Ev hanımıyım diye hayvan muamelesi görüyorum?

Lise terkim, üniversite okumadım, hiçbir zaman öyle soluklu akademik eğitim gereken mesleklerde gözüm olmadı. Üniversite okumadım diye boş boş durmadım, sevmediğim bir işte de çalışmak istemedim. Cvimi birkaç beyaz yalanla süsleyip püsleyip bir şekilde bir muhasebe bürosunda asistan olarak işe girdim. 2 yıl çalıştım sonra istifa ettim zira iş yerim çok uzak kalıyordu. Daha sonra kısa vadeli, çok yerde işe girdim çıktım. Maaşımın bir kısmını aileme veriyor bir kısmını ise altına yatırıyordum. 22 yaşında evlendim, 5 ay çalışmaya devam ettim, hamile kalınca bıraktım ve bir daha çalışmadım. Ev hanımı oldum. Şu an 3 çocuk annesiyim, kocam çalışıyor eve ekmek parası getiriyor, ben ise ev hanımlığı yapıyorum, çocuklarla ilgileniyorum, ev işlerine koşturuyorum. Komşularım benden farklı, okumuş etmiş insanlar, bazen toplanıp çay kahve içtiğimizde beni içten içe ezikliyorlar. Gerçek hayatta da böyle, ev hanımları hayvan muamelesi görüyor. Sanki evlilik, çocuk büyütmek vs. çok kolay işler, sadece okumak çok zor. Zamanında feministler zorla okuyalım diye savaş vermedi. Ne istediğimizde özgürce karar verelim diye verdi, okumak isteyen okusun, çalışmak isteyen çalışsın, ev hanımı olmak isteyen de olsun diye verdi. Bıktım bu benim gibi kadınların eziklendiği zihniyetten.

Ev hanımıyım diye hayvan muamelesi görüyorum?