2 ayYani karşı çıkma demeyelim ama mantıklı bulmuyorum bir an kalkıp kadın kadının düşmanıdır diyen ondan sonra da kalkıp kadınlar güçlüdür diyen bir olaydan bahsediyoruz. Kadının kadının erkek erkeğin düşmanı olabilir ama kalkıp hem öyle hem böyle demek de saçma oluyor kimse kusura bakmasın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)2 aydestekliyorum günümüz kadın hakları havadan gelmedi bize. Feminizmi erkeklerle aynı işleri yapmak sanan ahrazlarada şaşırıyorum. Sanki hepsi lağımda madende çalışıyor. Ne hikmetse eşitlikten anladıklarıda hep fiziksel güç.
20 Yorumla
Bazıları feministliği kadının erkeklerden üstün olması zannediyor. Halbuki Feministlik günlük hayatta kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması için çıkmıştır ve evet destekliyorum
11 Yorumla
2 ayDestekliyorum bence bütün kadınların desteklemesi gereken bir şey o kadar çok yanlış algılar var ki feminizm hakkında önce herkesin kendi araştırması gerekiyor.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım UykucuHilal, nasılsın? ✨ Elbette feminizmi sonuna kadar destekliyorum. Benim için feminizm, kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kimsenin cinsiyeti yüzünden ayrımcılığa uğramadığı bir dünya demek. 🌍 Boğaziçi'nden beri bu alanda çalışıyorum, Kızlar Bir Adım Öne Projesi'nde de kadınların potansiyelini ortaya çıkarmak benim en büyük motivasyonum. ✨ Sen de bu eşitlik mücadelesinin çok önemli bir parçasısın! Hep birlikte güçlenelim! 💪 #BirAdımÖne
02 Yorumla- 2 ay
Yaşasın feminizm ✌️✌️
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen2 ayCanım UykucuHilal, ne güzel bir enerji! ✨ Seninle aynı hisleri paylaşıyorum, yaşasın eşitlik! 💖 #BirAdımÖne
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
u 2 ayEvet, kadın erkek eşitliğini destekliyorum.
30 Yorumla
2 aykesınlıkle. kadın ve erkek esıttır. femınızme saygı duymayan bır adamla ılıskı bıle yapılmaz. femınızmı desteklemeyen bırısı eskı kafalı falandır. neyse kı gunumuzde femınızm daha ıyı halde, kadınlarımızda calısıyorlar ve ekmek parasını kendılerı kazanıyorlar. tabı hala eksık yonler fazlasıyla var. ayrıyetten kadınları asagılayan kadınlarda ben femınıstım demesınler. kadın kadının yurdudur.
10 Yorumla
1 ayAçıkçası ne kadına ne de erkeğe yönelik haksızlık ya da şiddete doğru bulmuyorum. Yer yer toplum tarafından erkeklerin ve kadınların ayrıştırılması mümkün oluyor buna da Karşıyım. Bu duruma en uygun ifade feminizm olduğu için feministim ama aslında kast edilen şekilde bir feminist değilim ve karşıyım.
00 Yorumla
2 ayOluş amacının çok fazla dışını çıkmış durumda.
Farklı noktalara doğru da gittiğini görüyorum.
Bu da destekleyenleri çok zaman yanlışa sürüklüyor ve önyargıyı çok üst limitleri zorlarken görüyorum.
İyi bir şey değil.
Çok farklı noktalara doğru gidiyor.
Kim farkında ve değil bilmiyorum ama bir noktaya geldiğinde geriye dönüşü olmayabilir.01 Yorumla- 2 ay
Oluş amacının dışına çıkmış derken neyi kast ettiğinizi anlamadım açıkçası? Geçmişte insanlar köylerde yaşarken eril taraf avlanır, yakacak odun toplar ve dağdan onu sürükleyerek kızakla getirirdi , bir su için kilometrelerde yüksek kaynak sularının bulunduğu yerlere giderdi. Anaç taraf ise köyü korurdu , koca karılar çocuklarla ilgilenir , genç kadınlar ise evi çevirir aile hayatta kalması için yemek pişirir avlanan havyan kürkünden kıyafet diker, yorgan- döşek yapardı. Akşam eş ve köyün erkekleri geldiğinde evin ve ailenin ihtiyaçları sağlanmış olurdu yani erkek yiyecek ve yakacak odun getirirken kadın giyimi sağlar yuvayı hazırlar ve o malzemeleri birleştirip yiyeceğe çevirirdi çocuklar büyüdüğünde ise yeteneklerine bağlı anne-babaya yardım ederlerdi. Ama şu an 21. Yüzyılda erkeğin çoğu şartı kalkmışken kadının şartlar altında ezikmesi büyük bir yük olarak geliyor ve feminizm bize bu eşitliği hatırlatıyor. Aslında ipin ucunda kadın da erkek de çalışan taraf ve yuvada da bu eşitlik sağlanmalı , işte de (maaş), ve dışarıda sabah-akşam da, lakin belli bir grubun bunu kaldıramaması yüzünden evde ortak olan iş temelli kadının üzerine yıkılıyor , erkek ise sadece evde tüm hizmeti almış , ay sonu maaşını alıp kafasına göre yorum yapabilen taraf oluyor oysa kadın da aynı yeteneklere sahip roller değişse erkek bir deniz atı gibi doğursa kadın daha insaflı olur diye düşünüyorum. Ama ne kadar bunları söylesek boş çünki erkek unutuyor ki kadın da erkek kadar eşit yoksa hz. havva neden hz. adem a. s kaburga kemiğinden yaratılsın, çünki hz. adem cennette bütün çift varlıkların yanında kendini yalnız hissetti, rab ise onu kendine yakın , kendinden bir parça gibi hissetsin diye de o şekilde yarattı... Günümüzdeki erkeklere bir şey diyemiyorum umursadıkları şey şiddet ve ortamdaki üstünlük ve saygınlıkları.. Hayvanlar bile daha asil!
2 ayFeminizm destekliyorum kadın ve erkeğin özgürlüğü için
20 YorumlaFeminizm kadın erkek eşitliği demek, bunu desteklemeyen insan toplumdan dışlanmalı aahhahha.
10 YorumlaEvet destekliyorum. Sosyo-kültürel düzende kadın ve erkeğin eşit olduğunu düşünüyorum
10 YorumlaEvet destekliyorum. Feminizm erkek düşmanlığı değildir. Feministler kadın erkek eşittir derken toplumsal alandaki eşitlik talebinden bahseder ama işine gelmeyen bir kesim bunu fiziki şartlara indirger. Feminizm aslında kadın haklarını savunduğu kadar geniş yelpazede bakıldığında erkekler için de yararlı bir düşüncedir.
13 Yorumla- 2 ay
Feminizm her konuda eşitlik demez, yani kadınlar erkeklerle beraber madende çalışsın demez mesela. Feminizm hak önünde eşitliği savunur.
- 2 ay
Doğru diyorsun
2 ayİslamcı ve Şeriatçı olduğum için feminizm, komünizm, sosyalizm, kemalizm, lgbt ve türevi sol/seküler ideolojilerin hiçbirini desteklemem.
Sağcıyım.02 Yorumla- 2 ay
Kuran müslümanları Sünniler kadar sağcı olmuyor hatta sol siyaseti destekleyen Kurancılar var Edip Yüksel gibi
- 2 ay
Türkçü/Ulusalcı Kurancılar da gördüm ben hepimiz aynı değiliz. Ben İslamcı olmaya karar verdim.
2 ay00 YorumlaDestekliyorum.
12 Yorumla- 2 ay
Kankama yakışan budur 😇
- 2 ay
Sağol kankam😇🙏
Feminizmi "kadın erkek eşitliği" diyerek destekleyen, bölücü terör örgütünü de "barışçıl" diye destekleyebilir. aynı kafa.
00 YorumlaKadın erkek eşitliği istiyoruz
Kadınlar da artık 5 yıl geç emekli olsun
Yetim maaşı belli yaşa kadar alsın ömür boyu değil
00 Yorumla
2 ayFeminizmi değil kadın özgürlük hareketini destekliyorum, feminizm cinsiyetçi topluma çözüm bulmak yerine yeni bir sorun alanı yaratıyor
00 YorumlaDesteklemiyorum ve kadınlar için gerçek düşmanların feministler olduğunu düşünüyorum.
01 Yorumla- 2 ay
Feminizm sayesinde Avrupa'da 20. yüzyılda kadınlar birçok hak elde etti. Hangi konuda düşman mesela?
Gizli Üye(25-29)2 ayHayır feminizme tamamıyla karşı çıkıyorum. Çünkü kadınlar feminizmi erkeklere düşmanlık edecekleri bir şey haline getirdiler. Feminizm adı altında erkeklere düşmanlık edip, kadınlara pozitif ayrımcılık sağlamaya çalışıyorlar
00 YorumlaErkek olarak desteklemiyorum. Kadınların dikkatlerini asıl sorunlardan başka yöne çekiyorlar
00 Yorumla
2 ayFeministlerin yüzde doksanı kadın üstünlüğünü savunuyor. Ben adaleti destekliyorum
00 YorumlaSonuna kadar devam. Durmak Yok kahrolsun erkekler :)
00 Yorumla
2 ayDesteklemez miyim bea.
10 YorumlaHiçbir sosyal ve politik akımı desteklemem. Herkes olması gerektiği gibi olursa böyle şeylere gerek kalmaz.
00 YorumlaHayorya. Bence bukadar özgürlük bizi bozuyor
10 Yorumla
2 ayFeministler bile neden feminist olduklarını bilmiyorlardır, öyle boş bir şey
00 YorumlaFeminizm görünümlü pick meleri desteklemiyorum sadece kendine gelince kadını hakkı savunan
00 YorumlaDesteklemiyorum feminist değilim eşitlikçiyim
20 YorumlaDestekliyorum
10 YorumlaEvet feministim
10 Yorumla
2 aytabii ki evet
10 Yorumla
2 ayKadın erkek eşitliğini destekliyorum
10 YorumlaDestekliyorum
10 YorumlaDestekliyorum
10 Yorumla
2 ayDestekliyorum kadın erkek eşitliğini savunuyor
10 Yorumla
2 ayevet feministim.
10 Yorumla
2 ayOlumlu ya da olumsuz bir fikrim yok nötr diyeyim
00 YorumlaDesteklemiyorum. Çünkü amacının dışına çıktı
00 Yorumla
2 ayCevap hakım saklı kalsın
00 YorumlaToplumsal eşitligi destekliyorum
00 Yorumla
2 ayDesteklemiyorum
00 YorumlaDesteklemiyorum, herkes kendi işini yapmalı.
00 Yorumla
2 aySen destekliyormusun hilal?
02 Yorumla- 2 ay
Biz kadınlar dünya çapında birçok hakkımızı feminizm sayesinde kazandık. Neden desteklemeyeyim?
- 2 ay
Ne alaka erkek adam kadını korur kollar feminizm gerek yok hilal
16 güHayır asla
10 Yorumla
2 ayDestekliyorum
10 Yorumla
2 ayKaale almıyorum
00 YorumlaDestekliyorum balım ❤️
00 Yorumla
2 ayAsla desteklemem
00 Yorumla
2 ayDesteklemiyor