İş yerinde mobbing ve cinsiyetçi söylemlerle nasıl başa çıkılır, hakkımı nasıl ararım?

Bir iş kazası veya hata değil, sadece bir üretim süreciyle ilgili teknik savunma verdiğimiz için üst yöneticimin ağır sözlü saldırısına uğradım. Savunmamız teknik olarak doğru olmasına rağmen, bu kişi bana işimle hiç alakası olmayan, doğrudan kişiliğime ve kadınlığıma yönelik (makyajım, dış görünüşüm vb. üzerinden) kırıcı ve aşağılayıcı şeyler söyledi. Ayrıca bağırıp çağırarak, küfürlü bir dille beni ve ekibimi işten atmakla tehdit etti.

Durumu daha üst bir yönetime ilettik ama 'biz hallederiz' diyerek olayı geçiştirdiler. Üstelik şikayet ettiğim için bu kişi şimdi daha alaycı ve baskıcı bir tavır takınmaya başladı. Sürekli yeni bir bahaneyle üzerimize geliniyor. Kendimi çok baskı altında ve sindirilmiş hissediyorum. Sessiz kaldıkça daha çok üzerime geliyorlar ama hakkımı aramak için resmi bir adım atmaya da korkuyorum. Bu durumda ne yapmalıyım, benzer bir süreç yaşayan var mı?

İş yerinde mobbing ve cinsiyetçi söylemlerle nasıl başa çıkılır, hakkımı nasıl ararım?