“Seni tanımadan önce ağaçların çiçek açtığı
ve yaprak döktüğü mevsimleri hep kaçırırdım.."
'Çok şey vardı anlatılacak.
O yüzden sustum.
Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı.
Sen duydun mu sustuklarımı?'
Oğuz Atay

Dizi ve filmlerin olumlu etkileri denilince ilk aklıma gelenlerdendir Oğuz Atay.
Poyraz Karayel dizisinde sıklıkla adı geçti. Yıllar önce bu dünyadan göçen Oğuz Atay'ın tüm kitapları çok satanlar listelerinde boy göstermeye başlamıştı :))
Sadece bu durum bile yazarlıkta başarının ne kadar göreceli olduğunun kanıtı gibi. .(tiraj başarının göstergesiymiş ya)
Ben Oğuz Atay’ı Korkuyu Beklerken adlı kitabıyla tanıdım. Sonrasında Tutunamayanlar başta olmak üzere tüm kitaplarını okudum. Yazılarında öyle bir derinlik var ki önce kaybolup sonra kendimi buluyorum.
Oğuz Atay'ı bilmemek mümkün mü? Kitaplarını okumadım ama kitaplarından yapılan alıntılara denk gelmemek neredeyse imkânsız. O alıntılar bile kitaplarının ne kadar iyi olduğunu gösteriyor...
Cevap
10Cevap

Yurdu uçmağ olsun
“Bazılarımız şiirlere, şarkılara, filmlere, kitaplara tutunuyor. Sanırım artık insan, tutunamıyor insana. “ O kadar haklı bir sözü ki aklımdan noktasına virgülüne kadar çıkmaz. Sevmeyi de gözyaşını da mutluluğu da sözlerde şiirlerde arayanlar için bırakılan her söz, her dize çok değerlidir. İyi ki doğdun Olric’in babası. 🕊
@Ahmet0580 anlayamadım, özür dilerim.
@Ahmet0580 Estağfirullah. Tırnak işaret içerisinde olan. 😊
Cümlelerin arasında kaybolmuşum meğerse yanınızdaki edebiyattan kaynaklı bu durum lütfen suçu bende bulmayın bütün imlalar, yazım kuralları, noktalama işaretleri söz karşısında anlamını yitirmiş. Güzel söz gerçekten kutlarım sizi iyi bir katkıda bulundunuz "Tutunamayanlar" göndermesi vesaire iyi ki sizin gibi insanlar var.
@Ahmet0580 çok teşekkür ederim görüşünüz için. 🙈 Estağfirullah. 😊
“Nereden başlıyorduk? İlk önce seviyor muyduk, yoksa ilk önce güveniyor muyduk?”
dediği an beni yakaladı… Severim şiirlerini…
Oğuz Atay'ı biliyorum ve çok seviyorum. Kitaplarında kendimi buluyorum. İyi ki doğmuş ve böyle güzel şaheserler ortaya koymuş.
Kendimle konuşurken bile onun hoşuna gitmeye çalışıyordum,
İnce ruhlu adamın hatırasına...
Canım Oğuz Atay'ım. Çok seviyorum onu! İYİ Kİ VAR OLDUN! DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN!
“Bana boş boş oturup duvar izlettiren herkese kırgınım.”
Direkt aklıma Tutunamayanlar adlı kitabı geldi okumamış olsam da.
Kitabını alıp bir türlü okuyamadığım adam olarak tanıyorum
İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı. Sürüncemede kalan heyecanlardan ancak kötü şeyler çıkar. Ya da hiçbir şey çıkmaz.
Evliyken hoşlandığı kadına yakın olabilmek icin boşanıp hoşlandığı kadının erkek arkadaşıyla yakın arkadaş olan oğuz atay olarak biliyorum ajcjvjb
İyi ki doğmuş da bize bu güzel eserleri bahsetmiş.
Çok ağır bir dili var
güzel adamdı..
tanımıyorum ama bakarım
Bilmez olur muyum 😔
Mekanı cennet olsun
Doğum gününü 1 gün geçti
Nur içinde yatsın
Biz de tutunamadık
Tanımıyorum
bilirim
Bilirim severimde
Nasıl bilmeyiz Olric...