haline getirilerek kitap da okunmaz. Hobi diyelim.
Zorunluluk olarak gören birisi zaten okumaz kitap okumak bana göre hobidir..
Hobidir ama yararlı hobidir. Keşke benim de tekrar kitap okuma alışkanlığım olsa 🥲
Hobi tabi kii zorunlu olan hic birseyin faydası görülmemiştir
Küçükken zorunlulukla başlatılan aktiviteler sonrasında hobiye dönüşür.
Kitap okumak benim hobimdir haftada 1 kitap bitiriyorum kitap okumayan insan cahil insandır
Hobiden daha fazla zorunluluktur.
Hep okuyalım, çok okuyalım.
Hobidir zorunlu okunmaz çünkü
Benim için vazgeçilmez hobi.
İkisi de.
Hayır hobidir
Hobi
Hobi
Hobi.
Hebidir
hobi
Hobi benim için