Kan bağışı hayat kurtarır
Sıradan bir günde, internette bakınırken buldum bu siteyi. Tam 4 sene önceydi. Sonra bir anda dostlarımın, kardeşlerimin olduğu bir toplanma merkezi oldu. Güldük, eğlendik. Yeri geldi üzüldük, kırdık / kırıldık. Sonra bir gün kendime baktım. Standart cevaplar veren, standart sorular soran biri haline gelmişim. Ruh yok, keyif yok. Sadece cevap ver geç. Empati dahi yok.
Sonra dostlarımızla / kardeşlerimizle dedik ki, 'Bizim anlamlı bir şeyler yapmamız gerekiyor'

Bir soru paylaştık. Dedik ki https://www.kizlarsoruyor.com/toplum-sosyal-iliskiler/q8785981-kizlarsoruyor-ailesi-olarak-kan-bagisi-ile-ilgili-bir-kampanya başlatsak hangi dostlarımız bizlerle olur diye.

Olacakları hepimiz biliyorduk aslında. Reklam diyeceklerdi. Bizi çıkarcı göreceklerdi. Sanki her birimizin sorularına az cevap geliyor gibi, sırf ilgi çekmek için yaptığımızı düşüneceklerdi. Problem etmeden bir soru açtık. Sizlerle birlikte tek tek sorularda ve mesajlarda konuştuk. Tek bir şey dedim. Sizlerle anlamlanacak.
Kan verin hayat kurtarın

Tek tek mesajlar gelmeye başladı. Kan verebilen arkadaşlarımız fotoğraflar attı. Kan veremeyen arkadaşlarımız; bizler neler yapabiliriz diye yanımızda oldu. Bugün dönüp baktığımızda yüzlerce soruda, görüşte ve yorumda #kskanbağışlıyor hashtagini görüyoruz. Bu aslında o kadar anlamlıydı ki. Bir hafta içerisinde 27 arkadaşımız kan bağışında bulundu.
Bir damla bin umut

Sitemizde kan bağışında bulunan @GolgeAdam_, @selcukbey, @Everesttt, @Tazmanyacanavaarı, @bahar__, @mskvaOxorca, @ekonometrimio, @777733335555, @portakalçiçeğim, @_Aforizma_, @Bileksimok, @İamEdylineBitches, @StolenPazzoS, @Kıymet-i_Harbiye, @ЂanShe , @_Gizli-Kutu_, @Ks_Kral, @Deadpool dostlarıma kardeşlerime arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.
Soruları ve cevapları ile farkındalık yaratan, herkesin görmesini sağlayan; @macheriecherry, @Blackgirl_1453 , @izmirkızı_35, @kışgüneşim__, @buketburcu, @Darkcat, @nmeraklı, @birtutamaşk, @azerbaycan29, @Shalimar, @HayalperestPisicik, @Tokevinaçkedisi , @Oksitosin, @mystery07, @Glowster, @Kablelvukuu, @morphinehead, @ProofStriker06, @Conta_Volta, @xxAryaxx, @ÉtoileBrillante, @ZeynepBuğlem, @_UnKNowNLoVe_ , @Baharınyazı2 bu güzel insanlara da minnettarım.
Kıssadan hisse
* 18-68 Yaş arasında, ağırlığı en az 50 kg ve üzerinde olan her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir.
* Kayıt, muayene, kan verme ve ikram işlemlerinin tamamı yaklaşık olarak 30-35 dakika sürmektedir.
* Eğer korkunuz sizi bayıltacak kadar çok ise kan vermeniz uygun değildir. Bir yaşam kurtarma düşüncesi, bütün korkularınızı yener.
* Bağışlanan kan 450 ml (bir kutu kola, 330 ml'dir.) kadardır. Vücudumuzda ortalama 5000 - 6000 ml kan mevcut olup, bu miktar vücut ağırlığının %8 'ini oluşturur. Alınan kan vücudumuzdaki kanın yaklaşık 1/13'ü kadarı olup, size zarar vermez. Ayrıca kan bağışı öncesinde kan sayımınız yapılır, doktor tarafından değerlendirilirsiniz.
* Sağlıklı bireyler için; Erkeklerde; Bağış aralığı 90 günde birdir. Kadınlarda; Bağış aralığı 120 günde birdir. Ülke güvenli kan ihtiyacının karşılanabilmesi için düzenli kan bağışı gerekmektedir. Kanın güvenilirliği açısından sürekliliği ve izlenebilirliği ancak düzenli bağış ile mümkündür. En güvenilir kan ile hayat kurtarılması ancak gönüllü, bilinçli, karşılık beklemeksizin ve düzenli bağışlarınız ile mümkündür.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar