Eğer Lenin koyu bir katolik olarak bunları söyleseydi o zaman tamam güzel düşünmüş derdim ama lenin ateistti. Bir papaz'a sorsan bunların tam tersini söyler. Önemli olan mantıklı yönetimi işine gelmeyecek şekilde yönetmek ama maalesef en mantıklı yönetim işlerine gelen yönetim
Sözlerine saygım var belli oranda hak veriyoyum da tek söylemek istediğim şu dini inaışlarla yöentilen medeniyetler kim olura olsun gerilemeye mahkumdur bugüne kadar hep böyle oldu
Sovyetler hic gerilemedi ki dagildi sadece. O da ekonomik yonden abd ile sidik yaristirmasindan oldu. Dinsel sebeplersen degil.
Ha pardon yanlis anlamisim gorusunu kusuruma bakma kardes :)
Sovyetleri kastetmedim bir kaç nedeni vardı dağılmasının din değildi Osmanlı ise Dinsel sebeplerden dağıldı matbaanın çok geç gelmesi geçmişe duyulan özlem eğtimde çok ama çok laik batının gerisinde kalması çoktan sonunu getirmişti aslında sadece uzattılar Avrupa Devletleri Atatürk fark etmiişti her şeyi o zamandan laikliği önemini anladı Adamlar birden geçmediler Osmanlı ileriyken deniz savaşını kaybetti o tarihten sonraa askeri teknlojik ileriemeler bile tamamen durdu gelenekselleşme başladı o sıralarda Avrupa da aklı dininin çok önüne geçmeye başlamıştı daha öncesinde milyonlarca insan Klise Din savaşlarında can verdi o kadar kanlıydı ki binlerce Papaz infaz edildi Fransa da Kraliçeöldürüldü biliyorsun İngiltere de de bu mücadele yaşandı Kliseyi bastırdılar... bugünlere kolay gelmedi Batı medeniyeti çok kanlı büyük bir mücadele sonucu bir <den en az 50 - 100 gerideyken 100 belki 200 yıl önümüze geçmiş odular Sanayii Devrimiyle birlikte Rusya da da akıl hakim geldi ve hala önümüzde Ruslarda...
Aynen oyle carlik rusya da cok geri bir ulkeydi devrimle saha kalktilar. Ozellikle 2. Dunya savasindan sonra baya gelistiler.
Cevap
2Cevap
Len'in in arabasından insan kovduğuna inanıyorum. Eş dost hısım akraba görevli resmi memur demeden arabasına kim binse ''Leeenn iiiiiin'' dediğine inanıyorum.
M. kemalin kankasidir kendisi...
Aynen oyle ataturk ten tek farki komunist olmasi o da cok buyuk bir fark.
Kurt isyanini bunun izni olmadan bastiramazdi kurtleri o zaman lenin destekliyodu
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?