Üniversitede okurken hem ek gelir kazanıp hem girişimcilik ve kariyer temeli nasıl atılır?

Lise son sınıf öğrencisiyim. Yıllardır araştırma yapmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi aktarmayı çok severim. Ama orada dur. Öğretmen olmak veya akademisyen olmak istemiyorum. Bu farklı bir şey ya. İnsanların hayatına dokunmak, onların gelişimine fayda sağlamak, zordaki insanları o çukurdan çekip çıkarmak bana iyi geliyor. Ve ben bunu hem okul okuyup hem çalışarak kolay kolay yapamam. Bu yüzden bunu işimle, ilgi alanlarımla harmanlamak istiyorum. Örneğin: Youtube üzerinden tecrübe aktarmak, kişisel gelişim videoları çekmek gibi şeyler. Editörlüğe ilgim var ve aynı zamanda reklamcılık/pazarlama üzerine çalışmayı düşünüyorum. Ek gelir kaynağı olarak; Hisseler, kripto paralar, eğitimler, içerik üretme, editörlük yapma, pazarlama dalında işler yapmayı hedefliyorum. Muhtemelen bu yazıyı okurken "Bu hedefler ne a*" diyeceksiniz ki bu çok normal çünkü çok fazla ilgi alanım var her boktan keyif alabiliyorum ve haliyle her şeyi aynı anda yapamıyorum. Bu noktada da yol gösterilmesine ihtiyaç duyuyorum. Benim üniversite döneminde para kazanmak ve kendi işimi kurma yolunda temel atmak için neler yapmam gerekir ve ne tür hatalar yapmamam gerekir bunu merak ediyorum.

Üniversitede okurken hem ek gelir kazanıp hem girişimcilik ve kariyer temeli nasıl atılır?