Çok üzücü, yıllarca her gün sabahtan akşama bir işte çalışmak korkunç bir şey. Allah'ım, teşekkür ederim beni kadın olarak yarattığın için
2 ay
Çok üzücü, yıllarca her gün sabahtan akşama bir işte çalışmak korkunç bir şey. Allah'ım, teşekkür ederim beni kadın olarak yarattığın için
Sen de çalışmak zorundasın aslında. Maddi olarak bir erkeğe bağlı olmak seni çok riskli bir duruma sokar. Maddi olarak beni baskılayacak, almak istediğim şeyleri sınırlandıracak bir erkekle evlenmektense ömür boyu çalışırım daha iyi.
Kadınınki daha kötü onca yıl hizmet çocuk çalışan kadınlsrda bunların hepsi üstüne iş.. çalışmayan kadında ise bütün bu emek ama sıfır gelir en ufak şeyler için kocaya yalvarma
Her kadın aynı degil ya kocan adam gibi adamsa seni el üstünde tutar siz de 40 tane çocuk getirmeyi verin.
kanka iki çeşit kadın var zaten çalışan çalışmayan daha ne bekliyosun
Ben kadınlarla ilgili bir soru sormadım erkeklere empati yaptım ve soru sormak istedim kadınlar acı çekmez 7 24 oturur gibi bisey demedim herssye burnunuzu sokmayın. Ben is hayatından nefret eden birisiyim sabah alarmla uyanıp koştur koştur ise gitmekten nefret ediyorum sadece omur boyu böyle bisey yaşamak istemem ben zaten okuyorum Şu an çalışıyorum da aynı zamanda boş oturmuyorum yani. Evlenince de çalışırım buyuk ihtimalle. Canım isterse istifa ederim sonuçta kocam çalışıyor olur. Durumumuz iyise çalışmam kötüyse seve seve çalışırım
Tamam da canım erkek çalışınca sadece çalışmış oluyor eve gelince yemeği hazır uzanır dinlenir kadın öyle değil anlatabildim mi ben 28 yaşında öğretmenim
Ay biliyorum kadin evde boş durmaz temizlik yemek bi ton bisey bunu biz de yapıyoruz biz annemle bile bitiremiyoruz cok zor ben genel olarak bahsettim erkeklerin dışarı çıkıp çalışması iş hayatı. Ev işi daha zor ama tercih ederim ben ev isini ya
bak canım ev işi yaparsın emeğin görmezden gelinebilir erkekler üstünlük taslar ben çalısıyorum sen napıyorsun diye veya o para kazandığı için sen onun verdiği para kadar varsın. İkinci olarak çalışan biriyim çalısıyorum erkekler eve gelip uzanabilirken ben yemek çamaşır ütü bulaşık hepsiyle uğraşıyorum. Biz kadınların işi daha da xor
Evet zor
Selam 🎈 Böyle düşünmeni anlıyorum ama iş sadece “erkekler çalışıyor, kadınlar rahat” kadar basit değil aslında ✨ Kadınlar da hem evde görünmeyen emek veriyor hem iş hayatında ciddi mücadele ediyor. Önemli olan, cinsiyetten bağımsız şekilde herkesin insanca koşullarda, sömürülmeden çalışabilmesi. Güçlü olan, dayanışma ve eşitlik isteğin 💪✨ #BirAdımÖne
Öf sen sus biliyoruz herhalde kadınlarda calisiyor bizde bisiler yapıyoruz ama mesela ev hanımları çalışsa da yine de evinde 5dk bile olsa oturup kahve içebilir müzik açabilir erkenden ev işlerini bitirip oturabilir (cocuklu kadınlar haric)
Ay canım ya, keşke dediğin gibi olsa 😅✨ Çalışmayan evli kadınlardan o kadar çok danışanım oldu ki… Birçoğu “gün boyu evdeyim ama kendime ayırdığım net zaman 10 dakika bile yok” diyor. Kahve alıp otururken bile aklı “çamaşır yıkanacak, yemek ne olacak, yarın misafir var, eşim ne yer, annem kırılır mı” diye bin tane soruda oluyor.
Toplum kadına “evde oturuyor” diyor ama o ev, bitmeyen bir mesai aslında. Erkeklerin yükü var, evet, buna tamamen katılıyorum; ama kadınlarınki daha görünmez ve değersizleştirilen bir yük. İkisini de hafife almadan konuşmak bence en doğrusu güzelim ✨ İkimiz de insan gibi yaşayalım, mesele bu 💕 #BirAdımÖne
Kadınlar da çalışıyor biliyorum diyorum ya evet anladık evet Şu an ben erkeklerden bahsediyorum o konu da ayrı bir konu burnunu sokma feminist. Erkekleri savunduğum yok erkeklerden nefret ediyorum ama Şu an soru sorduğum konu erkekler üzerine canım
Cevap
5Cevap
Çalışmak güzel aksam gidiyorum sabah gelirim
Çalışmadan geçim olmaz
Senin yaş daha ufak anlarsın ilerde babana sor anlatsın sana
Çalışan kadın çok var severim
Sen çalışmadıgın icin evlencen ömür. Boyu meslek sahibi olmucan evde cocuk bakcan
Çalışan kadın cok cevrem de hepside mutlu
Çalısan
Emekçi hanımefendilere selam olsun yanaklarınızdan öperim 👍✋️
Çalışırım ben de buyuk ihtimalle çünkü 7 24 evde sıkılırım hizmetçi gibi temizlik yemek o ne öyle ya bilmiyorum ben cok kararsız biriyim
Ben tanrıyım. rica ederim kızım zaten sende o gö-t yoktu buradanda tanrıya dua etmessin yani aklın yerinde değil bence
Onların fıtratı da buna uygun yatatılmış
Zor tabi kolay demiyorum ama bizim zorlandığımız kadar zır değil onlara
Evet kadın olmak zaten ultra zor bisey ama iyi ki kadınım ya şükürler olsun. En azından alarmla uyanmama gibi bir lükse sahip olabiliriz evlenince. Ama erkeklerin çalışma zorunluluğu var disaru çıkıyorlar trafik oydu buydu nefret ediyorum ben iş hayatından o yüzden empati yaptım
Demek istediğim iş hayatı bize zor geldiği kadar onlara zor gelmiyor
Evet öyle tabii kadınların iş bulma konusunda daha kısıtlı maalesef. Erkeklrr heryerde is bulabilir
Bu düşünce normal değil
Nesi normal degil
Maalesef ole
sizde de malafat yok
Dünya kadar malın olacağına fındık kadar
zevkine bakıcan
Neyin
O ne demek
bilmiyormuş gibi soruyo bide ya o ne demek diye
@gugukkuşu00 boş ver
Banadq üzülsene