Saçma sapan anlamsız bir gün. Cinsşyet özelinde bir gün kutlamak düpedüz cinsşyetçilik değilse nedir?
Her gün zaten kadınlar için yaşanmıyor mu?
Bugün neyin yıldönümü? 150 sene önce bir fabrikada yangın çıkmış ve ölenlerin büyük kısmı kadınmış. Hepsi bile değil çoğu kadın.
Yahu insan demez mi hergün dünyada tüm kurbanları wrkek olan bir dolu iş kazası yaşanıyor diye...
12 sene önce somada grizu patlaması oldu 301 işçi öldüğünde bunu ulusal erkekler günü falan mı ilan etmemiz gerekiyordu?
Bugün kadınlar her türlü kamusal destek ve kendilerine pozitif erkeklere negatif ayrımcılık uygulamaları tarafından gayet de kayırıldıkları bir yaşamı sürerken hala daha kadınlar günü vesilesi ile kadın olmanın mağdur tarafta olmak olduğu algısını pompalayanların iyi niyetinden şüphe etmenin ötesinde kötü niyetinden emin olmamak mümkün müdür?
Sizi bilmiyorum ama Azerbaycanda 9 Mayıs erkekler günü olarak kutlanıyor. Erkeklerin de günü var yani. Bence asıl sizin yaptığınız cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığı
@Erkekfatma22 Kimsenin umursamadığı bir günü erkeklere atfetmiş olmaları ne gibi bir anlam ifade ediyor? Bırakın yetişkinleri cinsşyetçi erkek düşmanlığı nefretinden çocuklar bile nasiplerini alıyor. Kız çocukları günü belirlenirken geriye kalan 364 günden birini de erkek çocuklar için ayıralım dememek bir iradenin eseri değilse nedir?
Ayırmışlar işte erkeklere bir gün. Ayırdıklarında da sizi memnun edemiyorlar ki. Kadınlar sadece onları insan yerine koymayıp üreme aracına indirgeyen erkeklerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin düşmanı. Haklı olarak
Ayrıca sizi hatırladım. Kadınlarla ilgili düşüncelerinizi biliyorum. Onları insandan saymadığınız için onlara özel tek bir günün olmasına bile dayanamıyorsunuz. Evlilikte köle gibi kullanılan kadın , tecavüze uğrayan kadın, tacize maruz kalan kadın. Tek bir günü hak ediyorlar en azından. Sizin gibiler çok görse bile.
@Erkekfatma22 Türkiyede yok... olsa da kimsenin haberi yok... üreme amacı kadını insanlığından mı çıkarıyor? Sen muhtemelen cinsiyetinden utanan hatta belki üreme organından bile kurtulmak isteyen yani kendi cinsiyetine düşman birisin ama bunu sözüm ona feminist söylemlerle örtmeye çalışıyorsun. İspatlayamam ama neredeyse eminim :)
Siz kadınların yaptıkları hiç bir şeyi görmek istemiyorsunuz. Üreme dışında hiç bir başarılarını kabullenmek istemiyorsunuz. Zaten rahim dışında bebek büyüten sistem başarılı oldu. Bilim gelişiyor. Yakında kadınları vajina değil de insan olarak görmeyi öğrenecekseniz. Gizlenseniz de fayda etmez ben tanıdım sizi.
Korkak gibi gizleniyorsun 😂 Madem korkacak bir şeyin yok niye gizledin ismini 😂😂 Anna Bilińska Polonyalı kadın ressam. Hayatı boyunca hiç anne olmadı. Ama başarılı bir ressam oldu. Senin gibi çöp adam bile çizemeyenlerin onun gibi kadınların başarılarını görmezden gelmeye hakkı yok. Kadınlığı anneliğe indirgeyenlere inat anneliğiyle değil iyi bir ressam olması ile hatırlıyoruz onu.
