Öğretmenim, özelde çalışıyorum, evlenince çalışmayı düşünmüyorum, haksız mıyım
18 gü
Öğretmenim, özelde çalışıyorum, evlenince çalışmayı düşünmüyorum, haksız mıyım
Ben evlendiğim insanın işvereni ya da velisi değilim, çalışıp çalışmamaya kendisi karar verir.
İkinci söylediğiniz yoruma da bir arkadaş gerekli cevabı vermiş zaten. Evlenince çalışmamayı düşünüyorum düşüncesi bana çok sığ geliyor. Evleneceğiniz insan da düşünmesin o zaman, evde birbirinizi seyredin karşı karşıya oturup.
Evlenip erkeği sponsor ve finansör yapıp bir asalak gibi yaşamak neyin kafası..
Daha da garip olanı ise bu kafadaki bir kadınla evlenmek için erkeklerin can atması.
Tam anlamıyla tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş atasözünün vücut bulduğu bir durum..
Niye kadın bir işte çalışmayınca gece gündüz yan gelip yatıyor mu?
Elbette bunu kast etmedim, ana fikrin temeldeki yanlışlığına ayırta bulundum.
Ama gördüğüm kadarıyla bu kafadaki kadınlar evde de pek ev işi yapmıyorlar, genelde evlerine gündelikçi kadın alıyorlar.
Zaten konuda yan gelip yatmaları değil, konu; erkeğe yanlamaları, bedavacı, asalak ruhlu oluşları..
Yemeği yapıyordur çocuklarına bakıyordur bu yeterli olmuyor mu illa tüm işleri onun yapması gerekmiyor ama bu yan gelip yattığı anlamına gelmiyor
Sizinle bekim bakış açım farklı, siz ev içerisinde yemek temizlik çocuk bakımını yan gelip yatmamak olarak değerlendiriyorsunuz, ben ise beyinde yatan yan gelip yatma kısmındayım.
Bu tip insanlar pasif, korkak, iş bilmez, tembel, sorumluluk alamayan, inisiyatif kullanamayan, çalışma hayatını beceremeyecek kader r beceriksiz kişilerdir
Özgüvenleri yoktur, disiplin sahibi değildirler, bir projenin sorumluluğunu alamazlar, bir süreci yönetemezler, patron- çalışan- müşteri- iş arkadaşı ilişkilerini beceremezler
Bu kişilikleri nedeniyle çalışma hayatında başarısız olacaklarını bildikleri için ve tembel karakterleri nedeniyle erkeğe yanlayıp hayatlarını bir asalak gibi erkeğin sırtından idame ettirmeyi seçerler.
Bilmem aramızdaki görüş farklılığını doğru ifade edebildim mi?
Sen önce sorumu oku yorum yapmadan önce ben zaten 2 yıldır aktif olarak çalışan bir kadınım neyin tembelliğinden neyin beceriksizliğinden bahsediyorsun ben evlilikle işi aynı anda yürütemeyeceğimi düşünüyorum sadece yoksa evlenmesem zaten çalışmaya devam edeceğim daha fazla yazıp kafamın tasını attırma ne konuştuğunu kendin bile bilmiyorsun
Soru çok basit “ evlenince çalışmayı düşünmüyorum “ demişsiniz.
Okuduğunu anlayacak ve yazılanları doğru okuyup doğru yorumlayacak kadar da mürekkep yalamışlığım var. Meslek haya ım boyunca da (psikoloğun) sizin mantalitenizde çoooook insanla karşılaştım.
Siz inkar etseniz hatta bana hakaretler yağdırsanızda gerçek ne yazık ki ölene kadar sizin içinizde öylede kalacak.
Hem çalışıp hem evliliğini yürüten yüzbinlerce kadın var, tarlada tabanda fabrikada ofiste vs çalışanlar var. Sizin hal-i hazırsa çalışıyor olmanız sizi düşünceleriniz bakımından masum yapmıyor. Sizin konuya yaklaşımınız sakat..
Lütfedip sorunuza yorum yaptığımı falan sanmayın, sizin dışınızda okuyanlara bilgi vermek adına yazılmış bir paylaşımdı, üzerinize alınmayın lütufu..
Size asalak dünyanızda başarılar..
Merhaba canım, ✨
İlk olarak, bu senin hayatın ve kararların. Haksız değilsin, çünkü bu senin kişisel tercihin. Hiç kimsenin seni yargılamaması gerekir. Ancak, kariyerin ve kendi ayakların üzerinde durmanın sana katacağı gücü ve özgürlüğü de bir düşünmeni isterim. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki, üreten bir kadın olmak çok güçlü hissettiriyor. Belki ileride başka hedeflerin olur, kim bilir? 😉 Unutma, en önemli şey senin mutluluğun. Sevgiyle kal! ✨ #BirAdımÖne
Cevap
32Cevap
ben çalış ya da çalışma demem, çalışmazsa güzel bakmaya çalışırım ancak çalışmak isterse ev ekonomisine destek olacak. ben de ev işlerine vs yardım edeceğim elbette
Tercihe bağlı ama bunun erkeğin onayına bırakılan bir şey olduğunu düşünmene üzüldüm
Öyle bir şey yok fikirlerini merak ettim
Asgari ücretin 2 katı maaş alıyorum evim de var ve evleneceğim kadının çalışmasını istemem. Her ay onun hesabına asgari ücret kadar parayı yatırırım, yılda 4 defa ikramiye ve bayramlarda harçlıkta yatıyor onları da ona veririm ne ihtiyacı varsa alır olur biter.
Zaten asgari ücretin iki katı maaş diyorsun yarısını eşinee versen ne kalıyor ki
Asgari ücretin 2 katı kadar maaş alıyorum yarısını eşime veriyorum ikramiyeleri de ona veririm bana da asgari ücret kadar maaş kalır. Ev benim zaten kira derdim yok. Evin haftalık ya da aylık alışverişini o alsın bi zahmet bende faturaları öderim olur biter. Geriye ne kalıyor derken har vurur saçarsan hiçbir şey kalmaz.
Olabilir kadının evlilikte çalışma zorunluluğu yoktur esi onun konforunu sağlamak zorundadır
Bence de
Yaş kaç
Mentalite tamda Suudi Arabistan mentalitesi, maalesef dışımiz Avrupai içimiz Arap bir milletiz , soğudum herseyden
Kocam otursun evde çocuğuna baksın temizliğini yemeğini yapsın
Kendi karar verir kimsenin kimsenin hayatına karışma hakkı yok.
Belli bir süre herşeyi rayına orturtana kadar calismasini isterim sonra calismasada olur
Kendisi bilir bence hayat birlikte kinusarak kertak yol bulunur
Ben çalışmasını istemem. Çünkü maddi durumum gayet iyi
Erkeğin maddi gücü iyiyse evi varsa eşinin çalışmasını istemeyebilir
Çalışma senin fikrin yani kocam bir sürü para alıyorsa neden olmasın
Çalışmak istemezse zorlamam onu ona bırakırım isterse çalışır istemezse çalışmasın
Normalde ben kadin erkek ayrimina karsi bir insanim ama kadin evinin prensesi olmali bence
Boşuna mı okudun
Yoruldum evlenince ikisini de aynı anda götüremem
Maddi durumu biraz da olsa iyi olacak
Yok
Çalıştırırım sevmem tembelliği
Ya ihtiyaç olursa?
Çalışmalı diye düşünüyorum
Sen ev temizliği de yapmazsın kesin
Eşim istemezse çalışmasın
Gücü yeten çalıştırmaz
Haksızsın, çalışacaksın.
Çalışmayacağım
Evde kalmaya devam edersin
Sen çalışan biriyle evlen gerisi seni alakadar etmiyor senden önce de evleneceğime eminim bay evde kalmış erko kişisi
Ok
Çalışma sana kalmış
Haksızsın.
tabi kocana bol bol vercen
Kendi kararı
Hatta asla evde çocuğa baksın
Hayir
Doğal hakkin
Çalışsın
Hayat müşterek
Ben çalıştırmayı düşünmüyorum
Çalışmak istiyorsa çalışır ona sen karar veremezsin ama istemiyorsa da başım gözüm üstüne demeyi bilmelisiniz
Evet bu düşüncedeyim tam olarak
Yatakta çalıştırıyorum
Haksızsın
Çalıstirmam yaa genel olarak
Tabiki de
Haklısın
Haklısın
Seviyor musun
Haklısın.
Teşekkürler