Ben açıkçası kitap alıp vermekten sırf bu yüzden hoşlanmayan biriyim.
Çünkü birileri kitap sayfa yapraklarını kıvırabiliyor, satırları çizebiliyor yahut içerisinde garip garip nesneler unutabiliyor, kapağını kırıştırabiliyor.
Benim kitaplığımdaki kıymetli bir eseri almış birisi eğer ki buna saygı duymuyorsa bir daha asla kitap alamaz benden. Hele ki altını çizip getirdiyse; ki bir kere oldu; veririm kitap onun olsun, birilerinin izini taşıyan, hem de böyle izler taşıyan kitabı ben bir daha nasıl okuyacağım ki?
Ben de sıf bu yüzden kitabı ödünç vermek yerine öyle bi durumda hediye ediyorum yenisini alıp… hassas noktam kırmızı çizgim benim de… :) o kadar iyi anlıyorum ki herkesin saygısı davranışı farklı…
Tıpkı izlediğin filmlerde veya dinlediğin şarkılarda olduğu gibi ruh halin, okuduğun kitapla nasıl bir bağ kuracağını belirler. Başka zaman ilgini çekmeyecek bir pasaj, sana o anda olağan üstü gelebilir. Kitapları, ruh halimi yansıtan günlükler gibi görmeyi seviyorum.
Sevdiğim yerlerin altını çiziyorum, kenarlarına notlar alıyorum, sayfa aralarına not kağıtları tutuşturuyorum. Muhtemelen hepinizin nefret ettiği ne varsa, hepsini yapıyorum :)
Yaklaşık 10 yıldır okuduğum kitaplarım bana ait notlarla, beni yansıtacak şekilde kitaplığımda duruyor.
Arada bakıp bakıp güldüğümde oluyor, duygulandığımda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı kalite, aynı tarz sorular, aynı profil, aynı bilgi.. Demek geri döndünüz, hoş geldiniz :) Sefa getirdiniz.
Yaş aralığına takıldım aslında az çok bi tahminim var yoksa… aralık doğrusuysa tahminim yanlış… neyse öğrenemeyeceğiz demek ki… :) dün kızıl Ejder diye bi film izledim konudan tabi ki bağımsız ama… oradaki gibi kişi profili çıkarabilmem için ipucu lazım o da yok… sanırım böyle gizemli konulara biraz zaafım var kaptırdım 🙈😅 sizi de rahatsız ve meşgul ettim üzgünüm… iyi eğlenceler… :)
Hayır, Ben okuduğum kitabın herhangi bir yerini çizmeyi tercih etmiyorum. Onun yerine not almak daha iyi bir seçenek olabiliyor benim için. Kitaba da zarar vermemiş oluyorum böylece.
Hayır, aksine kitapları çok titiz okurum. Seneler sonra bile kondisyonu çok yüksek olur. Beğendiğim alıntı kısımları ise 1000kitap. com da paylaşırım. Bilmiyorsan eğer tavsiye ederim. Kitap üzerine sosyal medya platformu. Facebook ve Twitter'ın sadece kitap versiyonu ve online bir kitap ajandası ile kütüphane de.
Takım eserse altını çizmem, post-it ile yanına not alırım. Tek ciltlik bir kitapsa ve emanet değilse kitap okurken canını çıkarıyorum. Altını çizerim, not alırım, kenarlara post-it yapıştırırım. Bu halimden de şikayetçi değilim açıkçası.
Deforme olmasın diye çizgem birkaç kere tekrar edip hafızama kazımaya çalışırım. Bir ortamda örnek vermek istediğimde de “ kitapta şöyle bir söz vardı ama şimdi hatırlayamadım “ diyip konuyu kapatırım.
Hiç sevmediğim bir hareket.. Ablam okumak için benden bir kaç kitap almıştı.. Neyse bir geldi kitap, hepsi çizik çizik 😀😂 Not Defteri değil ki bu, kitap kitap.. Kitap çizilir mi hiç.
Öyle roman tarzı kitapları okumam hem de çizmem. Ama bana bir bilgi veren ve ağır bir kitapsa daha sonra daha rahat hatırlamak ve not alabilmek için çizerim, evet.