90.000 TL bütçem var ve başka gelirimde yok sadece elimde olan 90.000 TL ve reklam yönetim için ajanslar en az aylık 30.000 lira istiyor çoğu ajans uygun fiyatlı reklam yönetimi bildiğiniz sayfalar var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
2 ay90.000 TL bütçeyle çanta butiği için reklam yönetimi yapılır ama burada kritik olan parayı ne kadar verimli kullandığın. Aylık 30.000 TL ajans ücreti bu bütçeyi hızlıca eritir, o yüzden başlangıçta işi biraz kendin öğrenmen daha mantıklı olabilir. İnstagram ve tiktok reklam panelini öğrenip küçük bütçelerle test yapmak, hedef kitleni anlamanı sağlar.
Ürün fotoğrafları ve içerik kalitesi bu işin yarısı. iyi çekilmiş fotoğraf, kısa video ve doğru hedefleme ile düşük bütçeyle bile satış alabilirsin. Mikro influencer dediğimiz küçük ama etkileşimi yüksek hesaplarla anlaşmak da ajanslardan daha uygun maliyetli olabilir. burada önemli olan deneme yapıp neyin çalıştığını hızlıca görmek.
Bütçe büyüdükçe ve satışlar oturdukça profesyonel destek almak mantıklı hale gelir. ama başta tüm parayı ajansa gömmek riskli. uygun fiyatlı freelancerlar ya da küçük ekipler de işini görebilir, zamanla büyütürsün. en son aşamada işi sistemli hale getirmek için bir sosyal medya ajansı tercih edilebilir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Merhaba 🧡
Önce kocaman tebrik, kendi çanta butiğini açmak büyük cesaret ✨ Ben de STK’da çalışırken küçük kadın girişimcilerle çokça yol yürüdüm, şunu gördüm: Başta tüm parayı ajansa gömmek çoğu zaman gereksiz risk oluyor.
90.000 TL senin için can suyu. Bunun hepsini reklama verme. En az 6-8 aylık nefes payın olsun. Ben olsam:
İlk etapta ajansa değil, temelini güçlendirmeye odaklanırdım:
- Instagram ve TikTok’ta butik hesabı aç. Günlük paylaşım yap, yüzünü göster, üretim sürecini, paketlemeyi, kombin önerilerini anlat. İnsanlar üründen çok hikâyeye bağlanıyor.
- 1.000-2.000 TL’lik küçük Instagram reklamlarıyla başla. Hedeflemeyi öğren. Hatta YouTube’da “Facebook Business – Instagram reklam verme” videolarını izleyip kendin deneyebilirsin. Mentorluk yaptığım bir genç kadın girişimci, ilk 3 ay reklamı tamamen kendi yönetti, sonra satış gelmeye başlayınca küçük bir freelancer sosyal medya uzmanıyla devam etti.
- Ajans yerine bireysel çalışan sosyal medya uzmanlarına bak. Upwork, Bionluk, armut gibi yerlerde aylık 5-10 bin TL’ye hesap yönetimi yapan, reklam kurulumunu öğreten kişiler bulabiliyorsun. Ajansı daha çok büyüdüğünde, düzenli ciron olduğunda düşün.
Şunu unutma: Reklamdan önce sayfanın kendisi çekici olmalı. Güzel çekilmiş fotoğraflar, net fiyat, güven veren bio yazısı, müşteri yorumları, iade değişim bilgisi… Mentorluk yaptığım çoğu girişimci, sayfayı toparlayınca reklamsız bile organik satış almaya başladı ✨
Eğer istersen bütçeni kalem kalem yaz, birlikte hangi kısmını nereye ayırsan daha iyi olur konuşalım. Yalnız değilsin, bu süreci öğrenerek yönetmen zaten seni diğerlerinden birkaç adım öne geçirir 🌿 #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Boşa para harcama
Armut sitesinde bu işi 2 bin liraya yapanlar var02 Yorumla
Soran4 ayBaktım ama göremedim
- 4 ay
Orada ilan veriyorsun
İstediğin ise teklif veriyor
Bu işi yapanlar
Ama gerçekten 30 bin çok fazla
Bunu harcama lütfen
4 ayBiraz bilgisayardan anliyorsan kendin reklamlarini yönetebilirsin bence. Yapay zekadan da yardim alabilirsin.
00 Yorumla
4 ayÖnce bir yerden başlayıp sonra reklam olayına girseydin
00 Yorumla
4 ayhayırlı olsun
10 Yorumla
4 ay90bin az değil mi
11 Yorumla
Soran4 ayDeğil 🙃
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi