İş yerinde eski arkadaşın dedikodu ve mobbing yaparsa nasıl profesyonel durulur?

Merhaba,

Yaklaşık 1 yıllık arkadaşımla yaşadığım bir süreç var. Bu kişiyle yaşadığım olayların özeti şu şekilde:

Ortak arkadaşımızla birlikte ulaşmaya çalıştığımızda aramalara cevap vermedi, mola saatlerinde yanına gittiğimde ise yüzüme bakmayıp belirgin bir tavır aldı.

Bu tavırları nedeniyle, kendisiyle gideceğimizi konuştuğumuz konsere, onun yerine diğer ortak arkadaşımızla gittim.

Konsere gittiğimizi öğrendiğinde ise hasetlik göstererek ikimizi de sosyal medyadan takipten çıktı. Bir süre sonra diğer arkadaşımızla tekrar takipleşti ancak beni hâlâ takipten çıkmış tutuyor.

En son yanına gidip "Seni takipten çıkaracak kadar ne yapmış olabilirim?" diye sorduğumda, bana "İster takip ederim ister etmem, bu kimi ilgilendirir?" dedi. "Bir sorun mu var, açıklama yapar mısın?" dediğimde ise, hiçbir açıklama yapmayıp, "Aynaya bak, kendini sorgula, kaç yaşına gelmişsin!" şeklinde hadsiz ve seviyesiz ifadeler kullandı. Ama yemin ederim ona bir şey yapmadım aramız gayet iyiydi.

Şu an aynı fabrikada çalışıyoruz ve haftaya 4-12 vardiyasına geçeceğiz. Bu kişinin, aramızdaki samimiyetten dolayı bildiği özel konuları kullanarak diğer arkadaşlarımızı doldurmasından ve iş ortamında huzursuzluk/mobbing yaratmasından endişe ediyorum.

İş yerinde bu kişiyle arama mesafe koydum ancak haftaya yüz yüze bakmak zorundayım. Bu tarz bir "kuyu kazma" girişimine karşı, iş disiplinimi ve özgüvenimi bozmadan nasıl bir duruş sergilemeliyim? Profesyonel kalabilmek için ne önerirsiniz?

İş yerinde eski arkadaşın dedikodu ve mobbing yaparsa nasıl profesyonel durulur?