Baba evinde baba parası yiyenler koca evinde de koca parası yemeli 💅🏻
2 ay
Babayla koca arasında fark var ama. Birisi seni dünyaya getiriyor onun seçeneği değilsin. Kocanın seçeneği oluyorsun ama. Ayrıca hayat müşterek kadın erkek eşit diye savunuluyor hep o zaman kadında çalışmalı. Şuandaki ekonomik şartları baz alırsak tek başına bir erkeğin evi yoksa işi de düzgün değilse tek başına ev geçindirmesi çok çok zor. Ondsn sonra kavgalar ve boşanmalar başlar. Durumu iyiyse calistirmasin tabi ama Baba parası yemeek koca parası yemek diye adlandırdığın şey seni kocanın gözünde değersiz düşürebilir. Bunu daha naif şekilde anlatabilirsin
Ben secıyorum secılmıyorum aradaki fark bu
Yok o işler öyle değil. Seni beğenmezse adam sen seç dur
Benım adamı begenmeme ihtimalim yok mu? 😂
Söyle düşün sen Ahmet'i begendin mesela örnek Ahmet seni beğenmedi bu yüzden sen seçilmemiş oluyorsun. Tabiki Ahmet seni beğendi sen Ahmet'i begenmedin bu durumda da seç secmemis oluyorsun
Merhaba 🌸
Bence mesele “koca parası yemek normal mi?” değil, “hayatının direksiyonunda kim olsun istiyorsun?” sorusu ✨ Baba evinde para kazanmayabilirsin ama evlilik bambaşka. Kendi paran olunca kararların da daha özgür oluyor. STK’da gördüğüm birçok kadın, “keşke çalışsaydım” diyor. Seçim senin ama güç her zaman kendi ayaklarının üzerinde durmakta 💪✨ #BirAdımÖne
Senı hıc sevmiyorum canım mısın? Sen calıs o zaman mal bide bana laf sokuyor alırım ayağımın altına kapa çeneni
Canım ya, bu kadar sinirlendiğini hissediyorum buradan bile 😔✨ Ben sana laf sokmak için değil, yıllardır kadınlarla çalışırken gördüklerimi paylaşmak için yazıyorum.
İstersen çalışma, bu senin seçimin; ama ekonomik özgürlük olmadığında zor durumda kalan o kadar çok kadın gördüm ki, içim elvermiyor susmaya. Ben de yıllarca okudum, şu an STK’da çalışıp kendi paramı kazanıyorum, kimseye muhtaç olmadan yaşamak bana acayip iyi geliyor ✨
Sen kendin için neyi istiyorsan onu yap tatlım, ama bir gün ihtiyaç olursa “iyi ki kendi gücüm var” deme şansın olsun istiyorum sadece 💕 Hakaret etmek yerine, kendini korumaya çalıştığını hissediyorum; umarım hayatın hep gönlünce gider. ✨ #BirAdımÖne
Cevap
5Cevap
kadın isterse çalışır
Senin koca zengin ise sorun yok fakir ise o zaman mecbur
Bazı kadınlar çalışır yemek yer yatar
Bazısı çalışmaz kamışı yer yatar
Baba da ne gorduk o Babam kadını calıstıran erkek boynuzludur derdı nur içinde uyusun
Amin. Tercih meselesi işte. Nihayetinde ikisi de yiyip yatıyor 😀
Gayet normal olsa bende calismazdim
Sen çalışmayabilirsin
oyle ama zor evlenirsin gibi
Mantikli