Okumuş olduğu bir çok kitaplardan kazandığı tecrübeler ile fikirler sunan birisi mi daha tehlikeli fikirler sunar yoksa kitap okumamış tamamen kendi fikirlerini sunan birisin fikirleri mi? Tehlike ise gerek fazla yarar, gerekse fazla zarar verebilecek türden..Not: Burada kitap okumayan eleştirilmiyor sakın yanlış anlaşılma olmayıversin.
Kitap okuyan birinin fikirleri mi daha tehlikeli olur yoksa okumayan birinin mi?
Kitap okumayan kişinin fikirleri: - Mezara girince görürsün! - İslam kusursuzdur; müslümanlar kusurludur! (kusurun adı ney acaba?) - İnanmıyorsan da saygı duy! - Araplar afganlılar gerçek müslüman değil - İslam hoşgörü dinidir O****Ç********! - Şeriat en mükemmel kanundur ama uygulanamıyor! - Arabistanda ve afganistanda gerçek şeriat uygulanmıyor! - Mealden kur'an anlaşılmaz! (arapçasını okuyan arapça bilen araplar da kur'anı yanlış anlıyorlar!) - Örtünme farzdır ama mecburi değildir, önemli olan imandır; ahirette örtünmememin cezasını çekip tekrar cennete gireceğim! - O ayette öyle demek istemiyor! - Kur'an ayetlerindeki manayı biz bilemeyiz ancak, alimler bilebilir VS. Ben alim filan tanımam! kur'anda ne yazooor o önemli benim için. - Atatürk milliyetçiydi de yeniçeri ocağını neden kapattı? - Atatürk başarılı bir komutandı da Viyana'yı neden alamadı? - İsmet Paşa asker kaçağıydı? - Atatürk üniversite mezunu bile değildi!!! (Atatürk harp akademisi mezunuydu. harp okulları lisans; harp akademileri yüksek lisans düzeyinde eğitim verir). - Dünyanın geoid olduğu, döndüğü evrenin genişlediği hepsi kur'anda yazıyor zaten VS. Dünya düzdür! NASA sahtekardır! Evrenin genişlediği yalandır! sen NASA tarafından kandırılmaya devam et ğeriz****!
Kitap okusun ya da okumasın öncelikle fikri ile neye savunduğuna bakmak lazım, askerlik yaptığım dönemde canlı olarak yakaladığımız pkk lı terörist üniversite mezunu ve hocalık yapacak statü de idi, çantasından bir çok kitap çıktı, mesela bir tanesi nin ismi Abdullah Öcalan a ait beni sevmenin kuralları idi, diğer yandan dağda çobanlık yapan yurdum insanı, bir şey olduğunda toprağımız için vatan millet Sakarya diyor, verdiğim örneklere baktığınızda okuyup okumamaktan ziyade nasıl bir zihniyete sahip olduğunuz dur, diğer yandan japonlar çocuklarına her gün okulda hiroşima olayını okutuyor ve bunu neslimize unutturursak neslimiz biter diyor bu ve buna benzer bir çok örnek veririm yazı uzar gider, ancak sözün özü şudur doğru eğitim, doğru insan, doğru ilim ve bilim...
Kitap okumuş birinin fikirleri her zaman daha vurucu daha tehlikeli olacaktır. Kitap okuyarak farklı hayatlara dalıp farklı bilgiler ve kişilikler tanımak insanı daha dolu ve tecrübeli kılacaktır. O nedenle de kitaplar gibi daha karmaşık ama en mantıklı olacak sözler sarfedeceklerdir. Ha ayrıca şöyle de bir şey var kitap okuyan kişi daha kaliteli daha akıcı konuşur bu da mesela fikirleri paylaşırken bahsettiğin tehlike hissini yaratacıktır.
Herkesin fikri kendine göre... Kitap okuyup okumamakla alakalı bir durum değil bence... Evet etkisi var belki ama... Tamamen yaşamla alakalı... Kişinin ne izlediği, ne okuduğu, nasıl bir karakter oluşturduğu, mesleği, çevresi... Hepsi bir bütün...
Bence çok göreceli bir soru; Cahil bir insanın fikirleri tehlikeli olabilir çünkü bilgiden yoksun, bilginin kudret ve hikmet olduğu bu dünyada bu gereksinimden mahrum kalmak her açıdan tehlikeli, Ama kişinin mizaçı iyise yani masum ve zarasız bir kişilikse cahil olması hayatına tehlikeli rolü katar mı tartışılır Peki kitap okuyan yani bilgiye sahip olmak için araştıran ve bunu kullanan biri ;Evet buda en az , az önceki cahil kadar tehlikeli olabilir. Çünkü kitaplar fikirleri besleyen bir ırmak gibidir besler büyütür fakat hangi yol kenarında yabani otlar yoktur ki?
Kitapları kafamda bilgi yığınları oluşturmak amacıyla okumam, içinde bana ait olan ve sayıları bir kaçları geçmeyen özenle yazılmış bilgilere ulaşabilmek için okurum, söz konusu kitaplar olduğunda denge hiç bir zaman aksatılmamalı, aklının çoğunluk kısmını okuduklarıyla doldurmuş olan biri her şeyden önce geveze ve acizdir, oysa en büyük yadigar daima kendi aklımız olmalı, en nihai sonuçlara daima bu yoldan varırız, ve kitaplar okurları için imalathane olmazlar, onlar yalnızca hammadde olarak kalırlar, benim için daima da öyle kalmışlardır.
Kitap okuyan insan tehlikelidir. Çünkü bir çok yazarın bakış açısına ve yorumuna sahiptir. Kitap okuyan kişi eğer anlayarak okuduysa bir arının bal yapmasını, kelebeğin kozasından çıkıp hayata merhaba demesini, ağaçların kış gelmeden yapraklarını döküp sonraki mevsime hazırlanmasını, leyleklerin göç yapabilmek için yavrularını zar zor büyütüp göçe hazırlamasını, yağmur yağdıktan sonra gök kuşağının rengarenk parıldamasını, gece ve gündüz boyunca ay ve güneşin kovalaşmasını rahatlıkla anlatabilir. Ve en önemlisi seni senden iyi tanır kandıramasın onu. Sen kadırdım sanırsın ama aslında yanılırsın. O kanmış gibi yaparken, sen kendini kandırırsın.
Kitaplar ne kadar çeşitli ise insanlarda çeşitlidir. Tecrübe potansiyeli yüksek insanlar daha soğuk kanlı olur. Bu yüzden tehlike daha sinsi bir hâle gelir. Tehlike açısından elbetteki çok fazla okuyup bilgi edinen kişi, hiç okumayana göre daha da tehlikeli olur. Buna dünya üzerindeki bazı devletlerin Politikacılarını ve Kitlesel ölümlere neden olan hastalıklar üreten üst düzey bilim insanlarını örnek verebiliriz. Bunun birçok örneği verilebilir.
Ben fazla kitap okumayı sevmem. Daha doğrusu boş kitap okumayı sevmem... Teknoloji yararına gelişmeleri takip ederim, savunma sanayisini, geleceğe dair bir çok şeyi takip ederim. Yeri gelir tasarımını yaparım yeri gelir yazılımını yazarım. Çok kitap okuyan daha çok şey bilir... Ama çok gezen ise yaşamış olur. Kitap okuyan hem faydalı hem zararlı olur. Okumayan sadece gördükleri ile birşeyler yapmaya kalkışır...
Okuduğu. kitabin içeriği önemli. Devlete, millete, dinimiz İslam'a ve insanlığa aykırı olmadığı sürece neden tehlikeli olsun. Bu ülke neler gördü neler. Pedofili içerikli kitabı yazan yazarı, basan yayınevini ve okuyan canım aşağılık insanı... Bunları bir ele alırsak tehlikelidir.
Her kitap okuyan bilgili, her okumayan da cahil değildir. Nice insanlar var, hayatın öğretileri ve deneyimleri ile nice okumuşa taş çıkaran. Burada şuna dikkat ederim: Bir konu hakkında fikrine danıştığım kişi, sunduğu önerileri ve yaptığı değerlendirmeleri, akla mantığa yatıyorsa, örneklendirmeleri ve genellemeleri doğru tespitlerse, çözüm odaklı yaklaşım sergiliyor ve önerileri bana kazanç sağlıyorsa o kişinin sözünü ciddiye alır değerlendiririm. İşin özü boş konuşmayan insanı bulmakta.
