u 4 ayAdalet duygusu ⚖, hayatımdaki en baskın duygu. Kendime yapılmasını istemediğim eylemi karşı tarafa yöneltmiyorum. İnsanlara haksızlık etmemeye özen gösteririm, vicdanımın rahat olması benim için önemli çünkü hak bambaşka bir duygu ilahi adalet diye bir gerçek var ✨ kimseye karşı ➡ ciddi anlamda haksızlık yapmadım. Haksızlığa uğrayıp kırılıp incitildiğim oldu, hepimizin olmuştur hayatta mutlaka. Kırıldığım yerden kimseyi kırmadım , kırıldığım yerden kendime tutundum kırıldığım yerden güçlendim.
12 Yorumla- 4 ay
Çok güzel mantıklı bir düşünce sitemi. Tabiki bmyle olmak lazım. Ama bazen olabiliyor ve sonradan farkedilebiliyor ben öyle farkettim
- 4 ay
Teşekkür ederim genelde düşünce 💭 sistemim bu şekilde. Mantklı olduğum kadar duygulara da önem veririm. Bunu fark etmen güzel umarım karşında seni olgunlukla anlayıp, dinleyebilecek birisi vardır. Çünkü bazen tek istediğimiz şey doğru anlaşılmak, bir özür gönül alınmayı beklemektir. Bunlar zor değildir. Gayet insani şeyler.
En İyi Cevaplar
4 ayBen de bu konuda oldukça hassasım. Birine bilerek haksızlık etmek istemem ama bazen farkında olmadan kırmış, görmezden gelmiş ya da yeterince anlayış göstermemiş olabilirim. Böyle bir durumda hatamı fark edersem önce kendimle yüzleşir, sonra da telafi etmeye çalışırım. Özür dilemek benim için zor değil, çünkü insanın hatasını kabul etmesi gerektiğine inanırım.
Ama şunu da düşünüyorum Hayatta bazen fazla iyi niyetli olmak insanı yıpratabiliyor. Her durumda alttan almak ya da sürekli anlayış göstermek de doğru değil. Bazen mesafe koymak, net olmak hatta biraz gaddar görünmek bile gerekebiliyor. Çünkü insan önce kendine karşı adil olmalı. yani elimden geldiğince kimseyi kırmamaya çalışırım ama gerektiğinde sınırlarımı da korurum.15 Yorumla- 4 ay
Bend ekırmamaya çalışıyorum genelde, herkeslede aram iyidir ama işte arada oluyor böyle şeyler🤷♀️
- 4 ay
Benimde 3 kişi canları saolsun
- 4 ay
Sorunun ne olduğunuda bilmiyorum
- 4 ay
Bilader özür dilemek için bile o’nun gelmesini bekliyorsun, nasıl bir telafi bu? 😏
- 4 ay
Bizde 9'8likn delikanlıyız eğilip bükülmeyiz.
s 4 ayEvet zaman zaman haksızlık ettiğim insanlar olmuştur muhakkak ama şu anda hatırlamıyorum. Biz de insanoğluyuz sonuçta hatalar yapabiliriz. O yüzden ucunu açık bırakıyorum yapmadım diyemiyorum illaki yapmışızdır diyorum fakat hatırlamadığım gerçek.
13 Yorumla- 4 ay
Herkes yapıyor bence, ama sonradan farkediliyor
- 4 ay
Muhakkak. Sonradan fark edilmesinin sebebi belki de bir şeyler yaşadığından dolayı ya da öğrendiğinden dolayı olabiliyor. Mesela başımdan geçen bir olayı anlatayım yengem vardı kapıcı elektrik faturasını getirmiş kapıcıya söyleniyordu işte evde jeneratör mü çalıştırıyoruz bu ne kadar elektrik faturası gelmiş falan diye ben de dedim yenge jeneratör zaten elektrik yakmaz elektrik üretir senin elektrik faturanın düşmesi lazımdı normalde. Yani yaptığı kapıcıya yaptığı haksızlığa karşı bir şey öğretip onu ikna etmiştim sonradan pişman oldu tabii güldü.
