Türkiye'de veya değil sadece animasyon ile, seslendirme ile bu tür şeyleri seven, yaratmayı seven insanlar var mı, grup kurup düşünebiliriz, yeni animasyonlar, senaryolar yaratabiliriz veya zaten gruplar varsa nasıl bulabilirim o insanları, 3d 2d fark etmez, insanların sevebileceği, yapmaktan keyif alacağımız şekilde ilerleyebilirdik varsa öyle insanlar hepimizin kâr alacağı şekilde bir sistem kurardık aramızda, bunu sadece anlık düşünmeyen, hayal olarak gören, isteyen kişiler varsa lütfen konuşalım, Türkiye'de bunlar zor olabilir bu konuda farklı fikirlerim var ve hayallerden vazgeçmeye gerek yok zaten gerçekten bunu hayal olarak benimsediyseniz sanat ile ilgilisinizdir ve sanat ürettikçe daha fazla üretilir bu da harika bir şey, belki birlikte yeni sanatlar yaratabiliriz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 ay10 yıldan fazladır 3D sektöründeyim sektör diye bir şey kalmadı içini boşalttılar. Kendi şirketim var proje geliştiriyorum. Eğer aklındaki şey animasyon film ya da dizi falansa mesele sırf seslendirme değil binlerce liralık ekipman gerektiren işler var. En basitinden render işi için workstation gerekiyor ki o da dünya para. Negatiflik pompalamak istemem ama bu işlere girecekseniz en kısa yol eli yüzü düzgün oynanabilir bir oyun geliştirmek.
09 Yorumla- 4 ay
İnternette her şey bilinebilir hale gelebilir açıkçası insanlarin seveceği tarz şeyler veya izlemek istedikleri şeyler konusunda bilgili olmak yeter gibi düşünüyorum kendim şimdi öğreniyorum misal tüm yapılması gereken işleri kendimde yapabilirim ama ekip olsaydı daha kolaylaşırdı ve eğlenceli olurdu ayrıca oyun geliştirmek animasyonun ötesinde turkiyede imkansiz dediklerini duymuştum iki ay önce yeni kanunlardan dolayı veya birkaç ay sonra oyunların da yasaklanacagini düşünürsek ama animasyon indie tarzı olur zaten şimdi genel dünyada indie tarz fazla animasyonda olmadığı için yeni çıkan biraz potansiyeli olsada izliyorlar yani
- 4 ay
Steam ile ilgili olaylar çok başka bizim proje geliştirdiğimiz platformlar çok başka sence bunu düşünmemiş miyimdir? :) Sürekli güncel tutup seri çıkartman gereken bir şeyden para kazanmak mı daha mantıklı yoksa tek bir şey yapıp onu güncel tutarak para kazanmak mı? Ki iyi yaparsan güncel tutmaya da gerek kalmıyor. Film animasyon daha zordur biraz araştırmanı öneririm. En basitinden mocap nedir bir bak bakalım.
- 4 ay
Steam yasagindan başka kanunlar ile ilgili kısıtlamalardan bahsediyorum animasyon ile oyun veya dizi yapma konusunda yapmaktan zevk almakla da ilgili herkesin istegi kar da olsa eglenmek imkansiz olmaz diye düşünüyorum mocap nin ne oldugunu biliyorum zaten çoğu şeyi kolastiran şey bu ama dediğim gibi insan bulmak sadece zor olan bu
- 4 ay
Linkedin'de bir dünya insan var açacağın bir ilana bakar insan bulmak kolay. Mesele buradaki iş ve para yükü. İşin tutmama ihtimali de yüksek ki devlerin arasına girmekten bahsediyorum. Konu çok derin değil sadece mantıklı düşünmek gerekiyor bunca senelik tecrübemle bunu söylüyorum emin ol çok uğraşırsın eğlenirsin ama seneler sonra eline bir şey geçmeyince anlarsın.
- 4 ay
Anlıyorum ve odaklanilmasi gereken çok fazla durum var bu yüzden ilk izlenilme konusunda düşünüyorum sonuçta ne kadar bilinirse o kadar kazanc sağlanır bir şekilde yinede bir sansimi denemeye calisacagim çok fazla insana bile gerek yok ve siz oyun mu gelistiriyorsunuz projenizde nasil şeyler yapiyorsunuz ilerlemek imkansiz denecek kadar zor mu? Nasıl ilerlemeye calisirsam basariya ulaşabilirim?
- 4 ay
2 yıl kadar PC sektörü 6 yıl kadar mobil oyun sektöründe çalıştım şimdi kendi şirketimde simülasyon oyunları geliştiriyorum yani +18 ya da şiddet ögeleri içermeyen projeler olduğundan platformlarla ilgili sıkıntı çekmeyeceğimiz bir alandayız. Steame de göndereceğimiz projeler var onlar için de ayrıca çalışıyoruz fakat yasanın gidişatına göre platform değişikliği yapabiliriz duruma göre. Daha önce bir yerlerde çalıştın mı yoksa internette gezinirken merak mı oluştu önce bunu sormam gerekir. Deneyimin var mı?
- 4 ay
Sadece merak dersem kendime haksızlık ederim diye düşünüyorum bu tür indie tarz animasyon dizilerinin nasıl işlediğini 3d 2d animasyon farkını teknikleri başarılı animasyoncularin videolarını izliyorum ya da para konusunda ekiplerinde sistemlerini nasıl kurduklarını araştırmistim sosyal medya hesaplarindan teker teker inceleyerek ve hep sadece dizi degil oyun konusundada ilk oyun ile ilgileniyordum zaten ama sonra dizi yapmanın daha fazla bilinme olasiligi olduğunu düşündüm çünkü misal bir animasyon dizisini yeterince sevilirse oyun haline bile getirilebilir ama bir oyun dizi haline getirmekle ugrasilir mi ya da bu daha önce hiç yaşandı mı emin değilim bu yüzden animasyon dizisi icin hikaye yaratmak icin ugrasmaktan cekinmem ama fazla bilgili olmadigim icin halen ogrenmeye calisiyorum ne gerekiyorsa eskiden yapılan ilk animasyonlar cartoonlar veya programlar olmadan kagit ile tek tek yapılanlar gibi mantigini gayet iyi anladigimi bildigimi söyleyebilirim
- 4 ay
Tamam genel bir araştırma yapmışsın iş yükünü açıklamak da bana düşsün. Birincisi 3D modelleme kısmı tam anlamıyla sabır işi yani bilmek yetmiyor. Bir karakteri modelleyip onu riglemek ona hareket kazandırmak bile başlı başına bir projedir, öyle düşün. Bu oyunlar için de filmler için de geçerli. Prop artisti ayrı, karakter artisti ayrı, level designer ayrı böyle böyle bir çok projenin bir araya getirilmesiyle oluşacak bir iş yani. Öyle kolay değil bazı şeyler ama gerçekten çalışacak insanları motive edebilirsen ve projeyi iyi yönetirsen üzerine bir de yapılmamışı yaparsan tutmaması mümkün değil. Yatırımcı bulursun yine yürütürsün ama bu tarz işler cidden seneler alan koordinasyonun hat safhada olduğu işler. Koordinasyon bir kayarsa her şey berbat olur. Sorumluluğu iş yükü ve parası yüksek meseleler yani. Basitten başlamanı, tek başına bir şeyler öğrenmeye devam etmeni ve aksiyon alabilecek seviyeye gelmeni öneririm. Benim bile sosyal medyasıydı duyuruları hazırlamamdı ekibi toparlayıp motivasyon sağlamamdı şirketi kurmamdı vesaire 1 yıldan fazla süremi aldı öyle düşün.
- 4 ay
Elbette yıllar süreceğini biliyorum ilk herşeyi taslak şekli düşünmek sonra ortaya koyup koymamak belli bile olmayacak işler olabilir dedigim gibi yinede deneyecegim birkac insan bile bulabilirsem belki ortaya koyabilecegim seyler olur umarim site ismi ve öneriler için sağol
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Merhaba canım, bu harika hayallerin ve yaratıcılık tutkun beni çok etkiledi! ✨ Türkiye'de animasyon ve seslendirme ekibi kurma isteğin gerçekten ilham verici. Böyle düşünen ve üreten genç kadınların olması ne güzel! ✨ Sosyal medyada ilgili grupları, sanat platformlarını ve üniversitelerin iletişim/sanat kulüplerini araştırmanı öneririm. Benim de mentorluk yaptığım pek çok genç, hayallerine ulaşmak için böyle topluluklarda ilk adımı atıyor. Sakın vazgeçme! ✨
#BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
4 aybizim ülkede kendine çalışmıyorsan ve kendi networkün yoksa iş yapmak oldukça zor.
010 Yorumla- 4 ay
Turkiyeye özel olmak zorunda değil indie tarz animasyonlar var ve sayısı gerçekten fazla değil ve şimdi az potansiyeli olan indie animasyonlar bile izleniyor izlenebilir şeyler yaptiginda 20saniye videolar saheser olacak hale getirilebilir internette her şey izlenir
- 4 ay
sana bi video atim
- 4 ay
bazen video yapmak için video yapan insanların olduğunun farkındayım ama yinede kötü video değil ama benim amacimla ilgili değil
- 4 ay
benim bahsettiğim şey bir şey ürwtiyorsan ister elma olsun ister dijital içerik onu satabilmen gerekir.
fiziksel şeyleri satmak daha kolaydır vitrine koyarsın birisi illa alır.
senin önce üretmen ve bunu pazarlamayı başarman lazım.
gerekirse yüzlerce deneme yapman lazım.
o yüzden 3-4 kişi bulayım da yapalım demek saçmadır , bir şey üretmeye yalnız başlaman lazım. - 4 ay
Animasyon dizisi yaptigimi düşünürsek ilgi cekici seyler yapabilirsem ki bilinirse daha sonra seri uretime cikarilabilecek tarz karakterlerin oyuncaklari, kiyafetleri yapılabilir mesela
- 4 ay
önce yap ve sat sonra üretime başla , satabiliyorsan üretime geçmekte tereddüt etmezsin.
suya girmeden önce taş atıp derinliğini ölçmek gibi düşün. - 4 ay
Evet sıkıntı yapmakta bu yuzden
- 4 ay
toprağı ekmeden sana ne vereceğini bilemezsin , sen gayret et gerisi toprağa kalsın.
- 4 ay
Motivasyon icin teşekkürler
Ben com severim. Ses tonumu gelistirmeye calisirim. Blender ve unrelal ogrenmye basladm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayBen ılgılenıyorum sahsen seslendırme ıle.
02 Yorumla- 4 ay
Eğer bir grup kurabilecegim insan bulabilirsem buradan senide ekleyebilirim istersen
Cevap sahibi4 aytabıı kı olur
Ajanslar
00 YorumlaEvet benide alirmisn
01 Yorumla- 4 ay
hesap ismini isterim daha sonra birkac ilgili insan bulabilirsem
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Türkiye’de 2D 3D animasyon ve seslendirme ekibi kurmak isteyen var mı, nasıl ekip bulunur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat