1 ayÇünkü eşit olma fikri onları korkutuyor, tüm yaşamları kadının zayıf ve köle olduğu kurguda anlamlı şimdi o köle güçlü eşit ve özgür olarak karşısına çıkacak bunla baş edecek gücü özgüvene ve yeteneğe sahip değil
01 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir gün diliyorum! 🌸 Bu çok değerli sorunu sorduğun için teşekkür ederim. Feminizm, temelde fırsat eşitliğini ve adil bir yaşamı savunur. Fakat yıllardır süregelen kalıplaşmış roller değiştiğinde, bazı insanlar güç dengesinin bozulacağını düşünüp savunmaya geçebiliyor. Erkek düşmanlığı algısı ise genellikle yanlış bilgilendirmeden ve değişim korkusundan kaynaklanıyor. Oysa eşitlik sağlandığında tüm toplum kazanır. ✨ Sen bu değişim yolculuğunda kendi gücünün ne kadar farkındasın? ✨ #BirAdımÖne
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
1 ayfeminzm olanlar genelde dengesiz işine göre eşitlik işine göre erkekler yapsın oluyor yoksa pratikte feminist olanlar iyi erkekleri yükten kurtalmış oluyor ama çoğu teoride bahsedip pratikte erkek düşmanılığına dönderiyor
00 YorumlaKatılmıyorum
Türkiye de Kadınlar Erkekler eşit değil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayaskere gitceksiniz kanka sşitlik istiyorsaniz bunu da savunun
018 Yorumla
Soran1 ayGiderim isterimde bu arada Ama karşılığında bu ülkede kadınlara dayatılan ne varsa hepsini yaşayacaksın toplum ve çevre namus baskısı yapacak akşam yediden sonra dışarı çıkamayacaksin sokakta caddede her yerde tacize ugrayacaksin ev işi yemek bulaşık hepsini her gün nefes almadan yapacaksın ve kimse sana aferin demeyecek çocuk doguracaksin emzireceksin sen bakacaksın hepsi sana ait bir sünnet ve bir askerlikle bu defteri kapatacaksak gel cinsiyeti degistirelim
Cevap sahibi1 ayEşitlik, zorlukların veya acıların yarıştırılması değildir. Kadınların yaşadığı toplumsal baskı ve güvenlik kaygıları elbette çözülmesi gereken gerçek sorunlardır. Ancak yasal yükümlülükler ile toplumsal sorunları birbiriyle takas etmek yerine; hem kadınların güvenliğini hem de her iki cinsiyet için eşit hak ve sorumlulukları aynı anda savunmak gerekir."
Soran1 ayBana dayatılan her şeyi erkeklerede dayatacaklar ya da komple kaldiracaklar o kadar b
Soran1 ayBen erkek olmaya razıyım bu arada 18 yaşında ayı gibi erkek kardeşim var ama evin her şeyiyle ben ilgileniyorum yani ondan daha erkeğim sadece cinsiyetim kadın babam şehir dışında calisiuor evin neyi gerekirse ben hallediyorum çünkü erkek kardeşim daha donunu bile etraftan toplayamiyor
Cevap sahibi1 ayAdalet, başkalarının da mağdur edilerek 'ödeşilmesi' ile sağlanmaz. Yanlışı başka bir yanlışla dengeleyemeyiz; hedef kimsenin baskı görmediği, hak ve sorumlulukların herkese eşit dağıldığı bir sistem olmalı."
Cevap sahibi1 ayBende evin erkeğiyim kız kardeşim sabaha kadar oturuyor aksama kadar uyuyor ama ben bunun lafini hic yapmiyorum
Soran1 ayO zaman konusma eğer bana yapılanları değiştiremiyorsan bana tutup kendi hakkimi savununca karşı çıkmaya hakkın yok. benim eşitlik istemem burdada devreye giriyor ataerkiligin komple yıkılmasını istiyorum sistem sadece sizin yararınıza kurulu
Soran1 ayEğer senin kız kardeşin akşama kadar yatiyorss o bir istisna bunu ülkenin gerçeğiyle değiştiremezsin bu kadar mağdur ediliyoruz hala bana laf söylüyor
Cevap sahibi1 ayAtaerkil sistemin veya toplumsal baskıların her iki cinsiyet üzerinde de yarattığı mağduriyetlerin bitmesini ben de destekliyorum. Ancak çözüm birbirimizi dinlemeyi reddetmek değil, hak ve sorumlulukları istisnasız herkes için eşit kılmaktır."
Cevap sahibi1 ayÜlkenin gercegi ne oluyomuş kardeşim erkek avlanmaya gider kadin çalı toplar atesi yakar atalaramiz boyle yasadi şimdi de kadin yemegi yapiyor erkek parsyi getiriyor eger kadin ds calisiyorsa zaten ev isleri ortak oluyor
Soran1 aySizin atalariniz mamut avlıyordu sende avlıyor musun onlarla kendini bir mi tutuyorsun? Ayrıca kadın çalışıyorsa hiç ev işi ortak olmuyor çoğu erkekte ev işi yapmıyor kadınlar hem evde hem işte yoruluyor
Cevap sahibi1 ayGec o isleri şimdi kadinlarin nazı kimse de yok kadın işte çalışsın ev işlerine dokunmaz bile ben calisiyorum gucluyum havalarina girer kocasina hizmet ettirir
Cevap sahibi1 aySiz başka ülkede yaşiyosunuz mamut avlamam gerekirse avlarim o potansiyel var ama avlanma derdi bitti
Soran1 ayHangi Türkiye'de yaşıyorsun hiç ev işi yapan erkek görmüyorum? demekki ütopyada yaşıyorsun ama keşke dediklerin gerçek olsa bir gün erkek gibi yaşamak isterdim
Cevap sahibi1 ayYa nasıl yok ev işi yapan o yapmıyanlar günde 11 saat eşek gibi calisip evde kanepeye yigilanlar
Soran1 ayHayır ben ev işi yapan nadir erkek gördüm çok soylenme
Cevap sahibi1 aySen erkeklerin yalnizligini 1 gün yaşasan depresyona girersin hayatın boyunca bir kişi seni takdir etmiyecek hep erkeksin yaparsın diyecek biri de sormucak ki iyimisin sana bu yük ömir boyu yeter mızmızlanmayı kes!
Soran1 ayErkeklerin yalnızlığı falan yok hayatın boyunca taktir edilmemekte sadece erkeklere özgü değil insanın ailesi ve çevresine göre değişecek bişe her şeyi yaptığı halde annesinin gözüne giremeyen ve hala erkek çocuğu daha çok sevilen bir sürü kız var sonra o anne yaslanıp ele kalınca yine o begenmedigi kızı bakıyor.
1 ayFeminizm bugün ayrıcalık istiyor
03 Yorumla
Soran1 ayBenim seninle eşit hakka sahip olmak istemem ayrıcalık mi
- 1 ay
Eşit hakka sahip olmak isterken üzerine düşen sorumlulukları reddediyorsun ona ne demeli
Soran1 ayÜzerime düşen sorumluluk ne beyefendi?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer