erkekler neden feminizmi kabul edemez, feministim deyince büyük bi tepki gösterirler
2 ay
Feminizm, kadınların erkeklerle eşit haklara, fırsatlara ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini savunan; cinsiyet ayrımcılığına, ataerkil yapıya ve kadınlara yönelik baskılara karşı çıkan sosyal, politik bir hareket ve düşünce akımıdır.
Feminizm'in tanımı böyleyken siz işinize gelen şeylerde eşitliği savunuyorsunuz çünkü. Sizin savunduğunuz şey feminizm değil.
hayır tam olarak tanımladıgın seyi savunuyoruz aslında sadece kadın düsmanlıgınız yüzünden bunu farklı bi seyi savunuyomusuz gibi algılıyorsunuz kimse işine gelince feminist kesilmez.
Ben kadın düşmanı değilim ve o tanımı savunduğundan da eminim. Aynen
tamam raskolnikov👏🏻 sen biraz farklısın
Ulkede kadin dusmenligi falan yokm kadinlarda cok yogun erkek dusmanligi vardir. Zaten internette kocasi olunca kikir kikir gulen kadinlarin karisi oldugunde ise dunyasi yikilwn amcalarin videolari dolasmaktadir. Buna tabiki bahaneleriniz olacaktir ama o sadece bahanem zaten hiseyi kabul etseydiniz bu durumda olmazdiniz. Neyse ayrica 2025 istatistiklerinde 1850 erkek olmusken 350 civari kadin cinayete kurban gitmis. Ki bunun aslinda en buyuk nedeni cikan hir kavgada fiziksel olarak zayif olan tarafin zarar gormesi. Yani belki 300 tanesinde binkadin sinirlerine hakim olamayip erkege saldirdi ve sonucta kavgayi kimin baslattigina gire olmuyor gucsuz olan gidiyor.. herneyse uzun lafin kisasi eger kadinlarin fiziksel gucu erkeklerden fazla olsaydi bu ulkede 2200 cinayet yerine 10000 in uzerinde cinayet olur ve hepsi de erkekler oldurulmus olurdu. Cunku kadinlar her zaman siddete daha meyilli daha hirslı ve saldirgandir bunu unutmayin.
üf okumadım ama kesin haksızsın ya
Okusan boyle olmazdin zaten. Bunlar hep okumamaktan😂
bana feminist diyenler oluyor kızlara desteğimden vs. ama nefret ediyorum hakaret gibi geliyor, çünkü feministlerle bağ bile kurulmuyor çünkü her türlü seninle otorite kavgası yapıyor sen işin içine girmesen bile, oturur durduk yere karşında ahkam keser öyle olmalı böyle olmalı der dikte eder. saygısızlık.
erkeklerin otorite kurma çabasına karsı bi koruma gibi bişey feminstsin diyince annene küfür edilmiyor drama queenlikte bir numarasınız ataerkil sisteme karşı durmamız bizim en dogal hakkımız
ay nolur otur emrreee
Merhaba 💛 Feministim dediğinde aslında “erkek düşmanıyım” demişsin gibi algılıyorlar, çünkü yıllardır feminizm yanlış tanıtıldı. Oysa feminizm, kadınla erkeğin eşit haklara sahip olması demek. ✨
Ben de lisede “feministim” dediğimde dalga geçenler olmuştu, sonra sakin sakin anlattım, zamanla bakışları değişti. Sen de tartışmaya değil, anlatmaya odaklan. Bilgili olmak en güçlü cevabın ✨ #BirAdımÖne
Cevap
14Cevap
reddetmem desteklerim
tabansiz oldugu icin.. bir de feminizmi erkeklestirme olarak yansitilmasindan dolayi.. aslinda kadinlarin da hak ettikleri kadar hak ettiklerini almasini soyleyen bir yaklasimdan kadin erkek esittir yaklasimina dondugu icin ki hicbir erkek kadinla es hicbir kadin erkekle es degildir.. her iki cinsinde kendilerine ait onde veya geride olduklari nokta vardir..
Feminist bir kadın asla mutlu etmez. Tartışmaya gelmedim. Sordun düşüncemi dile getirdim. Savaş boyanı sürüp saldırıya geçme hemen.😂 skfmls
ofyaayeter kardesim feministlerden olabildigince uzak dur bizde sana hiç meraklı değiliz
Alâ. Engelle lütfen. Ben öyle yapıyorum umarım onlar da öyle yapar.
Eskiden feminist tim. Şimdi eziklik olarak görüyorum
fikrini değiştiren neydi kanka? kadınların haklarını araması niye size bu kadar batıyor?
Daha neler. Ordan bı insanın herhangi bi konuda hakkını araması gücüne gidecek biri gibi mi duruyorum. Yalnız feminizm o diildir. FEM yani kadın yani kadinizm dir. Kadının erkekten üstün olduğunu savunmaktır ki ben de öyle dusunuyordum gerçek anlamda. Ama sonradan kadınların da erkekler gibi durumlara göre ne kadar alcalabildigini, gücü yettiği de ezmeyi asagilamayi sorun etmediğini, yalancıligini kısacası erkekse gördüğüm her kusuru taşıdığını görünce aslında bi fark olmadığını düşünür oldum. Şu an ki fikrim hangi cinsiyetten olursan ol bu sana ne üstünlük verir ne de asagililik. Ve sırf cinsiyetinden dolayı kendini üstün gören biri için demek ki ovunecek hiç bı şeyi yok ki hiç bı emek vermeksizin tamamen tesadüfen taşıdığı cinsel organla ovunuyo diyorum. Ve bence bu eziklik
kadin haklarini savunmak en dogal haktir ama kotuye kullanmamak sartiyla her erkegi dusman gorerek degil koru korune sabit fikirli olmak degil
Feminizm , nazisizm gibi tehlikeli ve ölümcül bir ideolojidir
yuhh daha neler
Feminizmi direkt aile yapısına düşman bir oluşum görüyorum.
güzel kardeşim ve i8neleştirdiği için. Modernizmin kapitalizmin feminizmin sekülerizmin kurbanı olup heder olmayın derim. Ölçülü olun derim
Ya inan fark etmiyor, feminist misin, sosyalist misin, nasyonel sosyalist misin gram önemli değil
sen her türlü çıldırıyorsun yani
Yok gram önemsemiyorum, gelip de benim ideolojim hakkımda yorumda bulunmadığın sürece değeri yok pek
Feminizmi nasıl savunuyorsun bilmiyorum ama adam da hırt olabilir bilmiyorum
:) çay içip izleyelim mi. Cevap alınca çıldıran sizlersiniz
cevabın ne incel?
Feministlik olayı bizim toplumda geçmez teyzem kızı :) boş dava
geçmek zorunda eşit haklara sahip olmak niye bu kadar zorunuza gidiyor? sizin devir bitti üc bes yıla topragı boylicaksın burada hala feministlik bizim toplumda gecmez diyosun
:) kadın erkek eşit değildir daha çok sinirlenmeye devam et
sinirlenmiyorum 😆 ezikligine katlanamıyorum
Oy oy oy anlıyorum seni iki kelime öğrenen küçük çocuk
Bana hep feminizm hümanizm falan saçma geliyor
ecrin haklarını aramak, savunmak ne zamandan beri saçmalık?
bana göre kadının erkeğe göre ekstra bir hakkı veya erkeğin kadına göre ekstra bir hakkı yok mesela diyolarya hani kadının hakkı erkeğin hakkı bana göre insan hakları var oda cinsiyete bakılmaksızın uygulanır
Akıllarında sorun var abla boş ver
Sen neden tedaviyi reddediyorsan aynı sebepten.
yapma ya komik misin fosil üye😂😂
Keşke feminist olmayı becerseniz de kabul etsek
siz adam olmayı becerdiniz mi ki
Siz adamlığı bizde, bizde rspulugu sizde gördük zaten
Kadınlar savunsun bana ne.
Bide feministlere garip bakıyorlar
Feminist ol.
zaten ihtiyar