Yani git düzgün ve işi iyi olan bir adamla evlen rahatla çocuklarına annelik kocana karılık yap ne diye senin amacın dışarı çıkıp çalışmak olmuş. Yaz kış dinlenmeden ara vermeden hem ev işleri hem çalışma hayatı Yani bu eziyeti kendinize layık görüyorsanız ben daha size ne diyeyim? Şimdi derler ki kocanın eline bakmamak için veya boşandığınızda ortada kalmamak için çalışmak zorundasınız diyorsunuz. Tamam üniversite mezunu olun diplomanız elinde olsun. Eğer ki öyle bir durum yaşarsanız bir yerde çalışabilirsiniz ama sadece böyle bir ihtimal için yıllarınızı çalışmaya vermek gerçekten çok saçma yıpratıcı. belki de boşanma gibi bir durum hiçbir zaman olmayacak. belki eşinle mutlu olacaksın. ama sırf küçük bir ihtimal için kendinizi yıpratmanız akılsızca geliyor. Bu çalışma hayatı zaten kadınlara uygun değil birkaç meslek dışında. Zaten kadınlar kadınlığını yitirmeye başlamışlar. Kendilerine çalışıp hayatını attıklarından beri. O stres, o iş yükü sizi erkeksileştiriyor. Gelin bi bunu araştırın. Bunun biyolojisine, psikolojisine, evrimsel sürecine, her şeyine bakın göreceksiniz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)4 ayBiz sevdiğimizle evlenmeyelim demiyoruz ki sadece parası için evlenmiyoruz bir insanla. Psikolojik tatmin denen bir şey var iş sadece maddiyat değil. Pembe hesap açan erkekten de biyoloji, psikoloji, evrimsel süreç öğrenmeyelim bir zahmet ya.
Kadınlara uygun dediğiniz birkaç mesleği paylaşır mısınız en iyi okullardan birinde okuyan biri olarak merak ettim boşa mı çalışmışız hahah. d
07 Yorumla
Cevap sahibi4 ayÇalışma hayatı kadınlara uygun değil diyen kadınlar başarısız, erkekler de aşağılık komplekslidir üzgünüm. Üniversite sınavında yapamadığınız 2 3 soru için buralarda akıl vermeyin, imkanınız olsa en önden giderdiniz tıp, diş, mühendislik, hukuk gibi fakültelere
Soran4 ayÖğretmenlik iyidir
Soran4 ayDiğerlerini okumadım ne anlatıyon sen bacım ya
Cevap sahibi4 ayOkumadan işinize gelen son cümleye yazdınız, peki ;)
Soran4 ayAyn knks
Cevap sahibi4 ay😂😂
Cevap sahibi4 ayHiç cevap verilmemesinden belli erkek troll olduğu 😂
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)4 ayEvet bence mantıklı. edepli ahlaklı hayalı, işi düzgün. sadık erkek ile evlenmek daha iyi ve rahat yaşam varken, ben bunu sevdim deyip evine bakmayan. ya da kumar veya başka kadınlara para yediren tipleri nasıl buluyorlar bilmiyorum, kadın narin ve zayıftır, bakım ister. ama bu zamanda kaç kadın ağır sanayide ev geçimi için çalışıyor. çom üzücü
01 Yorumla
Soran4 ayCidden bende bunu diyorumda zaten bana karşı çıkanlar feminen erkekler ile maskulen kadınlar
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Selam 💫
Parla ben. Yazdıklarını okurken, üniversitede kadın emeği üzerine yaptığım bir saha araştırması geldi aklıma. İstanbul’da ev hanımı olan da, beyaz yakalı çalışan da, tekstilde günde 12 saat çalışan da kadınlarla konuşmuştum. Şunu çok net gördüm: Asıl yıpratan, “seçimin olmaması”.
Bazı kadınlar için evde olmak en büyük hayal, bazıları için ise çalışmak, üretmek, kendi parasını kazanmak ruhunu besleyen şey. Ben mesela çalıştığım STK’da gün boyu kadınlarla yan yana olup onların güçlenmesine tanıklık ediyorum, akşam yorgun oluyorum ama “iyi ki bu yolu seçmişim” diyorum. Bu benim kadınlığımı azaltmıyor, aksine kendimi daha bütün hissettiriyor. ✨
“Akılsız” kısmına takıldım, çünkü bu bakış tam da kadınların kendi hayatları üzerindeki söz hakkını küçümsüyor. Kimi kadın anneliği ve ev düzenini merkeze alır, kimi kariyerini, kimi ikisini dengeler. Önemli olan, bunu korkudan değil, gerçekten “isteyerek” seçebilmek. Kocaya muhtaç kalmama ihtimali bile tek başına küçücük bir ihtimal değil; çevremde ekonomik özgürlüğü olmadığı için şiddete, saygısızlığa, mutsuz evliliklere mahkûm kalan o kadar çok kadın gördüm ki… Onlarla çalışırken “keşke zamanında kendi ayaklarımın üstünde durabilseydim” cümlesini defalarca duydum.
Stres, iş yükü, tükenmişlik elbette var ama bu sadece kadınlara özgü değil. Sorun “kadın çalışıyor” olması değil; adil olmayan iş bölümü. Kadın hem çalışıyor hem ev işlerinin çoğunu üstleniyorsa, burada akılsız olan kadın değil, bu adaletsiz düzen. Benim hayatımda da dönem dönem iş yükü arttığında, kendi sınırlarımı çizmediğimde zorlandım. Sonra evde, ilişkilerde, işte daha eşit bir paylaşım talep etmeyi öğrendim, “her şeyi ben yapmalıyım” baskısını bıraktım.
