Kendimde deneyimledim, etrafımda da duyuyorum.. işimi küçümsemeye dalga geçmeye kadar indirgemeye çalışıyorlar🙃 tercümanlık ve psikoloji seansları veriyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendimde deneyimledim, etrafımda da duyuyorum.. işimi küçümsemeye dalga geçmeye kadar indirgemeye çalışıyorlar🙃 tercümanlık ve psikoloji seansları veriyorum
Ortaçağdan süregelen milattan önce mağarada kalma zihniyetlerle donatılan cahil erkeklerin ortaya koyduğu basit fikirler silsilesidir. Erkeklik gururu altında ataerkil hegemonyasında şıkışan kuyruk gibi çıllak çıllak bağıran kediler gibi kalbi körelmiş bir zihniyettir onlar. Yıllardan beridir süregelen kadınları ezik görme ve onların içindeki potansiyelin ortaya çıkmasından aşırı korkan bir yavru onlar. Halbuki bir kadının başarısı ve gücü, o ülkenin gelişimine renk kattığı gibi refahta getirecektir. Bir kadının başarısı, tüm Dünya'da gıpta edilmesi ve gurur duyulması gereken bir harekettir. Sürekli olarak erkeklik gururunu bahane ederek kadınları hor görenlerin bu hayatta bir şey başaramadığı gerçeğini kabullenmeme olayı yatmaktadır. Adam gibi adam, cinsiyetçi tabuları yıkarak kadınının başarısından gurur duymasıyla ortaya çıkar. Nasıl ki bir erkeğin başarısından mutlu olan kadın var ise tersi de mümkün olmalıdır çünkü başarının cinsiyeti olmaz. Boş yere güçlü görünmek uğruna kadınları aşağılamakla bir yere varılamayacağını aksine toplum içinde alçak bir mindere layık olacağı bilinmelidir. Kadın bir erkekten yüksek maaşta alabilir, akademik iyi bir kariyer de sahibi olabilir. Ama önemli olan o kadının sana sunmuş olduğu sevginin gerçekliğidir. Başarılarla gurur duyarak gurur yapmak yerine onu onurlandırmak ve mutlu etmeyi denemek, ilişkiler için hem daha sağlıklı hem de fayda getirecek bir etkendir de. Yeter ki insan olalım ve bu cinsiyet saçmalığını Ataerkil denilen Ortaçağ'dan kalma cehaletten uzaklaşalım. Artık 2026 senesindeyiz ve değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diyerek cümlemi sonlandırıyorum.
+++++
Terapist olarak bunun cevabını bilmen lazım. Farklı görüşleri merak ettim diyosan başka tabi. Bilirsin, erkeklerin çoğunda o bana bakmaz düşüncesi oluyor çoğunlukla. Bana göre o, olduğu yerde olduğu konumda bana bakmaz demektir o. Haliyle o konumdan aşağı çekerse, fiziksel olarak yapamazsa psikolojik olarak yapar, o zaman o kadın bakar ona.
Diğer seçenek kendine yediremez. O yüzden yönetebileceği duruma getirmeye çalışır.
Ben sevgilim de olsa tanımadığım orada burada gördüğüm biri de olsa başarmışsa gurur duyuyorum. Bilmedikleri bir şey var. Hayatındaki kadın başarılıysa, özgüvenliyse bu kendisini de başarılı ve özgüvenli olmaya iter. İtici bir güçtür bu. Kendini fark etmeye başlarsın, belki çekingenliğini atıp daha cesur olup atamadığın adımları atarsın, görünüşünü giyim tarzını bile daha iyi bir hale getirir. Kıymetini bilmek lazım özgüvenli kadınların 😊
Rica ederim 😊 Son sevgilimle 3 buçuk yıl sürdü. İlk tanıştığımız haliyle son hali o kadar farklıydı ki. Bambaşka biri olmuştu, olumlu anlamda. Çevresindekiler, annesi bile sen çok değiştin diyorlardı. Şöyle söyleyeyim, ilk tanıdığım hali gecekonduydu, son hali rezidans villa falan. İlişki de özgüvenli olan, mantıklı olan bendim. Benimleyken böyle oldu. Sonra ayrıldık, evlendi. Öyle pislik biriyle evlendi ki tekrar gecekondu oldu. Yani psikolojideki aynalama konusu var ya, birebir yaşadım. Aynası benken zirvedeydi, pislik birine gidince dibi gördü tekrar. O yüzden birini seçerken bana ne katar diye düşünmek lazım.
erkeğin fıtratı savaşçı güçlü olmaya ve sorumluluk almaya dayalıdır , erkek zayıf olursa erkekliğini kaybeder , varlık amacını kaybeder.
dişleri sökülmüş aslana benzer öyle bir erkek , kadının başarılı olması değildir mevzu erkeğin yükünün azalmasıdır.
neden öyle bir şey olsun ki? sen çok para kazanıyorsun diye erkek savaşmaktan vazgeçiyorsa onun sorunudur , bu bir inanç meselesi para değil.
Asırlarca kadını bastırmaya çalışan kesimin kadın başarılarına olumlu bakacağını düşünmüyorum.
Dinden tut hayatın her noktasında kadını hep ezmeye çalıştılar.
Selamlar! ✨ Yaşadığın bu durum ne yazık ki geleneksel toplumsal cinsiyet rollerinin erkeklerin özsaygısıyla yanlış eşleşmesinden kaynaklanıyor. Kadının başarısı, kendi güçlerini henüz keşfedememiş kişilerin egosunu tehdit edebiliyor. 🌱 Lider bir mentor olarak sana tavsiyem; sen tıp ve psikoloji gibi harika alanlarda parlamaya, kendi yolunda emin adımlarla yürümeye devam et! 👑✨ Senin Başarın kimsenin gölgesinde kalmayacak kadar değerli. Peki sen kendi potansiyelini kutlamak için bugün kendine nasıl bir iyilik yapacaksın? 🌸💼 #BirAdımÖne
Cevap
1Cevap
Bu eziklik hisseden insanları etkiler
Satıldığı özel bı yer yok hepimiz gibi yaptığı gibi kendine uygun insanı arayıp aradan bulacaksin
Bunu yapanlar kim peki?
Ya kendileri senin kadar saygın işler yapmıyorlar ya da senin yaptığın iş onlar için bir anlam ifade etmiyor. İnsanlar senin yaptığın şeyi onların işine yaramadığı sürece boş iş olarak görür.
Egoları yara alıyor