ben de kitap okuyorum, ama kitap okumayı seven birini tanısam neleri ne kadar süre okuduğu beni bağlar açıkçası. hikaye, roman türü sanal şeyler okumayı sevmiyorum mesela, lisede kaldı benim için onlar. bu tarz şeyleri okumaya devam edenlerin de her şeyden ikinci bir anlam çıkarma alışkanlığı olduğunu fark ettim. hep belli tarzda okumanın insan psikolojisine olumsuzlukları olduğunu da okuduğum nlp kitaplar defalarca ispatlamıştır, o nedenle içten düşünceli olanlarla samimi olamıyorum.
Bonjour! Gelir ve bunlara okumuş cahil diyoruz. Okumuş cahilin fikrini değiştirmek çok zor. Keçi inadı az kalır yanlarında. Bu tarz kişilerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Tavsiyem sizin de aynısını uygulamanız. Olur olmadık yerlerde başınıza dert, sıkıntı çıkarabilirler. Sizin yanınıza çekerek. <3
Her insandan zarar gelir. Tek başına kitap okuma davranışı göstermek bunun önüne geçmek için yeterli değil. Kişinin edindiklerinden ne oranda ders çıkardığı, bunları ne kadar hayatına yaydığı, farkettiği yanlış davranışlarından ne oranda döndüğüyle alakalıdır.
Kitap okuyan insan entelektüel seviyesini geliştirir olayları fikirleri analitik bir bakış açısıyla yorumlar mantıklıdır daha çok her zaman saygı duymuşumdur kitaplarla içli dışlı olan insanlara zarar geldiğini görmedim şimdiye kadar
Her kitap okuyan insan kültür ve bilgili değildir. Kimse kusura bakmasın ama yok Kürk Mantolu Madonna, yok Çi, Si, Pi, Mi, Si gibi ıskarta ve popüler kitapları okumak hayal gücüne katkı sağlasa da insanda bilgi ve kültür seviyesini artırmaz. Türkiye'de kitap okuyan insanların çoğu zaten araştırma/inceleme tarzı kitaplar değil bol bol hikâye ve roman tarzı kitaplar okuyorlar. Maksat kültürlü olmaksa tarih, felsefe, teoloji ve popüler bilim üzerine kitaplar okunmalı.
Karısını döven profesörler, katil doktorlar vs varken sizce zarar gelmez mi? Nice insan var okuma yazma bilmeyen ama kalbi pamuk gibi olan... böyle değişkenlere bakmıyor iyilik kötülük
Gelebilir. Doktor Mengele belki tıp dünyasının yetiştirdiği en büyük hekimlerdendi ama ikinci dünya savaşında 3000 tane ikiz çocuğu deneylerde katletti. Önce insan olacağız okuyarak şeytana değil barışa , doğaya katkı sağlayacağız.
Genelde gelmez ama çok da güvenmemekte fayda var. Kitap okuyarak kendisini geliştirmiş, ağzı iyi laf yapan ama içinde bir ruh hastası barındıran insanlar da var. Bence her durumda sağlam bir gözlem yapmak en iyisi..
Genel olarak kitap okuyanlardan zarar gelmez diyebilirim. Ama bu kesin bir kural da değildir. Hitler bile kitap yazmış. Biraz da ne okuduğuna bağlı gibi.
Kitap okumuş, üni bitirmiş katiller, eşine , sevgilisine şiddet uygulayan insanlarla dolu değil mi artık ortalık? Bunu kıstas almayın. Karakter, vicdan meselesi bu
Benim edebiyat öğretmenim hep şöyle derdi: Ben kimseden korkmam sadece kitap okumayan insandan korkarım. Bence kitap okuyan insanlardan zarar gelmez. Gelme ihtimali çok az ama kitap okumayan bir insandan bence zarar gelir.
Şimdi yazacağıma karşı çıkanlar olacaktır ama en tehlikeli ve zarar veren insanların ortak bir özelliğine şahit oldum kitap okumlarıydı hep sorguladım bunu neden diye ama cevap bulamadım doğrusu 🙄