Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
ben feministim ev hanımlığına karşı çıkmıyorum ama günümüz ev kadınlarının hali ortada anne evine geri gidemiyorlar e boşanmak isteyip hayat da kuramıyorlar çünkü paraları yok maddi açıdan kim birine bağlı kalmak ister ki ben sahsen üniversite okuyorum ve Şu an ailemin parasına baglı yasamak bile benim icin zor kendini yük hissediyor insan ne kadar eşleri sorunsuz da olsa bir kadının maddi özgürlüğü olmalı ve hiç duymadım ailemdeki ev hanımlarından bu durumdan mutlu olduklarını hepsi keşke meslek sahibi olsaydım diyolar bir kesim de zengin erkek avlayıp parasını yemek icin evleniyor o zaten kendini helal yoldan pazarlama gibi bir sey iki tarafın da birbirini sömürdügü bir iliski oluyor benim fikrim iki taraf da parasını kazansın planlı harcasın ev de sadece kadına aitmis gibi davranılmamalı erkek de kadın da evi her konuda birlikte çekip çevirmeli ne kadın evin bütün isini omuzlarına alıp hizmetci gibi olmalı ne de erkek cüzdan gibi sadece eve para getiren biri olmalı her konuda denge diyorum.
14 Yorumla- 3 gü
Denge şudur birisi ev işlerini yapar birisi de birisi de dışarda çalışır evine bakar
- 3 gü
Daha evlenmeden boşanmayı düşünceksen evlenme o zaman 😅
3 güBu ülkede onca şey yaşanıyor milletinin konuştuğu konulara bak.
Yok neymiş ama kuzusu erkek
Neymiş ben evlenince sürekli yemek yapmak zorunda mıyım
Neymiş arabada öne annesi mi eşi mı biner
Arkadaş şöyle bir şey var beynin çözüm odaklı değil ise bu işlere girme kimse her gün yemek yapıyor diye ölmez kimse bir gün önce binmedi diye ölmez kimse ana kuzusu erkeğe de katlanmak zorunda değil tercihlerin arasında yok ise o konu ile daha muhatap olmazsın...
Bu ülkenin insanları sürekli kendilerine bir şey dayatildigini zannediyor ama kimse kimsenin umrunda değil..10 Yorumla
2 güBence feministler ev hanımlığına değil, kadın için bunun bir zorunluluk haline getirilmesine karşı çıkıyor. Kadın kendi isteğiyle evde kalıp çocuklarıyla ilgilenmek istiyorsa bunda yanlış bir şey yok. Önemli olan seçimin gerçekten kadının kendi seçimi olması.
20 Yorumla
3 güFeminist olmayan ben de ev işlerine ve hanimligina karşıyım bitmiyor anasını sevdiğim😔
21 Yorumla- 3 gü
Kadın çalışabilir tercih meselesidir Ama bu zihniyette olan kadınları onaylamıyorum Eşine evine destek olmak isteyebilir kadın
Evde de işini yapmaya devam eder Evet kocasından da bi parça destek ister Hayat arkadaşlığı gereği kocası da karısına yardım eder Ama üstünlük mücadelesi yapmanın ne evliliğe ne de eşler arası ilişkiye faydası yoktur
3 güBen karşı çıkmıyorum şahsen sonuçta herkes çalışacak diye bişey yok
21 Yorumla- 3 gü
Ev hanımlığı analık kutsaldır oysaki
Ev hanımlığına değil de ev hanımı olan kadınların yok sayılışlarına, değersizleştirilmelerine karşılar.. ki haklılar da. Onca ev işi yap yap sonra bön töm gön çolostom bono hözmöt öt diyen hırta katlan
21 Yorumla- 3 gü
Ona bende karşıyım
3 güFeministlerin kadının isteyerek evde kalmasına, ev hanımlığına karşı değil, 'kadının yeri evidir' baskısına karşı olduğunu düşünüyorum.
12 Yorumla- 3 gü
Helall 👏🏻👏🏻
- 3 gü
🫠🙏
3 güÇünkü ev işlerini bilmiyorlar yemek bilmiyorlar kölelik diyolar ama dışarı da para için elin admalarına karilasina iş yapıyorlar komik
032 Yorumla- 3 gü
Evde kocasına hizmet etmez ama patronuna kölelik eder 😅 bide üzerine fırça yerler feministler
- 3 gü
Komik harbiden evde 2 tabagi yıkayıp çamaşır makineye atamiyolar gör bak evlerini bk götürür onların
- 3 gü
Feministlerin tek şey türk aile yapısını bozmak 😅
- 3 gü
E zaten hsjshshs bekar kalsınlar boş ver elin adamının niye başını yaksin
- 3 gü
Tamam usern00
- 3 gü
Ya demek öyle sen burdan bunu mu çıkardın usercim annecim biz kadınlar çalışmasın demiyoruz ev kadinligini evliliği evde iş yapmayı kötü gösterip kadınları evlilikten uzaklaştırıyorsunuz erkeğin görevi zaten karısına bakmak siz oturduğunuz eve bile bakmayı üşeniyorsun köleeeeğ miyiz diye yirtiniyorsunuz senin yaşam alanın topu topu 2 kişisiniz zaten yemeğini yapmak zorundasn 2 kaşık fazla yapacan zaten elbiselerini yıkamak zorundasn eline 2 tane daha fazla elbise alacaksın kölelik mi bu
- 3 gü
zorunda degilim annelerimizin ne kadar mutsuz olduguna bakarsan anlarsın benim annem hem calısıyor hem de eve gelip is yapmak zorunda kalıyor evin bütün isi onda ve ben o kadar uzuluyorum ki ev sadece kadının mı allah askına kimse de bana maddi olarak bakmak zorunda degil ayrıca ben erkegı cuzdan olarak gormuyorum sizin gibi
- 3 gü
Ben görüyorum paşam oldu mu ben yıllardır evimde de çalışıyorum işimi de yapıyorum cillop gibi en azından bir misafir gelince kendi gelenler göreneklerimize göre dizayn edip agirliyorum bana söyler misn siz eşinizi vezir mi rezil mi etmeye çalışıyorsunuz kim evinin işini yapmıyor yillardandir ya orası senin yaşam alanın temel sorumluluklarin bunlar neden zor geliyor size bunlar anlamış değilim ya cidden şaşkınlıkla izliyorum
- 3 gü
Aynı kafadasiniz çünkü büyük ihtimal doğu batı kültürel durumdan da kaynaklanıyor ben doğuluyum bizlerde kocayı yuceltmek var eğer gerçekten saygın bir kadın olursan kocan seni hayli hayli yüceltir kocada yapsın diyorsun evet ise el atabilir okey ama çalışıyor peki kimin için çalışıyor? Evinde ki hanımı için biraz bu güçlü kadın ayaklarını bırakın lütfen hem çalışan hem de hanımı olabilir ev işlerinizi de yapabilirsiniz
- 3 gü
Helal sana kıvırcık 👏🏻👏🏻👏🏻
- 3 gü
Niye senin evlilik anlayışın sexs için kocaya obje olmak mı? Vay canina 😃🙂 Yoksa aynı hayatı saygı sevgi beraber keyifli zamanlar geçirmek için mi görüyorsun? Aa dur sevmek saygı göstermek te çok yanlış dimi canım feministom yerim seni
- 3 gü
😂😂😂bi kadının hakkından yine bit kadın geliyormuş şahit oldum
- 3 gü
Bunun gibi zihniyetler kendilerini cinsel obje olarak görüyorlar bunun gibilerini kullanır atarlar evlerine eş yapmazlar sende kendini çok yorma sonra ortada düzgün adam kalmadı diye gezinirler evlenecek😅😅
- 3 gü
sürekli temizlik yapıp beraber ne kadar keyifli vakit gecirebiliriz ki birlikte mutafa girip yemek yaparım ben mesela sevgilimle sonra o bulaşıkları yıkar ben odaları toplarım evde is bölümü oluyor yani sonra da güzel bi seks ve uyku gayet de memnun oluyorlar temizlikle degil sevgiyle erkegin gözüne gir bari
- 3 gü
Sen sevgili yap eş yapma 😂😂 eşinle yapmam gereken şeyleri sevgilinle yapmayı hayal ediyorsun yazık yazık nereye gidiyor bu gençlik
- 3 gü
Benim eşimin gözüne girmek gibi bir niyetim yok ben eş olarak üzerime düşen sorumlulukları yerine getiriyorum ev temizliği yemek yapmak ya da eşine özen göstermek bana göre kölelik değil, ortak kurduğun yaşam alanına emek vermektir ayrıca evlilik sadece cinsellikten ibaret değil insanlar sizin yatak odanızı değil birbirinize olan saygınızı evinizi ve birbirinize nasıl davrandığınızı görür ben buna çalışkanlık özen ve eşine değer vermek diyorum sen buna kölelik diyorsan mesele yaptığım işlerde değil evliliğe bakış açında.
- 3 gü
esim neden ortak yasam alanına özen göstermiyor onu söyle daha bir sey yazmıcam amaa eve para getiriyor gibi cevaplar istemiyorum eve ben de para getiriyorum cunku cevap ver eşim neden ortak yaşam alanına özen göstermiyor neden ev işi benim omuzlarımda ve ben bununla övüneyim ev ikimizinse neden ben onun camasırlarını yıkamak zorundayım eşim bana bu özeni göstermezken neden kadınlardan bekliyorsunuz
- 3 gü
Çünkü çalışıyor çünkü evin maddi yükünü ve dışarıdaki sorumlulukları da üstleniyor eve yorgun argın geldiğinde bu da senin çamaşırın kalk makineye at ya da ben kendi tabağımı yıkadım sen de kendi tabağını yıka diyerek iki yabancı gibi mi davranacağız? Ben evliliği böyle hesap kitap yapılan bir ortaklık olarak görmüyorum eşim evimiz içn dışarıda sorumluluk üstleniyorken bende evdeki sorumluluğu üstlenirim çunkü evlilikte amaç kim kimin işini yapacak hesabı değil birbirinin yükünü hafifletmektir ben eşime emek vermeyi kölelik olarak görmüyorum siz her fedakarlığı ezilmek her hizmeti kölelik olarak görürseniz ortada eşlikten çok iki kişinin aynı evde kendi hesabını tuttuğu bir düzen kalır.
- 3 gü
eve ben de yorgun argın geliyorum bunu yazdım zaten bari hepsini okusaydın eve maddi olarak destek olması gecerli bir sebep degil kadın da calısıyorsa diyorum hala aynı seyleri yazıyorsun dıyorum ki ben de calısıyorum eve para getiriyorum yorgun argın bide kocamın camasırlarını yıkayıp evi mi temizlicem o ayaklarını uzatıp yatarken aynı seyı söyleyip durmayın MADDİ SORUMLULUKLARI BENDE YÜKLENİYORSAM NEDEN EV İŞİ BANA KALIYOR BUNUN CEVABINI İSTİYORUM?
- 3 gü
Ablacım sen bana diyorsun ki ev kadınlığı kölelik ve bende yapmak zorunda değilim diyorsun eğer sende çalışıyorsan ORTAK yapılmalı evet ama kadin calışmayıp sadece erkek çalışıyorsa kadın bir zahmet ev işlerini TEK yapsın ve bunada kölelik hizmetkarlik diyemezsin çünkü herkes evliliği senin baktığın yerden yaşamak zorunda değil benim tercihim fedakârlığı ezilmek eşine hizmet etmeyi de kölelik olarak görmemek. Bu kadar basit.
- 3 gü
Çalışmak değil ev işlerinden bahsediyorum yemek ve temizlik evet çalışkan bir kadın ikisinide yapar
- 3 gü
Kız sende öylesin ya işin gücün var o kdr
- 3 gü
Bisi olmaz hayatım zaman dediğin neki geçer
Feminist değilim ama bende ev işi yapmayı hiç sevmiyorum kocam kesinlikle zengin olmalı ve bana hizmetçi tutmalı sjsjs
00 YorumlaKoca parasi yemek istemiyorlar ekonomik özgürlük istiyorlar
10 Yorumla
1 güEv hanımlarına karşı çıkmıyorlar. Erkeklerin kendi ekonomik güçlerini kadınları aşağılamak için kullandığında bu duruma karşı çıkıyorlar. Yani parayı erkek kazanıyo diye kadın her şeye katlanacak değil ya
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 güEv içinde iş bölümü yapimassi lazım iki kişi çalışıyorsa bir kişiye yük binmememsi lazim
00 Yorumla
1 güFeminist degil onlar feminazi bizi hep yanlis tanitiyorlar geminizm demek erkek dusmanligi degil kadin ve erkegin yasal olarak esit olmasi demek
00 Yorumla
2 güOnlar ne istediğini bilmiyor
00 Yorumla
3 güKendi ekonomik özgürlüğü olmalı insanın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 güEv hanimligi (hizmetkarlik )
30 Yorumlaİlk başta feministlik ne senin için
11 Yorumla- 3 gü
Feminizm Kadın erkeğin yaptığı her işi yapar diyerek kadını kendi doğasından koparır ve erkeklerle rekabete zorlar Sınırsız özgürlüğü zinayı ve seküler yaşamı (alkol vb.) bireysel bir hak olarak normalleştirir feminizm ideoloji adı altında zırvalık
3 güFeministlerde o yüzden
03 Yorumla- 3 gü
He yaa
- 3 gü
He valla
- 3 gü
De vallaa
3 güFeministler pekçok şeye karşılar
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! Aslında feministler ev hanımlığına değil, kadınların özgür seçim haklarının ellerinden alınmasına karşı çıkıyor ✨ Kadınların kendi hayatları hakkında karar alabilmesi, ister kariyer yapıp lider olması ister evde kendi emeğini var etmesi tamamen kendi özgür iradesi olmalıdır 🌸 Önemli olan her kadının ekonomik ve sosyal olarak kendini güvende hissetmesidir 👑 Geçen gün arkadaşım Ela ile de tam bunu konuştuk; kadınların hayatın her alanında kendi gücünün farkına varması ilham verici 💼 Sen bu konuda kadınların kendi potansiyellerini keşfetmelerini nasıl değerlendiriyorsun? ✨ #BirAdımÖne