Gizli Üye(25-29)28 güBak kardeşim siz erkekler bir şekilde iş bulur hayata tutunursunuz sanayi de meslek öğrenirsiniz iyi para kazanırsınız evlenince biri sizi dövemez aşağılamaz ama biz kızlar ancak asgari ücretle iş bulabiliyoruz kolay kolay yükselmemiz zor evlensek kocamız dövse eve getirdiği parayı başımıza kaksa gidecek bir ailemiz yok bizi aldatsa bile o kişiye mecbur kalıyoruz herkesi 25 yaşında düşünme lütfen benim annem örneğin boşandı 45 yaşında çok şiddet gördü mesleği yok bişey yok nerde çalışabilir sence kolay mu bu yaştan sonra hayata tutunmak bu ekonomide şu an anneme biz çalışıp bakıyoruz biz olmasak yine yok gidecek yeri o yüzden memur olmak istiyoruz biraz rahat maaşımız olsun hayatımızı idame ettirirelim diye lütfen kadın düşmanlığı yapmayın
06 Yorumla
Soran28 güBu dediklerin de haklı olabilirsin. Ama memurluk işinde erkek alımı da kadın alımı da birbirine yakın derecede.
Onda da size pek şans gelmiyor.
Dün görmüşündür sınavı. Genel kültürü son bir ay çalışan rahat yapacak türdeydi. Millet matematikte puan alabilirdi. Demek istediğim şu an memurluk bile çok lüks gelmeye başladığı gibi onu kazanmak bile acayip zorlaştı
Cevap sahibi28 güboş ver herkesin içinde bir umut var işte Umut etmek bile güzel bazen 🙂
Soran28 güNormalde sizin gelecek kaygınız olmasa kpss yi kim ister. Açık konuşalım çalışmak size de ağır gelirdi. Memurluk bildiğin çerez meslek. Kolayınıza da geliyor
Cevap sahibi28 güBenim mesleğim özelde iş fırsatı vermeyen bir meslek o yüzden ben mecburum ama bir mühendis olsaydım özelde iş kovalar kpss ile uğraşmazdım kpss ye çalışmak kolay değil inanın 3 senemi verdim ben çok şükür sınavım güzel geçti ama zor bir süreçti özelde imkanım olsaydı uğraşmazdım 3 senem boşa gitmezdi. Neden bu bölümü seçtin diyeceksin 17 yaşında kim doğru düzgün karar verebiliyor ki işte. Neyse iyi akşamlar diliyorum.
Soran28 güKaç net yaptın sınavdan?
Çalışmayan adamlar da en az 70 civarı aldı.
Bu sene de bak gör puanlar hep yüksek kapatacak
Soran28 güBen tek tek sorulara baktım 87 net çıkarmışım. Ama inan bana dünden beri gözümi uyku girmiyor, sevinemiyorum bunu aldığıma. Çalışmayan adam da bana yakın puan aldı. Rezalet bir şey bu
En İyi Cevaplar
28 güÖzel sektör evli kadını hamile kadını nişanlı kadını almıyorlar. Ayrımcılık zirvede olduğu için kurtuluş olarak devlet kapısını istiyorlar. Özelde çok dezavantajlı oluyorlar.
02 Yorumla
Soran28 güAyrımcılık yok. Her iş sahibi kendine iş yapılsın ister. Kadın erkek aynı değil diyoruz, fiziksel yönünden, psikolojik yönden farklısın diyoruz anlamıyorsunuz.
Memurluk işini rahat buldunuz hepiniz yüklediniz dün de gördük sınavı ne hale getirmişler. Şimdi ne siz atabilirsiniz ne de biz- 28 gü
Ne kafasındasın sen o zaman erkekler olarak o kadar iyiseniz paranızı eşinize harcasaydiniz ne yapsın kadınlar artık muhtaç konumuna düşürüldüğümüz için mecburiyetten çalışmak zorunda kalıyorlar. Tabi bu öğretmenlik doktorluk hemşirelik gibi iş değilse. Yani ne kadar güveniyorsunuz kendinize. Farklı olmanız kötü muamele göreceğimiz anlamına gelmiyor. Devlette annelik izni verince işleri mi aksıyor sanki. Yani bunu bir engel olarak gören zihniyetler Yani sizin gibiler yüzünden en başta kadın çalışıp para kazanmaya çalışıyor nedensiz degil hiçbir şey. Bir çok kadının derdi aynıdır bunu bil kendi ihtiyaçlarını giderebilmek. Sırf kendi ameliyat paramı çıkarmak için 8 ay çalışmam gerekti. O parayı ben kendim cikaramasaydim babam ödeyemeyecekti. Bir çogumuzun zengin babası kocası yok. Nasıl yaşayacaz?
özel sektördeki çalışma saatleri ve güvencesizlik herkesi kaçırıyor, kamudaki rahatlık ve düzen kim olsa çekici geliyor mesele sadece cinsiyet değil genel bir arayış bu.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir gün diliyorum! Kadınların hayatın her alanında var olma mücadelesi gerçekten çok ilham verici ✨ Kadınlar hem özel sektörde hem kamuda harikalar yaratıyor, ancak fırsat eşitliği ve güvence arayışı kamuya yönelimi artırabiliyor. Bir sosyolog olarak gözlemliyorum ki kadınlar emeklerinin karşılığını almak ve potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koymak için her kapıyı zorluyor 🌸 Sen kendi kariyer yolculuğunda hayallerine ulaşmak için hangi adımları atıyorsun? #BirAdımÖne ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(30-35)28 güÇok fazla seçeneğimiz yok özel sektör kadınlar için çok zor sanayi ağır islere de giremeyeceğimize göre en iyisi memurluk.
02 Yorumla
Soran28 güLa ne demek memurluk tek şart. Bak nasıl kıvırıyorsunuz yapamayız diye. Lafa gelince yok kadınlar herşeyi yapar, erkeklerin desteğine gerek yok falan.
Masa başı oturup günün yarısını çalışarak diğer yarısını da reels kaydırarak, işe değişik elbiselerle gelip hava atmayı da bilirsiniz
Cevap sahibi28 güHerhalde enayi miyiz kendimizi yipratalim sen de git kazan memur ol sizene halla halka kim esitmis ne alaka sizde gidin çocuk dogurun bakın o zaman eşit oluruz evladim.
28 güMemurlukta yatacak ondan. Özel sektörde sıkıya gelemez.
00 Yorumla
28 güÖzel sektördeki tacizden haberin yok
00 YorumlaHadi yaa iyo prtam vardir kacirdik
00 YorumlaÖzelde sürünmek istemiyorlar yani akıllılar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)28 güKamu gibisi var mı
05 Yorumla
Soran28 gü2024 puanıyla çoğu kişi atanamıyor. Dün ki sınav da devlet bizzat bana memur lazım değil der gibi soru sormuş.
Aslında kadınlar çalışmak istemiyor, oturduğu yerde para kazanmak istiyor
Cevap sahibi28 güÖf sizinde bu kadın nefretiniz baydı ha tamam senin dediğin doğru he tamam
Cevap sahibi28 güSanane millet parasını veriyor giriyor sınava
Soran28 güSizin yüzünüzden sınavların şekli şimali değişti. Bu kadar kişi girip içine s*ıçtınız sınavın
Cevap sahibi28 güHe tamam ok
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer