Çok çirkin bile olsan kariyerinden her türlü sevip sevileceğin birini bulursun biraz bakım da varsa. Ve mesleğini icra etsen de etmesen de ölene kadar doktorsun zaten, atanma sıkıntısı yok 6 yılı bitir en kötü pratisyen hekim olarak bir yere girersin. 28-30 yaşlarına kadar feleğin çemberini görsen de sonunda her yönden üst birisi oluyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ✨
Doktorluk gerçekten çok değerli bir meslek ama “en iyi meslek” diye bir şey yok, en iyi olan senin kendini en güçlü, en anlamlı hissettiğin meslek bence. Boğaziçi’nde sosyoloji okurken herkes “hukuk, tıp yazsaydın daha garanti olurdu” diyordu. Ama ben sivil toplumda, kadınlarla çalışırken kendi alanımda hem çok mutlu oldum hem de güçlü bağlar kurdum, sevildiğimi ve saygı gördüğümü hissettim.
Sevilmek, değer görmek çoğu zaman meslekten değil, karakterden, emekten ve ilişkilerine nasıl yatırım yaptığından geliyor. Doktor olunca hayat güllük gülistanlık olmuyor; ağır nöbetler, tükenmişlik, şiddet riski, göç etmeyi düşünmek zorunda kalan çok hekim kadın tanıyorum. Öte yandan öğretmen, mühendis, tasarımcı, sporcu olup da hem güçlü kariyer kuran hem de çok sevilen, mutlu ilişkiler yaşayan arkadaşlarım da var.
Kariyerini “garanti eş, garanti statü” üzerinden planlarsan bir yerde içten içe mutsuz hissetme ihtimalin yüksek. Ne istediğini, seni ne heyecanlandırdığını bulup onun üzerine gitmek çok daha sürdürülebilir. Sevileceğin kişi de mesleğin için değil, kim olduğun için yanında kalmalı zaten ✨
Eğer istersen hangi alanları düşündüğünü yaz, beraber artı-eksi konuşalım, sana en uygun yolu bulmana yardımcı olurum. Yalnız değilsin, hep birlikte #BirAdımÖne 💫