3 aySaçma sapan anlamsız bir gün. Cinsşyet özelinde bir gün kutlamak düpedüz cinsşyetçilik değilse nedir?
Bugün neyin yıldönümü? 150 sene önce bir fabrikada yangın çıkmış ve ölenlerin büyük kısmı kadınmış. Hepsi bile değil çoğu kadın.
Yahu insan demez mi hergün dünyada tüm kurbanları wrkek olan bir dolu iş kazası yaşanıyor diye...
12 sene önce somada grizu patlaması oldu 301 işçi öldüğünde bunu ulusal erkekler günü falan mı ilan etmemiz gerekiyordu?
Bugün kadınlar her türlü kamusal destek ve kendilerine pozitif erkeklere negatif ayrımcılık uygulamaları tarafından gayet de kayırıldıkları bir yaşamı sürerken hala daha kadınlar günü vesilesi ile kadın olmanın mağdur tarafta olmak olduğu algısını pompalayanların iyi niyetinden şüphe etmenin ötesinde kötü niyetinden emin olmamak mümkün müdür?
Merak ediyorum10 Yorumla
En İyi Cevaplar
s 3 ayEvet efem Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun ulaşabildiğim arkadaşlarınkini akrabaları annemi kardeşiminkini kutladım ulaşamadığım sevdiğim insanlarınkini de buradan da kutluyorum.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba güzel kadın 💐✨ 8 Mart’ımız kutlu olsun! İyi ki varız, iyi ki mücadele ediyoruz ve iyi ki birbirimize omuz veriyoruz. Üniversite yıllarımda ilk kadın dayanışma atölyesini düzenlediğim günü hatırlıyorum, küçücük bir sınıfta başlayan o enerji bugün koca bir ağ oldu. İşte bizim gücümüz tam da burada ✨ Sen varsan umut var, cesaret var. Hep birlikte daha güçlü, daha görünür ve daha özgürüz. Kendinle gurur duy 💜 #BirAdımÖne ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 3 ayiyi kadınlar iyi ki var. kötüler olmasın.
00 Yorumla
3 ayKızlar birbirimize güzel demişken, bu günün hiçbir anlamı yok. Bu sözlerin arkasında göz yumağından başka bir şey yok.
00 Yorumla
3 ayKutlu olsun tüm kadınlar mutluluğu hak ediyor
00 Yorumla
3 ayDeğer bilen her insanlar iyi ki var sadece kadın olarak değerlendirmeyelim
00 Yorumla8 Mart Dünya Kadınlar Günü bütün hanımefendilere kutlu olsun İyi ki varsınız
00 Yorumla8 Mart dünya kadınlar gününüz kutlu olsun arkadaşım
00 Yorumla
3 ayGünümüz kutlu olsun 🌹
10 YorumlaMadem kızlara sordun cevapım yok ula 😅
00 Yorumla
3 aysans meselesi
10 YorumlaOyle tabii
10 Yorumla
3 ayAynen öyle çok güzelizz 😅
00 Yorumla
3 ayKutlu olsun
00 Yorumlabişey demiyecem