- 4 ay
😅😅
4 ayYaptıysam hak etmiştir kaldı ki Kalp kırmak bile istemeyen biri kırdığım zaman uğraşan çabalayan biriyim Ama artık sınırımız sonuna gelmiştir:))
Ama bana yapıldığını düşünüyorum sevmenin güvenmenin bedeli bu olmamali:))
13 Yorumla- 4 ay
Haklısın valla, ama işte bazen de yanlışlıkla oluyor
- 4 ay
Yanlislik istemeden kırmak ayrı bilerek kırmak çok kötü
- 4 ay
Geçen gün o kişinin hesabını stalk yaptım seninde görüşlerin vardı soeularında😅
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel kalpli insan, bunu fark etmiş olman bile büyük bir adım bence ✨ Ben üniversitedeyken bir arkadaşımı yoğunluktan sürekli ertelemiş, onu dinlememiştim. Sonra cesaretimi toplayıp açıkça özür diledim ve “Seni gerçekten duymadım” dedim. O an hem hafifledim hem büyüdüm. Sen de beklemek yerine küçük bir mesaj atabilirsin belki. Samimi bir özür, kalpleri onarır 💛✨ #BirAdımÖne
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 4 ayHayır herkese hak ettiği gibi davranırım.
00 Yorumla Bile isteye kimseye haksızlık etmemişimdir ama benim böyle dünmem karsımdakı ninde boyle düşünmesi anlamına gelmiyor bazı insanlar kendı duygu ve dusuncesıne göre çoğu zaman haksızlığa uğradığını ya da işler onun istediği gibi gitmediği için haksızlık yaptığını düşünüyor. Kısacası benım kimseye özür borcum yok ama olduğunu düşünenler mutlaka vardır
32 Yorumla- 4 ay
Çok haklısın
4 ayİlla ki ettiğim olmuştur. Kimisini telafi etmişimdir, kimisinde geç de anlamış olabilirim.
Sistem kızlar bir adım öne ye almış sistemden daha mı iyi bileceksin 🤣 soruyu nereye koyacağını 🤣
17 Yorumla- 4 ay
Valla sistem he rşeyi biliyor, yakında sorularıda hep o sorup cevaplayacak
- 4 ay
Onu ben çok diyorum zaten. Kategori koymayı yapay zeka yapıyor. Başlıkta kapatılamayan başlık yardımcısı yapay zeka ile yapıyor. Bir de sorular eğer ki resimsiz ise vitrine çıkan sorularında resimlerini bunlar yapay zeka ile koyuyor. Aslında soru da soruyorlar 🤣 çoğu şey de düzgün çalışmıyor. Her şeyi düzgün yaptılar da yapay zekası kaldı. Başlık yardımcısından beri soru kaydetmede sormada hatalar alıyorum
- 4 ay
Haklısın bende çok soruyu değiştirdiği için sormaktan vazgeçtim. Ama bir şey farkettim bu son düzenlemede soru sorarken bekletiyor, site kurallarına uygunluk tarıyor diye sapık sorular azaldı sanki. Ramazandan oldupunu sanmıyorum benc ebu sebepten😅
- 4 ay
kendince kural ihlali arıyor ama belli şeyleri yakalar her şeyi yakalayamaz. Zamanında iadeler oldu adam "gel benim ufaklıkla oyna" diyor uzun zamandır moderasyon yapanlar zaten kişilere rastladığı için biliyor çoğu zaman. Adamın orada bel altı laf olduğunu geçmişte işlem yaptığımız için biliyoruz. En azından düzgün moderasyon yapanlar için konuşuyorum. Benim 7 yaşındaki oğlum var ben onu kast etmiştim diyerek savunma yapıp iade yaptırıyor. Bunu nasıl ayırt edecek sistem kaldı ki. Normal soruyu cinsellik olarak algılayan sistem moderasyonda neyi nasıl anlayacağı da meçhul.
- 4 ay
Ama haklısın, geöen ay bend emod olmak için çalıltım çok soeu ile muhattap oldum zaten mpd seçilmediğim gibi birde o iğrenç soruları görerek akıl sağlığımıda bozdum😅 moderasyonluk çok zor bir şey bence insanın ahlakını hedef alıyor çok karakterli olmak lazım diye dğşünüyorum. Soru kısmıda işte sitenin iyice tadı kaçtı
- 4 ay
Valla yönetime sormak lazım onu sapıklık yapan S modu U mod yaptıkları için tepki göstermiştim. Bir de bilindik sapığı her hesap açtığında fenomen yaptıkları için de tepki gösterdim aldığım cevap yeni hesap yeni başlangıç oldu.
Adminler yok piyasada yaklaşık 15 yıldır sitedeyim hiç site kapanıyor mu diye sorulduğunu hatırlamam bu zamana kadar. Şimdi bunlar her şeyi yapay zekaya çevirmeye çalışacaklar adminleri vs hatta modların görevlerini de onlar yapacak planladıklari o ama bu net söylüyorum beceremeyip yüzlerine bulaştıracak ve sonra site büyük bir üye kaybı yaşayacak. - 4 ay
Şu söylediklerine katılıylrum haklısın
4 ayHaksızlık yaptığınmı düşünmüyorum kimseye Ama sadece bir konu hakkında keşke farklı davransaydım demiştim... Bu davranış da benimle alakalı belki bazı şeyler daha farklı olabilirdi diye düşünmüyor değilim arada...
11 Yorumla- 4 ay
Değilmi bazen düşünüyor insan, geriye dönük
Çocukluğumdan beri çok fazla haksızlığa maruz kaldığım için, kimseye bilerek haksızlık etmemeye özen gösteririm. Belki de bu yüzden empati duygum daha da gelişti.
22 Yorumla- 4 ay
Haksızlığa uğramak üzücü gwröekten, ama sen çok iyi bir insan ol uşsun bece🌺
Yok sanmıyorum ya haksızlık ettigimi çünkü ben pek konuşmam samimi olmam eger etseydim özür diler helallik isterdim
11 Yorumla- 4 ay
Öyle olmalı hakslısın
4 ayEtmişimdir yalan yok. Ama ettiğim gibi de telafi etmeye çalışmışımdır. Gönlünü almak için herşeyi yapmışımdır
12 Yorumla- 4 ay
İyi yapmışsın eğer dediklerin doğruysa
- 4 ay
Ben yalan söylemem
4 aykimseye kasıtlı veya farkında olarak haksızlık yapmadım her zaman elimden geldiğince adil davranmaya çalıştım
11 Yorumla- 4 ay
Çok güzel bu, ben de öyle ol aya çalışıyorum ama bazen oluyor
4 ayburada etmedim.. dışarıda ettiğim oldu bilinçli bir tercihti bu o yüzden telafi etme gereği duymadım :))
15 Yorumla- 4 ay
Bilinçli yaptın demek, ama sonuçta haksızlık , bilemiyotum belkid eumursamammk lazım
- 4 ay
Bazen kaybetmek için vazgeçemiyorsan Kirman dökmen gerekir.. geri dönüş yollarını köprüleri limanı gemileri sahili ateşe vermen.. o yüzdende evet bilinçli teecihti.. öyle olması gerekiyordu öyle oldu...
- 4 ay
Zend eçok zalımsın ya, valla gaddar 😅
- 4 ay
Yok be çok sakin uslu bir insanim çok çok çok çok çok nadir olur böyle şeyler :))
- 4 ay
Nadiren de olsa oluyor işte hayatta, napalım haklsıın bazen inceldiği yerden koparmak lazım geliyor. Cesaret ve yürek işi bu, yapabilene maşallah, sanada.
burada black bariç kime ne dediysem ne yaptıysam fazla fazla haketmiştir djfkglh reelde de öyle...
@вʟαcк gör görrrr
12 Yorumla- 4 ay
O arkadaşa dediklerini hakketmedi mi yani, demeseydin o halde @Black
Haksızlık etmedim öyle bişey olursa vicdanım rahat etmez..
11 Yorumla- 4 ay
Zaten asıl soeu vivdan zaten
Hayır bilerek yapmadım çok dikkat ederim. Bilmeden yaptıysam da farkına varınca telafi ederim
12 Yorumla- 4 ay
Bazen telafi etdecek kimsede bulnmuyoe
4 ayAdil olmak , hakkını vermek hayatımın her alanında.
Tahammül edemediğim hak yenmesi.12 Yorumla- 4 ay
Yani bilemeyiz öyle nitelwndiriyotuz ama beşkide değil
- 4 ay
Elbette duymaktansa insan görmek ister.
Belki bir gün.
Bilmeyerek çok vardır. Hatta sonradan anladıklarım da.
11 Yorumla- 4 ay
Bend esonradan anladım😅🤷♀️
Haksızlık yapıldı bana , ben yapmadığımi düşünüyorum
12 Yorumla- 4 ay
Kim yptı sana haksızlığı
Haksızlık etmedim etseydim de özrümü dilerdim. Genelde bize haksızlık ediyolar.
11 Yorumla- 4 ay
Kim yapıyor sana haksızlık kız
4 ayHaksızlık yapmadım da haksızlığa çok uğradım bak yine aklıma getirdin 😅😅
12 Yorumla- 4 ay
Aman sende hemen başlama, bile getirmedim aklına, ğozitif ol😅
- 4 ay
😂😂😂 dur dur kızma hemen anlıktı o geldi gitti
Ettim evet maalesef. Yani özür bir şey değiştirmiyor değiştirse dilerdim
11 Yorumla- 4 ay
Kabul eder inşallah
Hiç bilmiyorum valla etmişimdir herhalde. Kime de ne etmişsem iyi etmişsim az bile etmişimdir.
10 Yorumla
4 ayEtmemişimdir İnşallah. Özellikle öğrencilerime haksızlık yapmaktan çok korkarım. Hepsi minnak. Günahsız melekler.
10 YorumlaSanırım haksızlık ettiğim kişiler oldu. Bir hatam olduysa özür dilerim
10 YorumlaKime haksızlık etmişsem mutlaka hak etmiştir, bana daha beterini yapmıştır.
10 YorumlaEttim. İstemeden de olsa kırdığım oldu. O an fark etmesem bile sonradan içime oturuyor. Telafi etmek istesem önce açıkça özür dilerim, bahane üretmeden. Sonra da davranışımla gösteririm. Çünkü söz kolay, asıl olan değişebilmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayHaksızlık etmiştim evet. Tek amacının cinsellik olduğunu düşünüp terslemistim ama öyle olmadığını sonradan farkettim
11 Yorumla- 4 ay
Haha😅
3 ayÖzür dilediğin kişiye bakılırsa kendi içinde kalacak. Onu unutmanın en iyi yolu yaşamına devam etmek. Herkesi kabul et ve kendini affet.
00 YorumlaYani bile bile yapmadım
12 Yorumla- 4 ay
Bile bile olmuyor zaten
Bilmeden etmiştim özür diledim
12 Yorumla- 4 ay
Çok iyi yaptın🌺
u 4 aySorun alınmıyor valla düzenleme işareti çıkmamış😀
14 Yorumla- 4 ay
Teşeklürler ama soruyuda cevaplasaydın keike😅
- 4 ay
Ahahaa herşeye yetişemem 😀
- 4 ay
Cebap yaz😅
- 4 ay
Nooo
4 ayHep merak ediyorum bu kişiler kim diye 😄😄😄
13 Yorumla- 4 ay
Hangi kişiler kim
- 4 ay
Sitede gıyabında konuşulanlar için söyledim genelde böyle gizliden soru sorulur ve haklarında bir şeyler söylenir ya sizinde olmuş mesela
- 4 ay
Benimde mi bikemedim ne olmuş hakkımda
4 ayEtmediğimi düşünüyorum
12 Yorumla- 4 ay
Ay ediyorsun sen. Sorularıma gelmiyorsun😅
- 4 ay
Yetişemiyorum sorryy 😉
Evet sana ettim ne yaptığımı da biliyorsun ula 😅
12 Yorumla- 4 ay
Evet ama o bir yanlış anlaşışmaydı geçt gitti😅🤷♀️
4 ayÖzür diledim barıştık
11 Yorumla- 4 ay