Editörler Hakkında Bilinen 6 Yanlış

Merhaba KS Ailesi. Bu bence'yi editör olduğumdan bu yana bana gelen mesajlardan ötürü yayınlıyorum. Umarım faydalı olur.


1. Editörlerin görüş, soru ve görüş yorumu kaldırma yetkisi bulunmamaktadır.


Editörler Hakkında Bilinen 6 Yanlış


Evet arkadaşlar, editörler isim itibariyle bu yetkilere sahip kimseler olarak bilinebilirler. Ama editörlerin olayı farklı. Editörlerin olayı bence ile ilgili. Editör kimdir öğrenmek için Bence Nedir, Editör Kimdir adlı makaleye göz atmanızda yarar var.


2. Editörler hata yapamaz.


Editörler Hakkında Bilinen 6 Yanlış


Editörler de insan olduklarından, robot olmadıklarından her türlü hatayı yapabilirler. Biz de insanız, biz de hata yapabiliriz. Çünkü siz de bilirsiniz, hata kula mahsus bir durumdur. Bazen bizim de gözümüzden kaçan bir şeyler elbette oluyor ve olacaktır da. Yaşasın hata yapabilme özgürlüğü.


3. Editörler torpille belirleniyor.


Keşke bu gerçek olsaydı da bir kaç arkadaşı devreye sokup, editör filan olunabilse demeyeceğim elbette. Editör olabilmek için belli bir kadın-erkek perspektifinde benceler yazmanız yeterli oluyor. Tabi bu yeterli değil. Bir de bunların görüşe değer görülebilmesi lazım. Bunlar sağlanınca zaten editör oluyorsunuz. Kendimden biliyorum.


4. Editörler her konuda bilgildir, dünya'daki bütün bilgiyi yalayıp yutmuşlardır.


Editörler Hakkında Bilinen 6 Yanlış


Bir kaç bencemiz günün bencesi oldu diye her konuda bilgiliyiz anlamına gelmiyor. Lütfen emeğe saygı gösterin.


5. Editörlerin yazdıkları benceler genel yargı içermek zorunda.


Bence demek, kendi fikir ve görüşlerinizin olduğu yazılar anlamına gelmekte. Yani kendi görüşlerimizi yazıyor, kendi fikirlerimizi dile getiriyoruz. Bu genel yargı içermek zorunda değil. Bu yüzden genelleştirme mecburi değil.


6. Editörler saygıyı hak etmiyor.


Bir çok arkadaşım kalkıp bir kaç saat emek verip, bence paylaşıyor. Bazı kullanıcılar da kalkıp sanki her şeyi en iyi ben biliyorum havasında. Çok fazla bir şey yazabiliyorsanız, kendiniz de yazın da en azından ilham alalım. Bilgi etkileşimi olsun. En azından biz de sizden bir şeyler öğrenelim. Lütfen saygı gösterelim. Lütfen saygı haddinizi aşmayın.


Bu yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın. Gördüğüm eksiklikleri, sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü artık gına geldi. Umarım beğenmişsinizdir.


#SezaiAcima

Editörler Hakkında Bilinen 6 Yanlış
Cevapla