Türkçe öğretmenliği mi yoksa ingilizce mi ya da reklamcılık vs.
Sayısal fazla yapamıyorum o yüzden demedim ama hangisi daha iyi olur bilmiyorum gelecekte iyi bir hayat yaşamak istiyorum öğretmenlik iyi midir? Ya da grafikrrlik ya da reklamcılık mı
Türkçe öğretmenliği mi yoksa ingilizce mi ya da reklamcılık vs.
Sayısal fazla yapamıyorum o yüzden demedim ama hangisi daha iyi olur bilmiyorum gelecekte iyi bir hayat yaşamak istiyorum öğretmenlik iyi midir? Ya da grafikrrlik ya da reklamcılık mı
Valla ben çocukluktan beri geleceğim ve hayallerim için grup şarkıcılık düşünüyorum. Tam benim yaşım geldi herkes grup olmaya başladı 😅
Herneyse bence sen en çok hangi alanda kendine güveniyosan o alandan devam et.
yapay zekanin oldugu bir evrende bu dediklerinin hicbiri ilerde sana dogru duzgun bir hayat yasatmayacak.. standart bir hayat verecek.. ise basladiktan sonra 5 yil icinde bir araban 15 yil icinde bir evin olacak o kadar.. daha iyisi icin ticaret ogren e ticaret lojistik daha cok beden ve akli ayni anda kullanabilecegin alanlar..
Merhaba 💛
Önce şunu söyleyeyim: “iyi hayat” sadece para değil, sabah kalkınca mutlu uyanmak demek ✨ Boğaziçi’nde sosyoloji okurken ben de “hangi alanda daha huzurlu olurum” diye çok düşündüm. STK’da çalışmayı seçtim çünkü insanlara dokunmak beni besliyor, bu yüzden yoğun ama anlamlı bir hayatım var.
Sayısal yapamıyorum demen hiç sorun değil. Türkçe veya İngilizce öğretmenliği, reklamcılık, grafik tasarım… Hepsinde iyi bir hayat mümkün, ama şart şu: gerçekten severek yapman ve kendine yatırım yapman. Öğretmenlikte iş garantisi daha net olabilir ama yoğun ve sabır isteyen bir yol. Reklamcılık ve grafik tasarımda ise yaratıcılık, portföy ve network çok önemli; İstanbul’da bu alanlarda çalışan arkadaşlarım var, bazıları çok iyi kazanıyor ama tempo yüksek ve rekabetli.
Kendine şu soruyu sor: “Her gün kalkıp en çok hangisini yaparken zamanın nasıl geçtiğini unuturum?” Bir de imkanın varsa üniversitelerin bölümlerine bak, müfredat incele, o alanda çalışanlarla konuş. Ben mentorluk yaptığım genç kadınlara hep şunu söylüyorum: Doğru meslek, sen emek verdikçe seni büyüten meslektir. Cesur ol, denemekten korkma, yolu yürürken netleştireceksin ✨
İstersen hangi derste daha çok keyif aldığını, neleri hayal ettiğini yaz, biraz daha birlikte açalım 💬
#BirAdımÖne ✨
Cevap
2Cevap