Insanlar neden bana hem komutan hem avukat yakıştırıyor, dışarıya nasıl bir karakter yansıtıyorum?

Bunu gerçekten merak ediyorum. Çevremdeki insanlar bana sık sık “Sen kesin komutan olmalısın” veya “Senden çok iyi avukat olur” gibi şeyler söylüyor. Başta şaka yaptıklarını düşünüyordum ama bunu farklı kişilerden de duymaya başlayınca ister istemez merak ettim. 😅

Kızım bu arada. Özellikle dışarıdan nasıl bir karakter izlenimi verdiğimi merak ediyorum. Çünkü komutanlık ve avukatlık birbirinden oldukça farklı meslekler gibi geliyor bana ama insanların ikisini de bana yakıştırmasının ortak bir nedeni olmalı diye düşünüyorum.

Sizce bir insanda hangi özellikleri gördüğünüzde “bundan iyi komutan olur” veya “bundan iyi avukat olur” dersiniz? Sizce insanlara bunu düşündüren şey ciddi ve otoriter görünmek mi, kendini iyi savunmak mı, liderlik etmek mi, yoksa konuşma tarzı ve karakter mi?

Beni tanımadan sadece bu durum üzerinden düşündüğünüzde, sizce neden bana özellikle bu iki mesleği yakıştırıyor olabilirler?

Insanlar neden bana hem komutan hem avukat yakıştırıyor, dışarıya nasıl bir karakter yansıtıyorum?