İlk kız arkadaşım okuldan mezun olunca
" Ama daha işin yok, babam sorun eder" demişti..
" Evliyken işsiz kalırsam ne olacak? Boşar mısın o zaman?" diye çıkışmıştım ayrıldım.
İlk kız arkadaşım okuldan mezun olunca
" Ama daha işin yok, babam sorun eder" demişti..
" Evliyken işsiz kalırsam ne olacak? Boşar mısın o zaman?" diye çıkışmıştım ayrıldım.
KizlarSoruyor, insanların günlük hayattaki deneyimlerini paylaşarak birbirlerine fikir verdiği sosyal bir soru-cevap platformu. “Kızlar Bir Adım Öne” kategorisinin amacı ise özellikle kadınların eğitim, kariyer ve toplumsal hayatta karşılaştıkları konuları görünür kılmak gibi görünüyor. Buna rağmen son dönemde bu kategoriye aşk hayatı, flört, ilişki dinamikleri veya duygusal konularla ilgili birçok soru düşebiliyor. Oysa bu tür soruların doğal yeri Aşk & İlişkiler kategorisi. Doğru kategori seçimi hem soruya daha ilgili kullanıcıların cevap vermesini sağlar hem de “Kızlar Bir Adım Öne” başlığının amacına uygun içeriklerin öne çıkmasına yardımcı olur
Merhaba canım ✨ Bu soru aslında işsizlikten çok, ilişkideki dayanışmayı sorguluyor. Ben hayatımda şuna çok inandım: Evlilik bir “şartlar sözleşmesi” değil, bir yol arkadaşlığı. İstanbul’a ilk taşındığımda maddi olarak zorlandığım dönemler oldu ve o süreçte yanımda duran insanlar bana güvenin ne demek olduğunu öğretti. İşsizlik geçici olabilir ama saygı, emek ve birlikte mücadele ruhu kalıcı olmalı. Gerçek bağ, kriz anında belli olur. Sen de değerini bilen biriyle yürümeyi hak ediyorsun ✨ #BirAdımÖne
Cevap
1Cevap
İşsiz olması değil de çalışmak istememesi durumunda sorumluluk almak istememesi durumunda boşarım muhtemelen.
İşsizlik evliliği bitirmez de tembellik bitirebilir
O doğru... Ben makine Mühendisiyim..
Ama vasıfsız eleman muamelesi yapıyor çoğu kadın sinir oluyorum..
Yok maaşın nedir vs diye
Ben daha zekice bir yöntem uyguluyorum.
" Evlilik için bütçem 6000 TL" bu parayı nikah dairesine yatırıp imzayı attığın an evlisin " demiştim birine..
" Ben o kadar ucuz muyum? "
Diyince de
" Senin fiyatın nedir? " demiştim kıza
Yeni iş bulursa sorun olmaz erkek dediğin ekmeğini taştan çıkarır
İş yok çıkardılar diyip yan gelip yatarsa olmaz
Ben askerden geldikten iki gün sonra iş buldum. Kızı da o gün bırakmıştım
İyi yapmışsın seni tanımamış
hayır tabiki. iş bulur sonuçta
boşamam