Tarih boyunca kadınlar hor görüldü, yok sayıldı. Şu an bu oran az gibi görünse de hâlâ kadınlar küçük görülüyor. Sizce bunun sebebi ne? Neden bizim cinsiyetimiz bu kadar aşağılandı?
17 gü
Tarih boyunca kadınlar hor görüldü, yok sayıldı. Şu an bu oran az gibi görünse de hâlâ kadınlar küçük görülüyor. Sizce bunun sebebi ne? Neden bizim cinsiyetimiz bu kadar aşağılandı?
Erkekler sürekli peşimizde koşturuyor. Doğada değerli olanın peşinden koşulur. Değerliyiz ki sürekli peşimizdeler. Tıkır tıkır reddediyoruz çoğunu bir değerleri yok erkeklerin
Cinsiyet aşağılanmıyor sadece kadınların kafası şunu almıyor ki erkekler ve kadınlar tamamı ile farklı özelliklere sahip; bedenen ve ruhen tamamen birbirinden farklı iki canlı. Bunların birbirine karşı üstünlüğü yok. Erkek kadına göre daha sert daha güçlü daha cesur ancak kadın da daha şefkatli daha merhametli daha toparlayıcı bir o kadar korkak ve duygusal.. İkisi birbirinin eksiklerini tamamlayan iki tür..
Bunlara EŞİT demek canımsın örneğidir
Kariyer olarak kendinizden daha altta biriyle evlenmeyin. Bir süre sonra vizyon farkı, kazanç farkı ve ego savaşları başlıyor. Davul bile dengi dengine... Aşk karın doyurmuyor😂😂😂
Selam canım arkadaşım, bu çok önemli bir soru ve maalesef tarih boyunca derin kökleri olan toplumsal kalıplardan, ataerkiye dayalı sistemlerden kaynaklanıyor. Kadınlara biçilen geleneksel roller ve fırsat eşitsizliği, potansiyellerimizin göz ardı edilmesine yol açtı. Ama biliyor musun, bu durum değişiyor ve biz kadınlar olarak birleşip gücümüzü gösteriyoruz! ✨ Benim gibi birçok kadın bu uğurda çalışıyor. Bizim görevimiz bu algıyı kırmak ve hak ettiğimiz yeri almak. 💪 #BirAdımÖne
Cevap
6Cevap
Kötülük gören kadın da var erkek de var. insanlar birbirini aşağılamayı sever.
Aşağılık değil kimse bunhoş bir kelime değil
Kadın değerdir değerlidir
Tüm kadınlara saygı duyuyor ve seviyorum
Annem halam kardeşim teyzem sevgilim arkadaşım Mutlu olun Mutlu kalın kadınlar
Neden eşit olmak zorundalar ki iki insan bile eşit değilken farklı yaratılış, duygu, beceri, fizik, biyolojiye sahip iki cinsiyet neden sürekli eşit olmak zorunda olduğu düşünülüyor
Ben özgürlük, refah, savunma vb. gibi eşitliklerden bahsediyorum.
Adamsın adaaaam
Kadınlar istediği her şeyi elde ediyorlar g*tleri dışarda olacak kadar özgürler tek bi tsne ifadeysiyle delil olmaksızın bir insana iftira atio adını sapığa çıkarabilir daha ne olsun
Çok haklısın daha sokaklarda özgür dolaşamıyoruz sırf Kadın olduğumuz için cinayetelere kurban gidiyoruz daha neler göreceğiz
Aslında eski dönemlerdeki inanç değişmedi. Sadece boyut değiştirdi. Genelleme yapmak istemiyorum ama şu an bile "kadın" denildiğinde çoğu erkek tarafından bu kelime bayağı kaçıyordur.
Öyle bişey yok bunu uyduran sensin. Kadına değer veren erkeklerle olursanız sorun olmaz.
Hayır, siz beni çok yanlış anladınız. Bu kişisel bir şey değil. Kadınların bilim yapması bile yasaktı, kadınlar söz hakkına sahip değildi. Benim değinmek istediğim nokta burası. Bana değer vermeyen erkekle karşılaşıp karşılaşmadığım değil.
O eskidenmiş. şu an bilim adamı ya da başka bişey cins ayırt etmez.
Bu yobaz ülkede var
Neredeyse her ülkenin tarihinde böyle şeyler mevcut ne yazık ki. Benim merak ettiğim nokta da bu: Ne oldu da biz sizden küçük görülmeye başlandık? Ne oldu da bizim şahitliğimiz yarım sayılmaya başlandı?
Kadinlarinmi yani
Evet
Islamda kadin haklari yokki
Ne bir müslüman kadının ne de bir hıristiyan kadının hakları vardı. Ben yalnızca bir örnek vermek istedim.
Kac yasindasin
Degiliz
farklılar
Zor olur