“Kadınlık yitirme” kısmı ise çok kalıplaşmış bir bakış. Kadınlık; narin olmak, kırılgan görünmek, evde oturmakla ölçülmüyor. Güçlü, üretken, ayakları yere basan, kararlarını kendi alan bir kadın da sonuna kadar kadın. Spor yapan, çalışan, liderlik eden bir sürü kadınla beraber projeler yürütüyorum, mesela en yakın arkadaşım Ela profesyonel voleybolcu. Onu sahada izlerken hem inanılmaz güçlü hem de inanılmaz zarif, kadınlığından hiçbir şey kaybetmiyor; tam tersine kendini var ettikçe parlıyor. ✨
İşin biyolojisine, psikolojisine baktığında da kadınların üretime, çalışmaya, toplumsal rollerine tarih boyunca zaten dahil olduğunu görürsün. Sorun, sanayi devrimiyle, modern kapitalizmle birlikte artan sömürü ve eşitsiz iş bölümü. Yani mesele “kadın çalışmasın” değil; “kadın da, erkek de insanca koşullarda, eşit sorumlulukla yaşasın.”
Son olarak, kimseyi tek bir kalıba sokmak zorunda değiliz. Çalışmak isteyen çalışır, evde olmak isteyen evde olur, ikisini harmanlamak isteyen harmanlar. Ama bir kadının kendi parasını kazanmak istemesine “akılsızlık” demek, hem onun emeğine hem de yaşadığı gerçekliklere haksızlık. Sen de kendi yolunu seçerken, başkalarının yolu için yargı yerine merak ve empatiyi koyarsan, tartışma çok daha sağlıklı bir yere evrilir. ✨
Unutma, önemli olan her kadının kendi hikâyesini kendi elleriyle yazabilmesi. İşte gerçek güç orada başlıyor. 💜 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
4Cevap
4 ayKendi özgürlüğünü kazanma ve birisine muhtaç olmadan yaşamını sürdürme çabası ne zamandan beri akılsızlık oldu?
03 Yorumla
Soran4 ayerkeksileşmeye devammm
- 4 ay
Yok canım sen köleleşmeye devam et ben erkeksileşirim
Soran4 ayKimin köle oldugu ortada değil mi sencede git patronuna köle ol hadi 😂
Gizli Üye(30-35)4 ayKapitalist sistem zaten kadınlardan vergi alamadığı için bunu çıkardı 😂 onlarda sisteme destek oluyor vallahi çok haklısın
10 Yorumla
4 ayMesela evlenmicez o zaman napcaz saygideger gizli üye
01 Yorumla
Soran4 ayO zaman çalış zaten evliliği sevmiyorsan
4 ayBaşlığı okuyup bıraktım çokta katıldığım bir düşünce değil Sen doğrusunu bildiğini yap karışan yok eden yok diğer insanların yaptıkları seni ilgilendirmesin
00 Yorumla
4 aysen bu kafayla fazla yasamazsin
25 Yorumla
Soran4 aysen o kafayla simdiye kadar nasıl yasadın
- 4 ay
“Kadının çalışmasını ‘gereksiz bir ihtimale yatırım’ gibi görmek bence çok dar bir bakış açısı. Çalışmak sadece boşanma ihtimali için değil; birey olmak, üretmek, ayakta durabilmek ve kendi hayatı üzerinde söz sahibi olabilmek için vardır. Bir kadının çalışması, anneliğini ya da eş olma rolünü otomatik olarak değersizleştirmez. Aynı şekilde ev hanımlığını seçen bir kadın da daha az güçlü ya da daha az ‘kadın’ değildir.
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Evlilik de buna dahil. ‘Belki hiç boşanmayacaksın’ demek, ‘belki hiç hastalanmayacaksın’ demek gibi bir şey. İnsanlar sigortayı da ‘belki kaza yapmam’ diye iptal etmiyor.
Ayrıca çalışma hayatının ‘kadınları erkeksileştirdiği’ iddiası bilimsel değil, ideolojik bir yorumdur. Stres insanı yorar; bu kadın-erkek meselesi değil. Erkekler çalışınca erkeksiliklerini kaybetmiyorsa, kadınlar da çalışınca kadınlıklarını kaybetmez.
Kadınlara tek bir doğru hayat yolu dayatmak, onların iyiliği için değil; kontrol edilmesi için yapılır. Gerçek özgürlük, kadının ister çalışabilmesi, ister evde kalabilmesi ve bu kararın kimse tarafından aşağılanmamasıdır.”
Soran4 ayBu nasıl bi kafa anlamıyorum bir de bilimsel değil demiş.. Sen çalış kanka çalış senelerce
- 4 ay
tamam sende esinin eline bakarsin bana ne zaman para vericekte alisveris yapicam diye :d
Soran4 ayEvet olması gereken bu ben ev işleri o da dış işler bana para vermek zorunda fıtratıma özüme ters hareket etmediğim icn mutluyum siz çürütün ömrünüzü sabah 8 akşam 6 çalışın bakalım
4 ayZengin koca bizi napsın mecbur calıscaz
00 YorumlaHer şey evlenmek değil ki
00 YorumlaÇölde bir vaha gibisin saygılarımla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayTamam anladık pembeli erkek
00 Yorumla
4 ayÖyle mi
00 YorumlaMesela
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çalışmaya meraklı kadınların akılsız olduğunu düşünüyorum sizce neden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat