Genç kızlar için güçlenme rehberi: sinik olmayıp sınır koymayı ve öfkeni sahiplenmeyi nasıl öğrenirsin?

Spor yapın. Spor salonu spor değil diyenlere de aldırmayın, ağırlık kaldırmak size güç ve kondisyon veriyor. İşleyen demir pas tutmaz. Kavgaya falan girmeseniz bile sizi sinik olmaktan alıkoyar. Bazı kadınların özellikle sinik olmayı tercih ettiklerini biliyorum ama dünya bu yüzden kötü bir yer. Layığı olmayan insanların boğazından lokma geçiyor erkek oldukları için. Diyebilirsiniz bazı işler var sadece kadın oldukları için onlar seçiliyor, o da senin sorunun. Aynı şeyi savunuyoruz, alkış mı bekliyorsun, ben çözüyorum kendi sorunumu. Stajdayken bana büyük bir haksızlık yapılacaktı ama uymam gereken kurallar olduğu için ona uygun davranmak zorunda kaldım, oradan bir tane laflarıyla ortalığı sürekli karıştıran bir adam “Çıkarın şunu ya, bununla mı uğraşacağız?” dedi, hiçbir mevkisi yok. Ben saniyeler önce ne kadar profesyonel konuşup olaya odaklanmış olsam da onun lafıyla göz açıp kapayıncaya kadar ilk insan moduna geçtim, adrenalin geldi. İki adımda adamın yanında bittim ve adamı ölçüp biçtim o sırada da. Aramıza girdiler ama gözünde o korkuyu gördüm ve çenesi kapandı ya, o anlık bana yetti. Bu ters de tepebilirdi, beni haklı buldular, zaten haklıydım en başından. Yani kadın olmanız sizi daha az insan yapmıyor, öfkenizi benimseyin. Sonra o odadaki insanlarla iş yaptım, başka yerde benim önümü kesmeye çalışma girişimleri olmadı, ben de istersem çok iyi oynarım, saf ayağına yatıp problem çıkarırlarsa göze bakacakları şekilde davrandım, aşırı ilgili falan davrandım diğer insanların yanında. Ben bunları neden yaşadım, çünkü oraya gittiğimde yalnızdım ve bir av seçmeleri gerekiyordu, ezebilecekleri, baktılar ben o olmuyorum, hedef değişti. Yani kızlar, sözüm o ki siz ne kadar kibar da olsanız sizin kurallarınızla oynanmayan bir yerde sadece siz zarar görürsünüz. O yüzden neyin ne olduğunu bilin, yerine göre davranın.

Güncellemeler
12 gü
Şimdi napıyorsun diye soracak olursanız işletmeciyim. Ayıya dayı demem sayesinde. Gönül isterdi daha fazlasını yapabilseydim zamanında ama günümüz koşullarında bu kadar oldu orada.
Genç kızlar için güçlenme rehberi: sinik olmayıp sınır koymayı ve öfkeni sahiplenmeyi nasıl öğrenirsin?