Bu arada benim ülkemde üniversite sınavında kız öğrenci 700 üzerinden 689 , erkek öğrenci 671 puan toplamıştı. Yani anneliğe indirgediğin kadın erkekten daha yüksek puan aldı. Sen tüm bu başarıları görmüyorsan ya körsündür ya da kadın düşmanı. Önceki konuşmamızdan biliyorum ki sen kadınların başarılarına kör aşağılık bir kadın düşmanısın
@Erkekfatma22 İşte sana fikrini benimkileri çarpıtıp tartışmayı kişiselleştirme fırsatı vermemek için gizlendim... ama iş işten geçmiş anlaşılan :) Ben hiçbir ortamda kadınlar sanat yaoamaz veya bir şeyler başaramaz demedim. İddia estetiğin gibi sana akılsız veya zekasız da demedim. Sadece erkeklerin üst düzeyde başarılı olmasının daha fazla başarılı erkeğin olmasının roplumsal haksızlıklar değil kalıtsal olarak yani evrim sürecinin ürünü olarak erkeğin hemen her konuda ileri gitmesiyle açıkladım... Elbette kadınların arasında çok yetenekli olan ve belirli konularda erkeklerin %99'undan daha iyi kadınlar vardır. Sen bunlardan biri olabilirsin veya Polonyalı ressam benden de erkeklerin çoğundan da iyi çizebilir ama en iyi erkek ressamlar genelde kadınların %99'undan değil %100'ünden iyi çiziyor...
Demek istediğim başarının cinsel organla alakası yoktur. Erkek ve ya kadın olmakla alakası yoktur. Lütfen insanlara bu şekilde ayrımcılık yapmayın. Başarının erkeği kadını yoktur. Başarı disipline , emeğe bağlıdır. Cinsel organa değil. Her erkek kadınlardan iyi çizmiyor. Ve ya her kadın erkeklerden iyi çizmiyor. Sadece disiplinli olanlar ve çok çalışanlar başarıya ulaşıyorlar. Eğer bunun cinsiyetle ilgisi olsaydı bütün erkeklere ve ya bütün kadınlara doğuştan yetenekler yüklenirdi ve hepsi başarılı olurdu. Ama gördüğünüz gibi başarısız erkekler de başarısız kadınlar da var. Çünkü bunun cinsiyetle alakası yok.
@Erkekfatma22 cinsel organ diyerek küçümsemeyin. Cinsiyet pek çok konuda belirleyicidir. Doğuştan getirdiğimiz özellikler çoğunlukla cinsiyetle şekillenir.
Cinsiyetin fiziksel bazı farklar yarattığı bir gerçek ama bu farklar kimin daha zeki olacağını, kimin daha iyi bir öğretmen olacağını ya da kimin daha iyi resim çizeceğini belirlemez. Eğer başarı ve yetenek sadece cinsiyetle şekillenseydi, dünyadaki her erkek ya da her kadın aynı seviyede başarılı olurdu. Kimse doğuştan matematik bilmiyor , doğuştan profesyonel ressam olmuyor. İnsanlar teknik öğrenmek için yıllarını harcıyorlar. Tüm başarıyı cinsiyete bağlamak o kişinin yıllardır verdiği emeği , harcadığı zamanı görmezden gelmektir. Erkekler doğuştan teknik bilselerdi resim eğitimi almaya ne gerek kalırdı.
Fiziksel güç farkının nedeni evrimseldir; avcılık ve koruma gibi roller için erkeklerin kas kütlesi daha fazla gelişmiştir. Ama eğer fiziksel güç en büyük başarı kriteri olsaydı, dünyayı insanlar değil, ayılar veya filler yönetirdi. Piyano çalmak , resim yapmak doğuştan gelmez. Doğuştan olsaydı kimse piyano ve ya resim eğitimi almazdı. Çöp adam dışında bir şey çizemeyen o kadar erkek var ki. Siz bu işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz ama insanlar ressam olmak için yıllarını teknik öğrenmeye harcıyorlar. O gurur duyduğumuz kadın ve erkek ressamlar öyle çizmek için yıllarca çalıştılar. Doğuştan harfleri ve rakamları bilmedikleri gibi sanatı da doğuştan bilmezler.
@Erkekfatma22 hayır ama işte vcılık ve koruma işini erkekler yaptığı için mi erkekler güçlendi yoksa onlar güçlendiği için mi avcılığı ve koruma işini erkekler üstlendi? ... Acaba memeli canlılarda doğa erkeklerin tamamına ihtiyaç duymadığı için erkekler sürekli olarak birbirleriyle rekabet etmek ve bu rekabette galip gelmek için kavga etmek zorunda kaldıkları için yani dişiye ulaşabilmek adına cinsşyrt içi rekabete mecbur oldukları için bu süreç böyle ilerlemiş ve güçsüz erkekler soylarını yürütemediği için rakiplerini alt eden erkekler daha fazla çiftleşme şansına sahip olmuş olabilirler mi? Sonuçta avcılığın erkeğe düşmesi için bir sebep olmalı herhalde değil mi?
İlkel topluluklarda kadınlar hamilelik, emzirme ve çocuk bakımı gibi hayati süreçler nedeniyle daha durağan ve korunaklı rolleri (toplayıcılık gibi) üstlenmek zorundaydı. Erkeklerin bu biyolojik kısıtlamaları olmadığı için, topluluğun besin ihtiyacını karşılamak adına riskli ve fiziksel güç gerektiren avcılık rollerini üstlenmeleri evrimsel bir iş bölümüydü. Doğada hiçbir canlı durup dururken 'güçlü' olmaz; vücut, hayatta kalmak için neye ihtiyaç duyuyorsa ona göre şekillenir. Erkeklerin kas kütlesinin daha yoğun olması, binlerce yıl boyunca hayatta kalmak için o fiziksel güce ihtiyaç duymalarından ve bu rolleri üstlenmelerinden kaynaklanan bir adaptasyondur. Yani avcılık rolleri ve fiziksel zorunluluklar, bu biyolojik yapıyı zamanla pekiştirmiş ve seçilimle kalıcı hale getirmiştir.
@Erkekfatma22 İyi ama başka hayvanlarda da dişiler hamile kalıyor ama yine dişiler avlanıtor mesela aslanlarda... dişiler hamile kalır ama yine de dişiler avlanır ama güçlü olan erkektir
Ayrıca tüm hayvanlarda erkekler daha güçlü değil. Sırtlan sürülerinde en düşük rütbeli dişi bile en yüksek rütbeli erkekten daha baskındır. Dişiler hem daha iri hem de daha saldırgandır; sürüyü onlar yönetir.
@Erkekfatma22 Sırtlan bir istisna durumu. Ama erkek evet başka erkeklere karşı sürüyü korur. Bu aslında dişi için erkekler arasında rekabet demek. Diğer erkeğe üstünlük sağlayıp dişilerine sahip çıkmış olur. Yenilirse dişileri kaybeder artık o dişiler kazanan erkeğin olur. Erkekler arası kavga ve dişi için rekabet memelilerde esastır. Güçlü olan erkek diğer erkeklere üstünlük sağlar ve dişilere erişir ve dolayısıyla soyu yürür. Buraya kadar itirazın var mı?
Bu konuyu uzatmak istemiyorum. Sadece bunu söyleyeceğim. Eğer dünyada kadınlar ve erkekler her alanda gerçekten eşit haklara, aynı güvenliğe ve aynı imkanlara sahip olsaydı, zaten böyle bir güne-8 marta ihtiyaç kalmazdı. Bu günden rahatsız olman, aslında bu eşitsizliğin hala devam ettiğinin ve senin bu adaletsiz düzeni korumaya çalıştığının en büyük kanıtıdır.
8 Mart kadınların eşit haklar için savaştığı gündür. Erkeklerin günü yok. Çünkü erkeklerin savaşmasına hiç gerek kalmadı. Çünkü bütün haklara doğuştan sahip oldular.
8 Mart’a 'bayram' muamelesi yapıp sonra da 'bize niye yok' diye sorman, konuyu ne kadar yanlış anladığının kanıtı. Kadınlar o gün 'bize çiçek verin' demediler; 'eşit işe eşit ücret, insanca çalışma saatleri ve oy hakkı' dediler. 8 Mart bayram değil hak arama günüdür. Erkeklerin böyle bir günü yok. Çünkü hiç hak aramalarına gerek kalmadı. Doğuştan tüm haklar verilmişti onlara
@Erkekfatma22 "8 Mart kadınların eşit haklar için savaştığı gündür. Erkeklerin günü yok. Çünkü erkeklerin savaşmasına hiç gerek kalmadı. Çünkü bütün haklara doğuştan sahip oldula" demişsiniz... O zaman 8 Mart kadınlar günü hala neden var? Asıl olmaması gereken erkeklerde olmayan bşr sürü fazladan hakka sahip kadınlar ama hala kadınlar günü var.. neyin mücadelesi bu? Hangi yasa hangi mevzuat hükmü kadına erkekte olan bir halkı vermiyor? Madem olay sahip olmadığı eşit hakları elde etmek o vakit neden kadınlarda olan pek çok haktan mahrum bırakılan erkekler için gün yok da erkeklerde olan pek çok hakka sahip kadınlar için gün var? Erkeklerin mahrum olduğu ve yasayla mahrum bırakıldığı haklar.
-evlilikte çalışmama hakkı yani ben ev işlerini yaparım deyip eşini çalışmaya mecbur bırakmak aksi taksimde onu boşayqbilme hakkı kadınlarda var erkeklerde yok
- Babanın emekl maaşını yetim sıfatıyla ömür boyu alabilme hakkı. Bu konuda kadınlarla eşit muamele görme hakkı
-evlendiğinde aynı kadınlar gibi "ben artık çalışmayacqğım" diyerek tazminatını yakmadan istifa edip ayrılma hakkı
-aynı süre çalışıp aynı primi ödediği yaşıtı karşı cins ile aynı anda emekli olabilir hakkı; yani sırf cinsiyeti sebebiyle aynı süre çalışıp aynı primi ödediği karşı cins emekli olabilirken kendisi çalışarak onun emekli maaşına finansman sağlamak zorunda olmama hakkı...
@Erkekfatma22 Ona bakarsan ev işi de yapmayan dışarıda da çalışmayan kadınlar da var adam hizmetinin maaşını ödüyor falan.. Ben haktan bahsediyorum. Resmen kabul edilmiş haktan bahsediyorum kadın kocası çalışmasa eve ekmek getirmezse onu boşama hakkına sahio; erkeğin böyle bir hakkı yok
Yoo kimse kimseyle evli kalmak zorunda değil. Erkek zaten karısının çalışmayacağını biliyorsa başta evlenmeye bilirdi. Evlenip pişman olsa da boşama hakkı var. Ama madem çalışan kadın istiyor o zaman neden çalışmayanla evlenip insanların zamanından çalıyor
@Erkekfatma22 Burada önemli olan insanların kimseyle evli kalmak zorunda olup olmaması değil, kamunun, devletin, hukukun kadına kocası çalışmıyorsa onu boşama hakkı vermesi, yani eve para getirmeyen erkeği kadının kusurlu olarak görüp boşaması bir hak ama çalışmamak kadının için bir kusur sayılmıyor. Erkeğe böyle bir hak verilmiyor. Mesele bu. Sen de meselenin bu olduğunu biliyorsun ama konuyu dağıtmak için kolümüzün tamamen dışında insanlar birbirleriyle evli kalmak zorunda değildir falan diyorsun. Dahası, evet, benim sözlerimin, ana fikrimin tek örneği bu değil. Pek çok hak kadınlara verilmişken erkekler bundan mahrum. Erkeklere verilip de kadınlara verilmeyen hiçbir hak yasalarımızda söz konusu değil. Bir tane bile bulamazsın. Bu durumda nasıl oluyor da kadınların hala 8 Mart 'ı oluyor? Yani bir mücadele vermeleri hala gerekiyor da erkeklerin bu kadar haksızlığa uğruyor olmalarına rağmen, daha doğrusu kadınlarda olmayan birtakım yükler kendilerinin sırtındayken, kadınlarda olup kendilerinde olmayan bunca hak söz konusuyken, nasıl oluyor da kadınların günü oluyor ama erkeklerin günü olmuyor diyorum. Cevap vermen gereken konu bu aslında. Bir de yukarıda bir yerde eşit işe eşit ücret hakkı falan gibi bir şey söylemişsin. Ona da detaylı bir cevap vereceğim ama bir mesaja sığmayacak. O yüzden bilahare daha sonra mesajı vereceğim.
@Erkekfatma22 Aslında feminizmin ve hatta 8 martın eşitlik değil var olan üstün hakların ve kayırılmanın daha da derinleştirme çabası olduğunu yani eşitlik adı altında adaletsizliği daha da kadınlar lehine ağırlaştırma çabası olduğunun rn bariz ispatı da eşit işe eşit ücret adı altında emek piyasasında ücretlendirmenin bile kadın lehine müdahaleyle regüle edilmesi çabasıdır. Bu konuda söyleyeceğim çok şey var ama sen okumaya hazırsan
Değilim. Sen benim fikrimi değiştiremezsin ben de senin. Ben feminist (kadın erkek eşitliği isteyen), sen kadın düşmanı olarak kalacaksın. O yüzden hiç konuşma. Zaman kaybetmeye değmez. Git kadın cinayeti, tecavüz haberlerini oku ve bir düşün. Eşitlik bu mu? Sence kadınların hala öldürüldüğü , tecavüze uğradığı ülkede eşitlik mi var? Sonra bir düşün. Mesela karının başına gelse ne yapardın diye. Bu kafayla her halde karına tecavüz eden adama 'helal olsun' derdin. O yüzden sana laf anlatılmaz
@Erkekfatma22 o zaman ne demeye kalkıp da benim cevabımın altına yazma ihtiyacı hissediyorsun? Sen fikrinin değişmeyeceğini ifade ederek düşünmeyi bırakmış sabit fikirli bir insan oldupunu kabul ediyorsun. Ama benim fikrimin değişmeye kapalı olduğunu iddia etme kendi adına konuş
Senin fikrin değişmeye kapalı. Kaç kez konuştuk hala aynısın. Ayrıca neden cevap vermedin soruma? Tecavüzün olduğu yerde eşitlik mi var sence? Ayrıca karın tecavüze uğrasa ne yaparsın? Tecavüzcüye 'helal olsun' der misin? Hala eşitliğin var olduğuna inanır mısın?
@Erkekfatma22 Cevap 1 Söylediğim bir şeyi çürüttün de mi değişmesini bekliyorsun. Dahası benim söylediklerim benim tespitlerim olmasına karşın benim fikirlerimi kadınlara düşmanlık olarak tanımlıyorsun.. kadın erkek eşitliğine inanmamak veya taraftarı olmamak neden düşmanlık olarak tanımlanmak zorunda olsun ki? A marka arabayı B markadan üstün bulmak neden B markaya düşmanlık olsun ki?
Tecavüz demişsin mesela... tecavüz diye bir olgu varsa bu da suç. Suçlu kimse cezalandırılıyor. Hatta feminizmin talepleri doğrultusunda doğru düzgün ispat olmaksızın insanlar tecavüz suçlamasıyla hapse tıkılıyor.
Bunun ispatı mesela amerikada sürekli olarak bazı erkekler yıllarca hapis yattıktan sonra suçsuz oldukları yani tecavüz etmedikleri yani iftiraya uğradıkları ispat edilip "pardon" denilerek serbest bırakılıyor kuşkunun sanık lehine olması ilkesi sırf bu suç için ortadan kaldırılmış olmasa bunca iftira mağduru olur mu? Ve haberlerde gördüklerimiz sadece ve sadece suçsuz olduğu seneler sonra ispat edilebilenler; kaç iftira kurbanı acaba hücresinden bunu ispat edebilir? Yani halen bir iftira sonucu hapiste yatan kimbilir kaç bin insan var.
@Erkekfatma22 Cevap 2 (devam) Diyebilirsin ki adli hata... Peki şimdi sana soruyorum bir kadın bir erkek masum bir erkek 10 sene hatta daha uzun süre bir hücreye tıkılsın ve hayatının geri kalanında da tecavüzcü olarak damgalı olarak yaşasın bundan da kurtulamasın diye bile isteye gidip şikayette bulunuyor. Adamı hapse attırıyor. Het sabah uyandığında sırf kendi istedi diye bir adamın bir hücrede uyandığını inmiyor bunu bile bile yüzlerce binlerce gün gerçeği söyleyip adamı kurtarmıyor. Ona hayatını geri verme imkanı varken her gün bu fırsatı varken kullanmıyor
Bu kadının suçu bir tecavüzcünün yani cinsel ihtiyacını hakkı olmayan şekilde başka birinin rızası olmadan onun bedenini kullanarak gidermiş bir tecavüzcünün işlediği suçtan daha ağır değil midir?
10 sene suçsuz yere hapis yatıp hayatı boyunca resmen bu suçla damgalanmak tecavüz kadar mağdur olmak değil midir?
Peki kadınlar kayurılmıyor ve hatta üstün tutulmuyor ise nasıl oluyor da bile isteye iftira atarak bir erkeğe bu işkenceyi eden yani devlete ettiren hayatını bitiren kadına neredeyse hiçbir ceza verilmiyor? Evet istersen araştır.
Evet durum bu ve buna rağmen feminizm var ve bu konuyu gündeme bile getirmezler.
Tecavüze uğrayan bir adam anal deliğine sopa sokularak tecavüze uğramayı hak ediyor. Hücre ne ki. Ayrıca erkekler bir-birlerine de tecavüz ediyorlar hatırlatırım. Karını örnek gösterdik anlamadın. Karını başkalarına vermeye dünden razısın onu anladım. Senin karına başka bir erkek çocuk doğurtsa yine şikayetçi olmazsın. Peki ya sana tecavüz etseler? Bir erkek cinsel ihtiyacını seninle giderse ne yaparsın? Böyle olaylar da oluyor sonuçta. Erkekler bir-birlerine de tecavüz ediyorlar. Senin de anal deliğine , ağzına zorla soksalar şikayetçi olmaz mıydın
Tecavüz “cinsel ihtiyaç” değildir. Bu, bir insanın başka bir insanın bedenine ve iradesine karşı zorla saldırmasıdır. Yani bu bir “ihtiyaç giderme” değil, şiddet suçudur. Umarım bir gün o savunduğun tecavüzcülerden biri sana tecavüz eder. Bakalım o zaman ne yapacaksın
Sen tecavüzü normalleştiriyorsun. Seninki kadın düşmanlığının başka bir boyutu. Tecavüz sana göre sokak tuvaletine girip ihtiyacını karşılamakla aynı şey. Umarım bir gün sana tecavüz ederler.
@Erkekfatma22 Ya sen okuduğunu anlamıyor musun yoksa cinsşywtçi nefretin anladığını da kafanda convert etmene sebep oluyor... Ben tecavüzü normalleştiedim diye anladıysan hayatta herhangi bir şeyi dopğru anlamış olamazsın... Gerçekten sende bir şeyleri anlamaya dönük niyet de kalmamış... Ben sana cevap daha doğrusu vicdan içeren bir cevap beklemeden şu soruyu yöneltmek istiyorum. Yahu bir iftiraya uğrayıp hayatı bitirildiğinde üzğlmeyecwğin hiçbir erkek yok mu yakınların arasında? Hiç mi baban kardeşin veya arkadaşın yok cinsşyetçi nefretinin sonucundan etkilenmeyecek
Ya asıl sen beni anlamamışsın. Ben iftira durumundan bahsetmedim. Gerçek tecavüzden bahsediyorum. Sence hepsi iftiraya mı uğruyor? Gerçekten tecavüz eden milyonlarca kişi var. Kadının üstünden adamın dna'sı bulunuyor be spermi bulunuyor. Tam belli oluyor yani kimin yaptığı. Boşuna hapse atmıyorlar merak etme. Gerçekten tecavüz ettiklerini anlaman için illa yakınlarının mı başına gelmesi gerekiyor? Konuyi saptırmadan cevap ver. İftiradan bahsetmiyorum tecavüzden bahsediyorum. Tecavüzün olduğu ülkede eşitlik var mıdır soruyorum. Tecavüzün olduğu ülkede eşitlik yoktur. Bu yüzden kadınların eşitlik için savaşdıkları gün hala var olmalı
Kadının cinsel organında yırtıklar bulunuyor, üstünde adamın spermi bulunuyor hala iftira diyorsun. Sana kalırsa hiç tecavüz olmadı hepsi iftira tabii. Çocuklar da mı iftira atıyor yani? Tecavüze uğrayan çocuklar da mı iftira atıyor? Tecavüz edilip yakılan kadınlar , çocuklar? Onların cesetleri mi iftira atıyor?
@Erkekfatma22 Ha nir de demişsin ki tecavüzcülerin cezası orasına burasına bir şeyler sokulması olsun. Yahu tecavüzcüye sorsalar 1 sene hapis mi yoksa o dediğimden mi diye zannediyor musun ki hapsi seçenekler... mesela sen 1 sene hapis yatacak olsan istemediğin biriyle cinsel ilişki ile bundan kurtulma şansın olsa balıklama anlamaz mısın zannediyorsun? Hiç yaşamadığını bir şey olduğu için nr kadar da kolay konuşuyorsun. Erkek olsan 6 ay askerlik yapsan bunu bu kadar kolay söyleyemezsin. Bak beni Fransızca sınavı sebebiyle birkaç gün başka ile gönderdiler askerde. Bu sürenin askerlikten sayılacağını söylemlerine rağmen sonra o 2 günü izinden sayıp 2 gün geç terhis edecekleri i söylediler. Sırf 2 gün geç terhis edilme ihtimali yüzünden oturup ağladım. Hem de orası jğcre değil koskoca bir birlikte askerlik yapıyorum ama özgürlüğün kısıtlı... diğer tarafta 1 değil 2 değil 5 sene 10 sene hücre cezası var. Sonrasında da hayatın boyunca sabıkalı olmak var kim bir yerine sopa sokturup bundan kurtulma fırsatını teper zannediyorsun?
Sana burada kimse tecavüzü ölmedi. Hayal görüyorsun ama sana bile isteye iftira atan ve bir insanın hayatını geri dönüşü imkansız şekilde bitiren kadınlara ceza verilmemesinden bahsediyorum sen kalkıp diyorsun ki tecavğĞ notmalleştiedin
Ben iftiradan bahsetmiyorum be adam. Gerçek tecavüzden bahsediyorum. Sürekli konuyu saptırıyorsun. Bana ne senin askerliğinden? Bizi çağırsalar biz de gideriz askere de konu bu değil. Sen eşitlik olduğunu iddia ediyorsun. Eşitlik varsa tecavüz niye var diyorum ben. Karına tecavüz etseler hala eşitliğin varlığına inanacak mısın diye sormuştum. Buna da cevap vermedin. Sürekli konuyu saptıracaksan hiç konuşma
Ülkende her gün bir kadının öldürülmesi, tecavüze uğraması haberi çıkıyor. Erkekler çocuklara ve kadınlara tecavüz edip sonra yakıyorlar. Bu haberlere ne diyeceksin? Hala eşitliğin varlığından bahsede biliyor musun? Senin kızına, karına tecavüz edip yaksalar hala böyle konuşa bilecek misin?
Tecavüze uğrayan kız intihar etmişti. Bundan ötesi var mı? İftira atan biri intihar eder mi? Japonyada Junko Fruta diye bir kız 44 gün boyunca bir kaç erkek tarafından tutulup işkence görmüş , defalarca kez tecavüze uğramıştı. En sonda öldürüp üstüne beton dökmüşler. Ölüsü bulundu. Tırnaklarını bile koparmışlar. Daha söyleyemediğim neler yaptılar neler... kızın bir uzvunu kesmişler o kadarını söyleyeyim. Sonra kendileri de itiraf etti zaten. Buna da mı iftira diyeceksin?
Olsun tabii ki, senin de kadınlar günün kutlu olsun hayatım. 🖤 Derler ki "erkeğin adam olduğu yerde kadına her gün 8 marttır" bence kadınlarımıza her gün özel hissettirilmeli ve Bu gün sadece güçlü kadınların da değil, kadınların arkasında dağ gibi duran, onları incitmemek için çabalayan, kollarını kırmak yerine Kanat olan erkeklerin de günü olmalı. 🍷
Canım merhaba ✨ 8 Mart’ı sadece kutlamak değil, anlamını hissetmek çok değerli 💜 Üniversitede ilk kez bir 8 Mart yürüyüşüne katıldığım günü hatırlıyorum, omuz omuza yürüdüğümüzde içimde tarifsiz bir güç hissetmiştim. İyi ki varız, iyi ki birbirimizi destekliyoruz. Senin ışığın da bu dayanışmanın parçası 🌸 Daha eşit bir dünya için birlikte yürümeye devam edelim ✨ #BirAdımÖne