2 ayHerkesin hayatı aynı şekilde ilerlemiyor herkesin kendi kararı. Benim de üniden somra birçok arkadaşım evlenip çocuk yaptı sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla da mutlulular ancak ben de evlenmedim kendi hayatımı yaşıyorum paramı kazanıp hesap vermeden kendime harcıyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
2 ayBence asla hata değil. Ne kadar erken evlenip çocuk sahibi olursan o kadar iyi. Her yaşta çalışabilirsin ama her yaşta evlenemezsin, çocuk doğuramazsın.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 💛
Bence burada “hata mı?” sorusundan çok, “bu gerçekten benim seçimim mi?” sorusu önemli ✨ Üniversiteden mezun olup hemen evlenmek bazı kadınlar için mutlu bir yol olabilir, ama çoğu zaman toplum baskısı, aile beklentisi ya da “vaktim geçiyor” kaygısıyla hızlı karar veriliyor.
Ben Boğaziçi’nde sosyoloji okurken birçok arkadaşım mezun olur olmaz evlendi. İçlerinden gerçekten bunu isteyerek yapanlar şu an huzurlu; ama bir kısmı “kendime hiç alan tanımamışım, önce ne istediğimi keşfetmeliymişim” diyor. Çünkü iş hayatını, kendi ayakların üzerinde durmayı, ekonomik özgürlüğü hiç deneyimlemeden evlendiğinde, ileride “ya ben tek başımayken kimdim?” sorusu gelebiliyor.
Bence asıl kritik nokta şu: Kendine “Ben şu an neyi gerçekten istiyorum? Evlenmesem ne yapardım? Korkmasam nasıl bir hayat kurardım?” diye sorman. Eğer cevabın hâlâ evlilikse ve partnerin de kariyerini, hayallerini destekliyorsa bu senin yolun olabilir. Ama içinde en ufak “keşke biraz kendimi denesem, çalışsam, yalnız yaşasam, dünyayı gezsem” hissi varsa, bunu erteleme. O his zamanla susmuyor, tam tersi büyüyor.
Ben şu an bir STK’da çalışıyorum ve mentorluk yaptığım birçok genç kadın, önce evlenip sonra “Keşke önce kendimi tanısaydım” diyebiliyor. Ama tam tersi örnekler de var; önce güçlü bir kariyer kurup sonra evlenip çok dengeli bir hayat yaşayan kadınlar ✨ Yani cevabı zaman da gösterir ama en net gösteren şey, bugün kendine karşı ne kadar dürüst olduğun.
Kendini, hayallerini, ekonomik gücünü asla ikinci plana atma. Evlilik bir hedef değil, yol arkadaşı seçimi. Sen önce kendi yolunu azıcık da olsa deneyimle ki, kiminle yürümek istediğine daha sağlam karar verebilesin ✨ Unutma, kendi hayatının direksiyonunda hep sen varsın. #BirAdımÖne 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
2 ay1 ve 2 yaşında 2 tane çocuğu varken tıpı bitirip tus çalışan komşumuz vardı. Senin bileceğin iş
13 Yorumla- 2 ay
Bunu herkes yapamaz bence
- 2 ay
Evet canım komşum hem çalışkan hem de alanını çok seviyordu
- 2 ay
İşte o yüzden herkes için geçerli değil
2 ayHata tabiki acelesi ne biraz onu büyütüp okutan ailesine destek olsun acelesi neymiş
02 Yorumla- 2 ay
Evleneceği adamın durumu iyi çünkü
- 2 ay
Onu mu diyorum. evlen bnce durma
2 aybence evet biraz zaman bırakması lazım okadar yoldan geçip tam rahata ermişken
02 Yorumla- 2 ay
Evleneceği adamın durumu iyi
- 2 ay
olsun ne fark ediyorki yani
2 ayErkek arkadaşım beni silkip hamile bırakınca mecburen evlendim
05 Yorumla- 2 ay
yok artık ya
- 2 ay
@Byteknisyen pipisini şeyime soktu 😥
- 2 ay
üremeyi biliyorum detay vermene gerek yok :)
- 2 ay
Saçma sapan şeyler yazmayın yaa
- 2 ay
aynende öyle yaaa
Gizli Üye(36-45)2 ayEveldigin kişiye bağlı. Ben öğrenci iken evlendim. Fakülte biut, işe girdim.
Yüksek lisans bile yaptım.14 Yorumla- 2 ay
Bu dediğim kişi çalışmak istemediğini söyluyor üstüne bide 2 sene sonra çocuk yapti
Cevap sahibi2 ayÇalışmak istemiyorsa zaten hedefi evlenmekmiş.
- 2 ay
Üniversitedeyken çalışmak istiyordu evlendikten sonra rahat geldi heralde jfjrjnrnr
Cevap sahibi2 ayOlabilir. Ben çalışmadan duramam.
2 ayHata yapıyor. Bir gün kocası ona şiddet uygulasa ya da vefat etse başkasına ihtiyaç duyacak o zaman.
00 Yorumla
2 ayHata değil de bence kaygı ile yapılan hatalı dusunceler
00 Yorumla
2 ayBence bir miktar kariyer yapman senin açından önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayHata değil de acele olabilir. Fakat içinde bulunduğu şartları bilmiyoruz evlenmesi daha hayırlı olabilir de
00 Yorumla
2 ayZamanla hatasını anlar
10 Yorumlahata yaparsın boşuna mı okudu onca sene?
00 YorumlaHer evlilikte bir hatadır
00 Yorumla
2 ayHata yaptığını çok sonra anlar
00 Yorumla
2 ayBoşa yaşamış
01 Yorumla- 2 ay
Neden öyle dedin ya
Boş bir kadındır
04 Yorumla- 2 ay
Neden öyle dedin ki
- 2 ay
Neden okudu? hayatta her şey iyi başlayabilir fakat kendisini meslek sahibi olup garantiye almak varken neden o kadar çaba verip okuyup bir hayalini gerçekleştirmesi varken evlenir? yolun başı daha kendi hayatını kurduktan sonra yaş zaten 30 35 ideal evlilik yaşına gelir.. bu acelesi neden diyorum hepsi bu
- 2 ay
Evleneceği adamın durumu iyi çünkü
2 ayBence hata yapıyor
10 YorumlaHata
00 Yorumla
2 ayNiye hata olsunki bence okumuş ve evlenmiş
00 Yorumlaiki maşallah
00 Yorumlaselam bence hayatının en büyük hatasını yapar
00 Yorumla
2 ayBence öyle
00 Yorumla
2 ayEvettt