Üniversite kontenjanları düştü, hukuk hayalim suya mı düşüyor yoksa mücadele etmeli miyim?

Moralim gerçekten çok bozuk… Üniversite kontenjanları düşmüş, yıllardır hayalini kurduğum bölüme gitme şansım neredeyse kalmayacak gibi hissediyorum. İlk okuduğum bölümü ne severek okudum ne de tutkuyla bitirdim; sadece bitirmek zorundaydım. Ama şimdi, tüm cesaretimi toplayıp elimden geleni yapıp hayalimdeki bölüme hazırlanmak için başladım, derken bir engel çıktı. Bilmiyorum, belki bu bir işaret midir, belki de sadece hayatın zorlayıcı bir anıdır; ama umudum kırıldı ve gerçekten çok üzgünüm. Yine de vazgeçmek istemiyorum. İçimdeki istek hâlâ çok güçlü. Hukuk okumak istiyorum ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. İngilizce İktisat mezunuyum, İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldum ve yeni bir sayfa açmak, hayalimdeki bölüme adım atmak için tüm kararlılığımı topluyorum. Biliyorum, bu yol kolay değil ve belki de riskli görünüyor; ama hiçbir zaman denemeden öğrenemeyiz. Elimden geleni yapmak, hayallerimin peşinden gitmek istiyorum. Şu an hissettiğim hayal kırıklığı büyük, ama bir yandan da yeniden başlamak için içimde bir umut var. Belki birileri bu yazıyı okur ve bana biraz moral verir, belki deneyimlerini paylaşır. Şu anda tek istediğim, vazgeçmeden ilerleyebileceğime inanmak…

Üniversite kontenjanları düştü, hukuk hayalim suya mı düşüyor yoksa mücadele etmeli miyim?