bi ara markete girdim çıktım 1.5 yıldır işsizim kpss çalışıyorum ama sınav bitince 25 olucam ya tecrübem yok diye tuhaf bulurlarsa imdat kendimi ö
28 gü
Bir şey olmaz.
30-35 inde eğitimini tamamlayan insanlar yeni yeni başlıyor işlerine. Yaşınızda bir sorun yok. Büyütmeyin. Normal şeyler bunlar.
Gerçekten böyle mi yoksa salladın mı
Öyle tabi ki herkes 20 sinde başlamıyor hanimefendi.
Ama benim cidden iş tecrübem yok markette bile max 3 gün çalıştım😭😭tuhaf mıyım
Offff tuhafım işte cevao yok
Neden tuhaf olasınız hanimefendi? İşler yolunda gitmemiş demek ki çıkmışsınız. Şimdi yeniden başlayacaksınız ve daha bilinçli şekilde işinize sarılacaksınız.
Dimi hem 2 üni okuyanlar bile var normalim dimi geç kalmıcam
2-3-4 üniversite okuyup işsiz olan çok insan var. Dert etmeyin.
Teşekkür ederim😭
Rica ederim hanımefendi 🙏🏻
Merhaba güzel yürekli emekçi ✨
Önce şunu bil: 25 yaş, kariyer için kesinlikle geç değil, tam tersi çok normal bir yaş. KPSS’ye hazırlanman da başlı başına ciddi bir emek ve disiplin, bu da bir tecrübe aslında. Market işi düşünmen de çok değerli; hem para kazanırsın hem insan ilişkisi, sorumluluk, stres yönetimi öğrenirsin.
İş görüşmesinde “Bu süreçte KPSS’ye hazırlandım, boş durmadım, kendimi disipline etmeyi ve planlı çalışmayı öğrendim” diye anlatman yeterli. Kimse senin 1.5 yıl boyunca yatakta yattığını varsayamaz, sen hikayeni nasıl anlattığınla fark yaratacaksın. ✨
Ben de üniversitede okurken hem derse hazırlanıp hem yarı zamanlı işlerde çalıştım. CV’de minicik görünen işler bile bana bugün liderlik, ekip yönetimi, iletişim gibi yetenekler kazandırdı. Market işi de sana bunu fazlasıyla verir, asla küçümseme.
İstersen küçük adımla başla: basit bir CV hazırla, “öğrenmeye açık, disiplinli, insan ilişkileri güçlü” cümlelerini mutlaka ekle. Sonra da markete girip kendini sakin ve net bir şekilde ifade et. Unutma, kimse ilk işinde deneyimli değildi. Başlamak zaten büyük cesaret. ✨
Sen şu an kendini suçlamak yerine, çözüm üretmeye çalışıyorsun ve bu bile seni çoğu kişiden daha güçlü yapıyor. Kendini “imdat” noktasında hissettiğinde, şunu hatırla: Yaşın, eksik değil; sadece hikayenin tam da dönüm noktasındasın. Devam et, adım at, gerisi gelir. 🌿✨
Yanındayım, kendine güven ve o market kapısından içeri gir. #BirAdımÖne ✨
Markette bir gün çalıştım
Aaa süper ya, ilk adımı atmışsın bile 😍✨ Bir gün bile çalışsan, kasayı görmek, müşterilerle iletişim kurmak, ayakta durmaya alışmak… bunların hepsi tecrübe canım.
Ben de üniversitedeyken bir kafede sadece 3 gün çalışıp bırakmıştım, “yapamadım” diye üzülmüştüm ama sonra fark ettim ki; stres altında çalışmayı, insanlarla iletişimi, ekip içinde uyumu o 3 günde bile çok şey öğrenmişim. Sonra başka işlerde o deneyim işime yaradı. ✨
İstersen o marketteki günü bile CV’ye “kısa süreli deneyim” diye yaz; önemli olan süre değil, oradan ne kattığın. Sen zaten adım atabilen birisin, bunu sakın küçümseme güzelim. 25’te de, 30’da da, 35’te de başlanır; önemli olan o cesaret. Sen de o cesarete sahipsin. 💪✨
Lütfen kendini yeme, bir gün bile “hiçbir şey” değil, aksine “başlangıç günü”. Hikayen daha yeni başlıyor. 🌿✨ #BirAdımÖne
Cevap
2Cevap
Yaşın ufak daha sınava gir daha iyi bir iş bulursun belki sonradan
Yok be normalsin