soruda zaten tahsil yapanla yapmayan karşılaştırılmıyor; kitap okuyanla kitap okumayan karşılaştırılıyor. Mesela benim Daire Başkanı olan Yüksek Makine Mühendisi bir arkadaşım var asla kitap okumaz ve kitap okumamakla övnür; "ben asla kitap okumam" der. Hatta bende Machiavelli'nin "Hükümdar" kitabı ile Voltaire'nin " Felsefe Sözlüğü" kitapları vardı. Onları gördüğünde "bunlar fetöcü kitap, fetöyü öven kitaplar" demişti. Yani fetoştan 300-400 sene önce yaşamış düşünürlerin FETÖCÜ olduklarını düşünüyordu... Ülkemiz tahsilli cahilerle dolu... benim eski daire başkanım gibi...
Okumayandan korkarım. Okumaz araştırmaz onun bunun söylediği her şeye inanır. Gelir bir de ukalalık yapar kendi fikriymiş gibi, hatta o fikri anlamış gibi. İlim cesaret verirmiş cehalet ise küstahlık!!
Bu okumayan için de geçerli o zaman. Okumayan da zararsız sayılmaz. Herkesin iyi ya da kötü tehlikeli düşünceleri olabilir. Okuyan ya da okumayan ayrımı yapmak zor o zamana.
Kitap okuyan neyden tecrübe kazanıyormuş ben buna takıldım. Kitap ne yazarsan onu anlatır hayat da ne yaşatırsa onu öğretir. İkisinin de cevabı yok ve ikiside karşılaştırılamaz.
Yine alan kişiye bağlı olucaktır ya da okuduğu kitaba. Bir şeyler öğrenmek için okur kendini geliştirir görüşü gelişir, bilgili olsa da bunu iyiye harcar. Diğer türlü okur ama almak istediğini alır ya da ona gerekeni kötüye harcar.
Ben ne kitap okuyanlar gördüm kitabı okuyormuş anlıyormuş gibi yapıp. Fikirleriyle cahilliğe damga vuranları. Tehlikeli bunlar. Kitabı beynine işleyerek oku. Cahil adamın fikirleri tehlikelidir
Okumayanın çünkü kitap okuyanın fikirleri zamanla değişebilir ama okumayan kişi hep burnunun dikine gider cahildir düşüncelerini yanlış olsada yıkamazsınız.
Okuyanın fikri o kişiye ters olsa bile mantıklı olduğu için tehlike arz etmez ama okumayan cahil aynı fikirde olsa bile onun fikri siyanür kadar tehlikelidir
İkisi de yerine göre tehlikeli olabilir. Atom enerjisini bir mühendis evleri aydınlatmak için düşürken, bir diğeri şehirlere bomba yağdırmak için düşünebilir. Bu okumayanlar içinde aynıdır.
kitap okuyan biri her zaman mantıklı ve doğru düzgün şeyler düşünür kurnazlık ya da başka bişey geçmez aklından ama kitap okumayan ise tehlikelidir bilgili değildir
Okumayan birinde fikir, bilgiden yoksun şekilde şekillenir. Bu yüzden o fikir kalıplaşmış şekilde olduğu için tehlikelidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zor bir soru cunku iki tipte insanlardan da tehlikeli kisiler cikabiliyor. Yine de oyumu okumayanlardan yana kullanacagim. Okumayanlardan uzak durulmasi sart
Fikirler değil, muhataplarının eylemleri tehlike yaratabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki okuyan birisinin, her ne kadar okumayan birinin fikirleri tehlikeli olduğu söylensede bence okuyan bir insan bilinçli olur ve fikirleri diğer insanlara göre farklı olur eğer bu fikirler kötülüğü temsil ediyorsa işin gidişatı değişe bilir!
Kitap okumak insanın bakış acısını degiştiri ve fikirleri daha aydın olur bu benim görüşüm her hafta kitap alır okurum her türden ihtiyacımız var okumaya
fikir dünyasının çeşitliliğine bağlı örnek verecek olurask bir c4 patlayıcısıyla mutfak tüpünün şekil olarak farkı var biri büyük biri küçük ama ikiside aynı hasarı veriyor.
Okumayanin fikri olmaz, kendilerine dusunecek zaman bile ayirmiyorlardir cunku merak onlarda olmaz. Meraklanmayan kitapta okumaz arastirmada yapmaz. Benim sahsi yprumum boyle
En İyi Cevaplar