Ne tür kitap olursa olsun mutlaka bir güzel cümlesi, değindiği güzel bir noktası olabiliyor. Daha sonra bulmak için sayfaları parçalamak yerine notlar alarak, kağıt parçaları koyarak veya küçük yapışkanlar kullanarak işaretleme yapmak oldukça pratik oluyor.
Siz neler yapıyorsunuz?
Not :Sayfa katlamaya dayanamıyorum, elim gitmiyor 😂
Kitap okurken beğendiğiniz yerleri not alıyor veya işaretlemr yapıyor musunuz?
Kitabı çizmeye uyuz oluyorum, ama bu yapışkanları kullanmak mantıklı. Fakat ben şu not alma, işaretleme olayına bir türlü anlam veremiyorum. Kitabın neredeyse tamamı aklımda kalır benim genelde, o yüzden pek ihtiyacım olmaz.
Bill Gates gibi çağın önde gelen okurları çeşitli notlar tutup bunları paylaşıyor. Hatta bu şekilde yapılmasını söylüyor. Kurgu kitapları dışındakiler için diyor. Bilim ve incelme kitaplarında bu yöntem çok işe yarıyor
Şu ana kadar bir kez işaretleme yaptım o da Dede Korkut hikayelerinin özetlerini yazdım yapıştırdım ama asla altını çizmem kitabı kıvırmam buna uyuz olurum.
Buna ek olarak kitapların üstüne notlar alırım. Bilmediğim bir kelime varsa örneğin o kelimenin açıklamasını kitabın içine yazarım. Beni gülümseten yerlere gülücük koyarım, oraya eklemek istediğim şeyler varsa bir paragraf da ben açarım. Yine de kitaplarım sanki yeni alınmış gibidir. Köşeleri kıvrılmamış, rengi sararmamış, toz tutmamış... Kitaplığımı gören kişiler genellikle kitapları okumadığımı düşünürler çok temiz olduğu için.
En İyi Cevaplar