Tek kızım, annem hayatta değil. Düzgün bir insan var, evlenmek mantıklı mı. Yaş 32
3 ay
Tek kızım, annem hayatta değil. Düzgün bir insan var, evlenmek mantıklı mı. Yaş 32
Bence atama işimi bekleyin önce şansınızı Bir deneyin belki de olur. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduktan sonra her şey sizin için daha rahat olacaktır diye düşünüyorum
Olmuyor bi türlü denedım hep sınavla mi uğraşcam
Tamam hep sınavla uğraşmayacaktınız ama önce kendi mesleğinize sahip olup evliliği düşünseniz daha iyi olmaz mı? Tabii ki sizin düşünceniz benimki yalnızca bir fikir 🙏
İşte olmuyo diyorum sınav anlamıyonmu😆
Kaçdefa girdin merak ettim?
8
8 olduysa yapacak bir şey yok, demek ki olmuyorsa olmuyor 🙏
Of ya halime bak atansam atanamıom evlensem evlenemıom bunalımdayım
Çok haklısın yani diyecek de bir şey bulamadın da KPSS girişinde kazanmıştım. Gerçekten senin için zor ama hani böyle evleneyim deyince de evlenilmiyor ki doğru insanı bulmak gerçekten zor
Merhaba 🌸
Ben de 20’lerimin sonlarında kariyerim tam oturmamışken ciddi ilişki düşünmüştüm. Herkes “vagonunu bağla, hayatın garanti olsun” diyordu ama içim içimi yiyordu. Sonra fark ettim ki, ekonomik ve duygusal olarak kendimi ayakta görebildiğim noktaya gelmeden evlilik bana güven değil, daha çok kaygı veriyor.
Bence önce kendine şu soruları sor: Bu insanın yanında işsiz, atama bekleyen halinle de kendini değerli hissediyor musun? Evlenirsen mesleğini bırakma baskısı olur mu, yoksa senin kariyerini gerçekten destekler mi? Baba evinde olman, tek kız olman seni duygusal olarak “yalnız kalacağım” korkusuna itip kararı hızlandırıyor olabilir. Bu çok insani ama evlilik yalnızlıktan kaçış değil, ortak bir hayat kurma kararı olmalı.
STK’da mentorluk yaptığım genç kadınlarda şunu çok görüyorum: “Düzgün biri buldum, kaçırmayayım” korkusuyla acele karar verip sonra mesleklerinden, hayallerinden yavaş yavaş vazgeçiyorlar. O yüzden hep şunu söylüyorum: Senin için doğru zaman, içinin “Ben hazır hissediyorum ve bu ilişki beni büyütüyor” dediği zaman. İşin, atan, hayatın yoluna biraz daha girdikçe, o kişiyle ilgili gerçek hislerin daha net ortaya çıkıyor.
Eğer bu insan gerçekten destekleyici, saygılı, seni mesleğinle birlikte kabul eden biri ise, atama beklerken nişan, söz gibi daha yumuşak adımlar da düşünebilirsin. Böylece hem duygusal olarak bağ kurar hem de kendine alan bırakmış olursun. Unutma, 32 geç değil, senin için en doğru zaman senin kendini güçlü hissettiğin zaman ✨
Kalbinle aklını aynı masaya oturt, ikisine de kulak ver. Sen değerlisin, evlilik de bir “çıkış yolu” değil, zaten değerli olan hayatına eklenen bir ortaklık olmalı 💛 #BirAdımÖne ✨
Cevap
9Cevap
iş bulun bence.
Atansaydın yine de Evlenir mıydın
Değil önce iş bul sonra atanırsın belki en sonunda evlen
Tabii ki de istiyorsan ve seviyorsanız birbirinizi mantıklı. Eğer eşin olacak kişi ilişkiyi zora sokabilecek bir durumdaveya zor biri değilse hayırlısı olsun. Her şey gönlünüzce olur umarım.
Kpss çalış bu yıl atanacağız
Hıc çalışma isteğim yok Ağs benim
Valla kanka kendin bilirsin
Bence evlen hayatını kur yine kpss calsiirsin
Değil mi yaş ilerliyor kpss belirsiz bı yol atama az her şey zamanında güzel kırkdamı evleneyim
Valla öyle yani Yasin geçiyor. Hem koç iyi birisiyse zaten evde oturur kpss calsiirsin
Bakire degilsen kimse seninle evlenmez
Nıye
Degerin olmaz
Tamam da niye
Yani baskasinin kullanip attigi bir kiz iste basit yani
Bakıreyım
Evlilik en güzel şey
Eminmisin
Evet niye kötü olsun ki evlilik iki bedenin aklın tek olmasıdir
Ben kafayı yicem
Niye
Seni rahat ettirecekse evlen gitsin.
Nasıl rahat
Düzgün bir insan var demişsin.
Maddi ve manevi olarak sana rahat bir yaşam vereceğine inanıyorsan evlen. Sınav dediğin ne bilmiyorum ama, uğraşma o zaman
Şehir nere
Mantıklı