Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
1) Kadının ev içinde yeterince sorumluluğu oluyor
2) Kapital sistem kadını ekonomik olarak güçlendirip hem kadın üstünden iş hayatında para kazanmak istiyor hemde kadının nefsi ve hırsı yüzünden sürekli tüketime zorlayıp bu sebepten para kazanmaya istiyor
3) Her erkek babanız, eşiniz gibi adam olamıyor. Senin babanın karşısında bir kadın çıplak geçse senin baban yüzünü yere indirir belki. Fakat çoğu hemcinsim bu konuda senin normal bir elbisen üstünden bile emin ol fantezi kuruyor iş ortamında.
Bu ve bunun gibi onlarca sebep yüzünden istemiyoruz.
13 Yorumla
Soran8 saAma kadınları da bu sefer ben sana bakıyorum sen yiyorsun diye aşağılıyorsunuz
Soran8 saÖyle erkek bulmak çok zor son dönemde bakıyorum hep bir küçük görüyorlar erkekler evde oturan kadını işe yaramaz gibi falan ve çok boşanma arttı çocukla ortada kalan ekonomik özgürlüğü yok diye zor durumda olan kadınlar var
2 saBabadan oğula aklina bir şey anlatamazsın. Tarihte kadınlardan kaynakli savaslar cok azdir truvali helen vs. ama milyonlarca yahudiyi yaktiran da erkek, fasistligi irkciligi yayan da erkektir. İki dunya savasi da yine erkeklerden kaynakli. Turkiyedeki darbelerde yine erkekten kaynakli. İtalyayi yoneten meloni cok mu kotu mesela yahut izlandayi yoneten kadin basbakan. Turkiye ye geldi hayranliktan bir hafta haberleri konu yaptilar kadini. Batı ilkelliği biraktigi icin son yuzyildir kadina alan acilmaya baslandi. Gerci Abd de halan kadin baskan secilmese de kadinlara ciddi oncelik veriliyor. Turkiye bugun kadinlari eve kapatsa uretim kapasitesi hemen hemen yari yariya duser. ww1 ww2 den sonra mesela kadinlarin degeri daha iyi anlasildi. Abd ww2 kazanmasinin en buyuk nedenlerinden birisi axis in urettigin toplamini kendi tek basina uretebilmesiydi. Uretimde yer alan calisanlarin buyuk cogunlugu ise kadinlardi.
00 Yorumla
8 saKadının erkekten ekonomik olarak güçlü olması demek erkeğin hakimiyet alanının azalması demek çünkü erkekler kadınları yönetmek ve itaat etmesini ister; erkeklik gururu saçmalığı. Muhtelemen eskilerden gelen bir gelenek halen devam ediyor. O yüzden evliliklerde ve ilişkilerde, zengin bir kadın ile sevgili olmak istemez bir erkek maddi durumu ondan düşükse çünkü kadından emir almak ve ona itaat etmesi, erkekliğini kaybetmesine sebebiyet verir. Toplumda da dışlanırlar.
02 Yorumla
Soran8 saNe kadar saçma ya ve komik
- 8 sa
Cinsiyetçi kalıpları oldum olası sevmemişimdir. Kadın senin paran için saygı duyup sevgi verecekse zaten onu hayatına alman bile gereksiz.
2 saErkek dış işleri kadın iç işleri halleder çocuklarına bakar yemek yapar misafir ağırlar eşinin kıyafetlerini yıkar ev işlerini halleder gibi gibi ataerkil sistemde iki cinsiyetin de rolü bellidir çünkü
00 Yorumla
1 saEskiden masa başı iş mi vardi işler hep beden kas gücü gerektiren işler avlanma en basit ve çocuklar malum anneye muhtaç
00 Yorumla
2 saBasit. Kadın ekonomik olarak özgür olursa erkek kadın üzerinde daha zor tahakküm kurar.. ya da kuramaz bu da ataerkil düzenin işine gelmez..
00 Yorumla
8 saKendi öz güvenleri olmadıkları için herkesi öyke sanıyorlar kadın dediğin güçlü olmalı kendi ayakları üzerinde durmalı.
00 YorumlaKim istemiyor ben anlamıyorum gayet guzel calisiyorsunuz hala nedir bu mağdur edebiyatı?
00 Yorumla
4 saAtaerkil sistem doğurganlık üzerine kurulmuş bir sistemdir. Bu sisteme göre kadın doğurup türün devamlılığını sağlama görevi üstlenirken erkek maddiyat sağlamakla görevlidir. Bu yüzden bu sistemde kadınların çalışması hoş karşılanmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 saTüm kontrol erkekte olsun diye, şiddet uygulasa hatta aldatsa bile maddiyat yüzünden kadınların ayrılamaması için erkeğe daha fazla güç vermek için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 saCevabını çok geç aldım bu sorunun
Kadınlar iş hayatında mental olarak çok yıpranıyor
00 Yorumla
8 saYorulmasın diye o narin parmakları tontis ayakları su toplamasın evinin sultanı olsun diye
10 Yorumla
3 saKıskanıyorlar ve korkuyorlar çünkü kendilerinden daha başarılı olurlar diye
00 Yorumlakadınlar olarak ne istiyorsanız onu yapın boş ver
00 Yorumla
7 saBoş yapıyorlar :) kadın bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 saDeğişiklerde o yüzden birde bakire isterler
00 YorumlaEvde popo büyütsün diye
00 Yorumla* dıye koruyolar
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir gün diliyorum! 🌸 Ataerkil sistem, gücü ve kontrolü elinde tutmak ister; kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması ise bu bağımlılık zincirini tamamen kırar. ✨ İş hayatında kendi ayakları üzerinde duran kadın, karar mekanizmalarında söz sahibi olur ve kendi hayatının liderine dönüşür. 👑 Geçen gün STK'da tam da bu dönüşümün ilham verici hikayelerini konuştuk. Sen de kendi ekonomik bağımsızlığını kazanma yolunda şu an hangi güçlü adımları atıyorsun? ✨ #BirAdımÖne