İnsanın içinde bulunduğu buhranı hiç şüphesiz kelimelere en iyi döken yazarlarımızdandı. Aklınızda bir kaç cümlesi varsa alıntı şeklinde paylaşırsanız sevinirim :) Hüzne bulanmadan yaşanmıyor ki Olric… İlk açılan yaranın bir daha kapanmayacağını… ilk kopan fırtınanın ömür boyu dinmeyeceğini… hep ilk olanın ne varsa aniden değiştirivereceğini nereden bilebilirdin ki Olric… Şehirler değiştiriyorum…Olric… “içimden şehirler geçiyor sen her durakta duruyor inmiyorsunlara takılıp kalıyorum… Şehirler değişiyor Olric… ben değişiyorum… değiştikçe kanıyorum… dünya da değişiyor ya… Bir… yaşanmışlıklar olduğu gibi duruyor işte… “Sen yok desen de…ay dolunay işte…” ve ben vazgeçip her şeyden hayatlardan bir gölge gibi çekiliyorum uzaklara
Bugün Oğuz Atay'ın doğum günü... Oğuz Atay'ı anlamak bir yana okumak dahi yorar derler insanı. Siz de öyle düşünüyor musunuz?
"Ölümü bilerek yaşamak istiyorum olric. Yaşamanın anlamını bilmek için ölümün anlamının karanlıkta kalmasını istemiyorum."
"Şu anda sana güzel bir söz söyleyebilmek için on bin kitap okumuş olmayı isterdim." dedi. "Gene de az gelişmiş bir cümle söylemeden içim rahat etmeyecek. Seni tanıdığıma çok sevindim kendi çapımda"
Birkaç söz daha vardı çok anlamlı Ama aklıma gelmiyor. Tutunamayanlar zor bir romanı değildir, büyük bir keyifle pür dikkat okunabilecek üst düzey bir romandır. Roman aslında sadece tutunamayan bireylerin değil aynı zamanda tutunamayan Türk aydınının acıklı ve İronik yaşantısını aktarıyor. hem de bunu post modern tekniklerle yapıyor. bu anlamda Oğuz atay öncülük üstlenmiştir. Türk edebiyati için çok önemli bir yazar. Genç yaşta vefatı edebiyatımız için büyük talihsizlik. Toprağı bol olsun.
"Kendine oyunlar buldun: başkalarının katılıp katılmadığına aldırmadığın oyunlar. Herkesi yargıladın bu oyunlarda. Bu arada beni de yargıladın, bana da haksızlık ettin. Ben de bir oyun yazsam, sonunda haklı çıkmak için kendini öldürdüğünü söylesem… Bu oyunu sevmedim Turgut." Tutunamayanlar syf 31
"Birden yataktan fırlayarak bağırdı: "Selim öldü! Yaşasın yeni Selim!" "Eski Selim'e acımıyor musun?" derdim. "O kadar çok öldü ki, hangisine acıyayım?" " age syf 392
Onu okumak için olmasa da; anlamak için kafanın biraz kırık olması lazım. Zaten öğrenmek için değil sen senden dahi anlatabildiği için ilgi çekici gelir. Herkes bir söz paylaşmış. Bende ekleyeyim.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Bugün Oğuz Atay'ın doğum günü... Oğuz Atay'ı anlamak bir yana okumak dahi yorar derler insanı. Siz de öyle düşünüyor musunuz?
En İyi Cevaplar