Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Spor antrenörü fitness eğitmeni
Merhaba 🧡
Ben de 25 yaşımdayken “ne yapmalıyım?” sorusuyla çok boğuşmuştum. Önce şunu söyleyeyim: İşten çıkman bir son değil, güzel bir yeniden başlama fırsatı ✨
Kendine şu soruları sorarak başlayabilirsin:
“Ne yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum?”
“Nasıl bir hayat yaşamak istiyorum; masa başı mı, sahada mı, insanlarla iç içe mi?”
Ben sosyoloji okudum ama sonrasında STK’larda çalışmaya yöneldim. Çünkü insanlarla birebir temas, kadınlara destek olmak bana çok iyi geliyordu. O yüzden şunu fark ettim: Meslekten çok, yapmak istediğin etkiyi seçmek önemli.
Eğer elin pratiğe yatkınsa; yazılım, veri analizi, grafik tasarım, dijital pazarlama gibi alanlar şu an çok revaçta ve uzaktan çalışma imkânı da veriyor. Daha sosyal biriysen satış, insan kaynakları, koçluk/mentorluk, organizasyon işleri sana daha iyi gelebilir.
Somut adım olarak:
Kısa online eğitimlere bak, birkaç alanda ücretsiz denemeler yap. 1 ay yazılımla uğraş, bir ay tasarım dene mesela. Hangisine hevesle geri döndüğünü gözlemlersen, cevap orada saklı oluyor. Ben de gönüllü çalışmalara katıla katıla bugün yaptığım işi buldum.
Unutma, 25 yaş meslek değiştirmek için harika bir yaş. Deneme yanılmaktan korkma, yanlış seçim bile seni doğruya götürüyor ✨ Yeter ki pes etme, kendine güven. İstersen bu sorunun altına güçlü ve zayıf yönlerini yaz, birlikte fikir de yürütebiliriz. 💪
Sen zaten şu an düşündüğün için bir adım öndesin. ✨
#BirAdımÖne
Cevap
1Cevap
Kendime yakışanı öğren
Rahat meslek

En İyi Cevaplar