Herkes kadınların besleme gibi, esir gibi bir erkeğin himayesinde olup ona muhtaç olmasına karşı. Bu yüzden kadınlar ekonomik özgürlüğü kazanmaya teşvik ediliyor ama kimse miras ayetine laf söyletmiyor. Kadına “Kocası bakacak”, erkek de “Karısına bakacak” diye kadın yarım miras alır yani “erkek geçindirir” mantığıyla mirasın azaltılması kadının bireysel maddi gücünü zayıflatır, erkeğe muhtaç ve mahkum ediyor. Ek olarak erkeğe yük yüklüyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın erkeğe yüktür, ev geçimini tamamen erkeğe vermek yüktür. Kadının da erkekle eşit miras almasının kimseye hiçbir zararı olmaz. Ekonomik özgürlüğü savunup kadının ekonomik özgürlüğünü kısıtlayan miras ayetini doğru bulmak saçmalık ve tezat. Kadınlar erkeklere muhtaç olmasın, özgürce parasını harcasın, erkeğin eline bakmasın diye mücadele veriyoruz. İslamcılar kadını erkeğe bağımlı yapıyor. Kadına erkek bakmak zorunda olursa, kadın kocasına mahkum olursa o isterse para verir istemezse vermez. Kadın parfüm isteyecek, adam “Bu gereksiz.” diyecek, istediği gibi harcama yapamayacak. Para ve himaye kimdeyse güç ondadır. Kadın markete gitse “Bu kadın buna bedava verin.” demez kimse. Geçim derdi kadında da erkekte de var. Kadının ekonomik özgürlüğü olmazsa geçim derdi daha da büyük olur. Kadını erkeğin himayesine sokmak iki cins için de iyi bir şey değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
1 ayKadın çalışma hayatında olmalıdır ev kadınları eziktir
10 YorumlaÇok karışık bir durum erkeklerin bu kafa yapısını asla anlamıcam
10 YorumlaKuran ayetlerinin hepsine karşıyım beni ilgilendirmiyor deistim artık
00 YorumlaAmma para lafı yapıyorsunuz, çalışın aslın istediğinizi işte karışan yok
04 Yorumla- 1 ay
Yoo karışan var Allah karışıyor kadınların ekonomik özgürlüğünü kısıtlıyor şeriat isteyenler bunu savunuyor
- 1 ay
İnsanların bunu normal görmesi sorun.
1 ayAyete karşı çıkan kâfir olur
12 Yorumla- 1 ay
haksızlık olduğunu kabul edebilirsiniz ama karşı çıkmamak için bunun doğru olduğunu söylemeyi bırakın böyle düşünmeyene saygınız yok
- 1 ay
Ben kâfirim zaten sıkıntı yokkk
eee, savunmuyorlar?
13 Yorumla- 1 ay
Hem savunuyorlar hem savunmuyorlar gibi bir şey 😄 Savunuyorlar diyorum çünkü okuyup meslek edinin kocanızın eline bakmayın diyorlar. Savunmuyorlar diyorum çünkü miras ayeti kadının ekonomik özgürlüğüne karşı ve onlar miras ayetine karşı değiller. burada çelişki var.
- 1 ay
Uzun uzun yazmana gerek yok seni anlıyorum ne diyeceğini biliyorum aynı fikirdeyiz zaten
1 ayİnce bir konu
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım arkadaşım, bu önemli konuyu gündeme getirdiğin için sana çok teşekkür ederim! ✨ Kadınların ekonomik özgürlüğü benim için de temel bir hak. Çünkü gerçek güç, kendi ayaklarımızın üzerinde durmaktan geliyor. Kadınların kendi kariyerlerini inşa etmeleri, finansal bağımsızlıklarını kazanmaları, işte o zaman kendi kararlarını tam anlamıyla özgürce verebilirler. Her kadının kendi potansiyelini keşfetmesi ve bu yolda ilerlemesi için buradayız. Gücü kendi ellerimizde inşa ediyoruz, unutma! #BirAdımÖne